minamole

Falra festett üzenőtábla

Milyen karácsonyi dekorációt készít az, akinek nincs sok ideje, de van kéznél táblafestéke?
Nem kell sok magyarázat mert mutatom lépésenként, ahogy az Asztalom műhelyében Erika milyen csinos üzenőfalat festett magának. Ünnepenként változhat majd a dekoráció!

Két rétegben kente fel a falra a táblafestéket, a képkeret méretének megfelelően.

12255385_464242123755375_2112968127_o

Fotó: Az Asztalom

A díszeket forró ragasztóval erősítette a fenyő alapra.

12285826_464242117088709_365617639_n

Amikor megszáradt a festék, felkerült a keret és a minimál  koszorú.

12282872_464242110422043_1476430297_n

Fotó: Az Asztalom

A “táblára” minden ünnepkor kerülhet majd más-más díszítés.

12282993_464262667086654_198715582_n

Fotó: Az Asztalom

Köszönöm Erikának, hogy megoszthattam az ötletét!

Nézzétek meg milyen szépet alkot Erika a műhelyében itt.

Minamole facebook oldala pedig itt található.

Kell egy alkotósarok a gyerekszobába!

Elköltöztünk egy évre átmeneti helyünkre, így egy új gyerekszobát kellett kialakítanom. Mindenképpen szerettem volna szépre és jól működőre megcsinálni, annak ellenére, hogy nem sokáig fogunk itt lakni. Eddig nem volt szükség egy alkotósarokra, mert a gyerekszoba csak alvásra volt, most viszont már a játék színtere is lett. Klaudia blogján láttam meg az IKEA kis asztalt és széket, mivelhogy szabadultak volna tőle. Ekkor jutott eszembe, hogy talán ez hiányzik ahhoz, hogy Marci szobája igazi gyerekszoba legyen. Mivel elsőként jeleztem, hogy elhoznám, így a miénk lett. A szék sajnos beszakadt, de egyébként remek állapotban volt, ezúton is köszönet Dia kislányának Hédinek, hogy elengedte.

Mivel már sokféle színben lehet táblafestéket kapni, így azzal szerettem volna lefesteni, hogy több funkciója is legyen az asztallapnak. Addig – addig kenegettem a festéket, míg végül az egész asztalt azzal festettem le, két rétegben. Így már a széket is erre a színre festettem, a Pentart táblafestékével country zöld színben.

ikea_szek_lefestveA székhez nem nagyon akartam hozzákezdeni, így végül a lusta megoldást választottam, készítettem egy kis szivacs párnát és kétoldalú tépőzárral az eredeti ülőlaphoz ragasztottam. A hiba kiküszöbölve eltakarva és még kényelmesebb is.

szek_elotte_utanaMivel az asztalt korábban festettem le, így már vizsgázott strapabíróságból. Bírta krétarajzokat és a lemosást, a gyurmázást és a festést is. Remekül lehet rajta kirakózni és papírfecniket vagdosni – így vált tökéletes alkotósarokká. Ezzel a színnel és a párnával már illik a szoba színeihez is és be kell látnom nagy szükség volt rá!

A radiátor nyárra átalakult az elkészült alkotások kiállításává. Egy szalag kifeszítve, dekortapasszal rögzítve, a képet pedig csipesszel tettem fel.

ikea_asztal_lefestve_tablafestekkel

Találkozzunk a facebookon is!

Tálcán várt karácsony!

Mivel már csak 45 nap van hátra, ideje elkezdeni a visszaszámlálást. Ha karácsony, akkor a bordó szín nekem kihagyhatatlan.

Végre lehet kapni táblafestéket mindenféle szépséges színben, így bordóban is. A tálca bolhapiacos szerzemény, tehát nagyon olcsó volt. A Pentart bordó táblafestéket hobby boltokban lehet kapni.

Nagyon könnyű volt felkenni, ezen meg is lepődtem, de persze örültem neki. A lusta módszert alkalmaztam, nem használtam maszkolószalagot, mert eléggé kacskaringós a tálca széle. Amikor megszáradt, utólag visszatöröltem a felesleget.

Tálca tábla, előkészületek

Előkészületek

Alapozás nélkül kentem fel a megtisztított tálcára, három rétegben. Nagyon szépen fedett, két réteg is elég lett volna, de biztosra akartam menni. A széleket letöröltem és a mintát egy kis sötét viasszal emeltem ki. A rétegek között több óra száradási szünetet tartottam. Igaziból szélesebb ecsettel kellett volna kennem, de csak ez volt itthon, szépen terült a festék ennek ellenére is.

Máris kezdődhet a visszaszámlálás! Már csak 45!

Karácsonyváró tálca táblafetékkel

Karácsonyváró tálca

A facebook oldalomon minden nap találsz karácsonyi inspirációkat!

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!