minamole

Mi kell egy pasis babaváróhoz?

Ha gyors választ vártok, akkor sok-sok baba kék kiegészítő. De persze nem mindegy, hogy milyenek is azok a kiegészítők. Szeretnék egy tökéletesen eltalált dekorációt bemutatni, amelyből látszik nem kell sok minden ahhoz, hogy feldobjuk ezt a különleges alkalmat!

Fotó: Bluer Design

A girlandot saját kezűleg is el lehet készíteni, de ha nincs idő akkor bízzuk a profira!

Fotó: Bluer Design

Nekem ez a kis babaruci girland a kedvencem, igazán feldobja a látványt!

Fotó: Bluer Design

Az összhatás tökéletes, vidám és kellően “pasis”. Minden készen áll a meglepetés babaváró bulira!

Fotó: Bluer Design

Nagy az izgalom a családban, már várják az első unoka megérkezését.

Fotó: Bluer Design

A csokinyalókák is természetesen igazodnak a dizájnhoz.

A torta pedig megkoronázza az egészet, cukor és fehér liszt mentes különlegesség.

A csapat, akik összehozták a meglepetés babaváró buli hozzávalóit:
Tortatál: Bluer Design
Papírdekorációk: Papier&Paper
Torta: EAT me cake boutique
Csokis sütinyalókák: from Juci

Édesanyámnak nagy szeretettel - de mit is?

A bonbon vagy virágcsokor variáción túl, szeretnék ajánlani néhány igazán különleges ajándékot magyar alkotóktól, persze nem csak Anyák napjára !

Barbi varr bájos tárcákat készít. Engem most ez a praktikus darab fogott meg, amely csodaszép anyagból készült. Ismerek olyan Anyukát, aki mobiltartónak használja a szemüvegtokot.

Anyak_napja_Barbivarr

Fotó: Barbi varr

Ha nem szeretnéd a virágot elengedni, akkor akár tartós virágot is ajándékozhatsz. Ki ne örülne egy ilyen csodaszép papírvirágból készült ajándékdoboznak? Akár postán is elküldhető, ha messze lakik az ajándékozott. Nikivel, a készítővel megbeszélheted, hogy milyen színűt szeretnél.

Anyak_napja_Papier

Fotó: Papier & Paper

Egyedi ékszer, de mégis megfizethető. Soady Artnál nem csak karkötőt találhatsz, nézz be az oldalára még több ékszer ötletért.

Anyak_napja_Soady

Fotó: Soady Art

Ha közös programot szerveznél, akkor ajánlom Bluer Design Anyák napi tortatálfestő workshopját. Ha pedig nem tudsz elmenni, akkor biztosan megtalálod azt a tökéletes tortatálat, vagy más szépséget, amivel meg tudod ajándékozni Édesanyád és a Nagymamád!

Anyak_napja_tortatal

Fotó: Bluer Design

Ilyen szép formában még tuti nem ajándékoztál szappant, Andi kézzel készített szappanjai annyira szépek, hogy szobadísznek is tökéletesek! Nézzetek meg levendulás oldalát.

Anyak_napja_Andy

Édesen puha egyedi mintájú sütipárnával is meglepheted a szeretteidet. A macaron párna és a minta is pihe-puha simogatni és ölelgetni való. A párnapékség több tervvel is készül, ha nincs ötleted, de a saját elképzeléseket is szívesen megvalósítja.

bonnie_mm (2)

Fotó: Pure and Pastel Photography

Találkozzunk a Facebook oldalamon is!

Így festünk mi - csajos, csacsogós tanfolyamon jártam.

Ha megkérdeznék mi a hobbim, akkor lassan már azt kellene mondanom, hogy a tanfolyamra járás. Most hétvégén antikolós- festős tanfolyamon jártam Bluer Design Biancánál. Na ilyen tanfolyamra bármikor megyek, tehát a következőre is bekukkantok.
Kezdjük azzal, hogy elképzeljük milyen amikor 20 csaj egy nagy szobában összegyűlik egy szép szombat délelőttön. Nos, leginkább hangos. Szerencse, hogy Bia nem tanárnéni, mert békésen tűrte, ahogy mi lányok egy órán át csacsogva ismerkedtünk és beszélgettünk. Gyűltek a vendégek és a finomságok, mi meg még mindig kis csoportokban sztoriztunk és kóstolgattuk a legújabb finomságokat. Ez egy csajbuli volt a javából, barátnőkkel is nehéz megszervezni egy ilyen kötetlen napot, de mi még nem is nagyon ismertük egymást, csak virtuálisan, vagy még úgy sem.

Így kezdődött, Bia nagyon készült, a kis szíveket hazahoztuk, mint az egyik köszönőajándékot.

ws1

Amikor még rend volt!

Egy óra után azért mindenki azon volt, hogy lefesse a szépen kikészített tárgyat. Az elméletet Bia elmondta és mi persze kérdeztünk, elkalandozunk, aztán belefestettünk az egész közepébe.  Én persze pont fordítva, mint logikus, de tőlem ezt simán el lehet várni! Megint türelmetlen voltan és csak a magam feje után mentem. Sok a lehetőség, érdemes mindenkinek megtalálnia a stílusát, az antikolás csak egy technika amit saját ízlésünk szerint alkalmazunk. Volt itt minden kérem szépen: a pink tortatáltól a letisztult hófehér keretig , egyedileg kevert zöld színig. Az volt a legjobb, ahogy egymásnak ajánlottuk a színeket és persze páran meg is gondolták magukat. Én egy nagy gyertyatartót választottam és folyamatosan alakítgattam, hogy mit is szeretnék. Először is a színen vaciláltam de végül – mivel a csajok nagy pancsolásban voltak én is felbátorodtam és öntögettem a festékeket.  Vittem a saját Annie Sloan színeimet és a Creme festékbe egy pár csepp Antibes zöldet öntöttem, majd megijedve a látványtól, amit kikevertem gyorsan felöntöttem Old White fehérrel. Nagyon finom, 600-as csiszolóvászonnal csiszoltam vissza a festéket, hogy igazán sima legyen. Kicsit zöld festékes, száraz ecsettel megpingáltam a széleket, hogy egyenletes legyen élő” forgatómestert” kértem fel – ezúton is köszi Betti – és a felesleget visszatöröltem, majd jöhetett a dark wax, de csak finoman.

Variációk gyertyatartóra, a jobb oldali az enyém.

ws3

Ugyanaz a forma, de kétféle festés

Amíg az első réteg száradt, addig végignéztem a többiek mit csinálnak és persze tovább kávézgattunk, beszélgettünk. A legjobb az volt, hogy Bia mindenkihez odament és beszélgetett vele és megbeszélték a színeket a technikát, segített, válaszolt. A lenti képen a jobb sarokban lévő versenyző például más színben indult, de ez a szép a festésben, ha nem tetszik, akkor kensz rá még egy réteget.

ws2

Viasztolós technikával készült tálca és zsepitartó. Jobb sarokban egy szép zöld tortatál.

Szerencsére lesz még ilyen tanfolyam, mert megyek. Ha valaki kedvet kapott és szeretne jelentkezni Bluer Design oldalán megteheti itt.

A mini blogger találkozónak is beillő eseményről, a többiek már megírták a saját bejegyzéseiket:
Bluer Design Bia itt.
Torta természetesen Évi itt.
RedCountry Kinga itt.

ws4

Bal felül Bia készítette a betűt, jobb oldalon Betti a tortatálat, bal alul: Torta természetesen cukorvirága, ami elképesztően szép és jobb oldalon From Juci cake popja, ami pedig kedvenc!

A további részvevők: Mandulaszem, Czippel Art, Bettydiy, Kreatív kert, Kreatív otthon, Zimma Design és virtuális résztvevőnk (mert nekünk az is volt) From Juci, aki a másik köszönőajándékot készítette.

Ja és még sok ilyet kívánok magunknak, sok tudás van még a csapatban amit jó lenne ellesni! Ki tartja a következő tanfolyamot? 🙂

 

 

Annie Sloan festék - egy gyönyörű barátság kezdete

Az embert beszippantja ez a festési mánia. Már mindenre úgy nézünk, hogy milyen színre festenénk, antikolnánk vagy csak sima viaszt használnánk. Nem menekülhetnek a tárgyak!

Van egy kis csapat, akik eddig ismeretelenek voltak egymásnak, de az Annie Sloan festék iránti érdeklődés összehozta őket. Nemiskacat Enikő, mint mentor szervezett egy találkozót, amelyet Bluer Design – Bia otthonában tartottunk meg. Enikő és Bia is beszámolt már az eseményről. Jó csapat találkozott, klassz hangulatban okosodtunk, ami igencsak ránk fért, mert én hozzá sem mertem nyúlni a festékhez a találkozóig.

Ebben a bejegyzésben szeretném megmutatni én miket festettem eddig. A technikai részletezést meghagyom a profiknak, jómagam még az út elején járok.

Elkezdtem egy lámpaernyőt is festeni, de nem igazán sikerült (nem vagyok elégedett vele), ha egyszer ráveszem magam, hogy folytassam és befejezzem akkor azt mindenképpen leírom, milyen tapasztalatokat szereztem vele. Ha más is kedvet kap ne kövesse el azokat a hibákat, amelyeket én.

Egyébként a festés nagy élmény ezzel a festékkel és persze egy jó ecsettel. Akinek kétségei vannakazoknak csak azt tudom mondani, hogy érdemes kipróbálni és belevágni, majd elkapja ugyanaz a festési mánia, mint engem (minket).

ASCP_MM

A legelső próbálkozás – fogas
Szín: Antibes, dark wax

ASCP_bababutor

A bababútor és tortatál a következő áldozatok, előtte-utána kép
Színek: Antibes, Creme

ASCP_bababutor_4

Ahogy kialakult a végső szín
Antibes, Cream, Dark wax

ASCP_tortatal

A kész tortatál
Alul van csak egy kis Antibes és Cream, visszacsiszolva, felül csak Cream
színtelen wax

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!