minamole

Gondoltál már erre a dekorációra Húsvétkor?

Tavaly készítettem el az első répás díszem Húsvétra, de annyira tetszik, hogy most kerestem több hasonló inspirációt, amelyet most meg is osztok veletek! Remélem a csibék, bárányok és nyuszik mellett sok színes répafüzér is készül.

repafuzer

saját készítésű répafüzér, filcből

 

repa_tojas

A kedvencem: nagyon ötletes!

repa_fonalbol

Fonalból is lehet tekerni

repa_ajtodisz

Csinos ajtódísz

repa_fuzer_festett

festett zászló

repa_papirbol

Papírból nyuszival

repa_csomagolas

A csokikat így is lehet csomagolni

repa_nyuszival

Szuper cukiság filcből

repa_ajtodisz_szalagbol

szalagból tekerve

 

 

A képek forrását a Pinterest albumomban megtaláljátok.

 

Csináld magad a lámpaernyőt is! Csajos stílusban.

Egy szoba stílusához nagyban hozzájárul a benne lévő lámpák megjelenése. Különösen nehéz a dolgunk, ha két kislány közös szobájába keresünk megfelelő lámpaernyőt. Mivel a bolti felhozat nem tetszett a kis megrendelőknek, ezért ezzel az összeállítással próbálom ötletet adni az édesanyjuknak egy saját verzió elkészítéséhez. Ha valamelyik megvalósul, akkor majd kérek képet!

Az alábbi tetszett a legjobban és ez áll a legközelebb a lányok és édesanyjuk elképzeléséhez. Talán ez valósul meg?

lampabura_madaras
Színes szalagokkal könnyedén meg lehet változtatni egy unalmas lámpaernyő stílusát. Nem csak kislányoknak, de nagylányoknak is el tudom képzelni a szobájába. Elég merész a végeredmény, az biztos.
lampabura_szalagos

Eredetileg virágtartó, de ügyes barkácsolók csinos lámpaernyőt varázsolhatnak belőle. Kapható az IKEA-ban. Nekem zöld színben van (természetesen).

Ikea_hack_lampa

 

A “csirkedrót” is nagyon divatos mostanság, én még nem barátkoztam meg vele, de ez a lámpaernyő igazán jól mutat.

lampabura_csirkedrot

 

A színes szalagok felhasználására egy másik példa, két színnel is szép lehet a végeredmény.

lampabura_szalaggal

Bevállalós darab, de romantikus lányszobába nem lehet túlzás ez sem!

lampabura_muanyag_viraggal

 

Játék az árnyékkal témában két képet mutatok meg, mindkettő akkor érvényesül, amikor a lámpa fel van kapcsolva és unisex darabok.

lampabura_felirattal

lampabura_city

 

A képet forrásai a Pinterest albumomban találhatóak. Ha Te is csináltál már lámpaernyőt akkor mutasd meg nekünk a facebookon.

Csináld magad a menyasszonyi csokrod!

Nagyon szeretem, amikor megismerhetem a tárgyakhoz kapcsolódó történeteket. Most egy különlegeset osztok meg veletek, mert ez egy menyasszonyi csokor megszületésének a története. Leánykéréstől az örök emlékig. Orsi maga meséli el a történetét, fogadjátok szeretettel, készítsetek ti is hasonló szépséget. Kérésemre nagyon részletesen leírta a folyamatot, így ez alapján a leírás alapján már tényleg könnyű az elkészítés! Köszönöm, hogy megoszthatom!

Virág és gyűrű

Virág és gyűrű

Orsi így mesélte el a menyasszonyi csokrának történetét: Életem egyik legszebb meglepetése volt, amikor a Párom a születésnapom előtt pár nappal megkérte a kezemet.Emlékszem, a szüleimhez utaztunk, hogy bejelentsük a nagy hírt és már az autóban arról beszélgettünk, hol fogjuk tartani az esküvőt, milyen lesz a dekoráció. A vendégeink közül tudtuk, hogy sokan allergiától szenvednek, ezért semmiképp nem szerettünk volna virágból asztaldíszt. Vágott virágot nem szerettem volna a csokromba sem, ezért a fejembe vettem, hogy a csokromat saját kezűleg fogom elkészíteni. A vőlegényemnek nagyon tetszett az ötlet, bátorított, hogy mindenképp próbáljam meg.
Sokat böngésztem a neten, hogy ihletet merítsek. Az ihletgyűjtés is megerősített abban, hogy jó döntés saját kezűleg menyasszonyi csokrot gyártani, mert:
1. Garantáltan pontosan olyan lesz, ahogy elképzeltem, nem érhet csalódás a nagy napon.
2. A színeket és anyagokat szintén saját kezűleg választhatom hozzá, akár pontosan olyat, mint a többi dekorációs elem az esküvőn.
3. Mivel nem használok hozzá élő virágot, biztosan nem hervad el és örök emlék marad a lakásunk díszeként.
Rengeteg Youtube tutorialt néztem végig, hogy megtaláljam a számomra ideális virágformát. Olyat szerettem volna ami nagy, mutatós és nem utolsó sorban, én is meg tudom csinálni. A virágokat végül ez alapján a Youtube videó alapján készítettem el (összesen 5-öt):

Miután tudtam, mit szeretnék, átgondoltam, milyen alapanyagokra lehet szükségem és el is kezdtem azok beszerzését. A listám a következőkből állt:

  • 1 nagy polisztirol gömb (A biztonság kedvéért én kettőt vettem, 1-et a gyakorláshoz, vagy ha elrontanám, 1-et pedig a végleges csokornak. Az ára 4-500 Ft/db)
  • Organza – Pezsgő- és rózsaszín organza anyagok voltak otthon, ezért ezeket nem vettem külön, a csokromhoz 1-1 métert használtam ezekből.
  • Valamilyen puhább függöny anyag – Rengeteg fehér függönyanyag volt otthon, ezért ezt sem vettem külön, kb. 1,5-2 métert használtam fel.
  • Gombostűk – Olyanokat kerestem, aminek gyöngyös a vége.
  • Szalagok – Összesen kb. 7 méter 3-5 cm vastag szalagot vettem. Az ára attól függ, milyen szalagot választasz, de az fontos, hogy mindkét oldala fényes legyen. Az én csokromba pezsgő és bézs színű szalagok kerültek.
  • Nagyméretű, díszes gombok (vagy bross, ami a virág közepe lehet) – Az ára attól függ, milyen gombokat választasz, de kb. 100-200 Ft/db árral lehet számolni, az enyémek ennyibe kerültek.
  • A díszítéshez fehér színű tollak
  • Hurkapálca (vagy amit helyette használtam: saslikpálca :D) – ez párszáz Ft-os tétel
  • Textilragasztó (Ez is volt otthon, de akár a DM-ben is lehet kapni.)
  • Ahogy a videón is látható, több méretben kivágtam papírból egyszerű, ötszirmú virágokat (25, 18 és 15 cm átmérőjűeket).

A papírvirágokat több réteg függönyanyaghoz rögzítettem gombostűvel és körbevágtam őket. Azért írom, hogy több réteg, mert több rétegű virágokat készítettem, mint ami a videóban van és nem is számoltam ki pontosan, melyik virág hány rétegű lett végül.Innentől volt időigényes a folyamat, ugyanis a kivágott virágformákat egyenként körbe kell forgatni egy teamécses felett. Így elégetjük a végeket és nem lesz rojtos a virágunk, másrészt pedig ahogy forgatjuk, a szirmok elkezdenek felfelé pöndörödni. Összesen több, mint 100 ilyen réteget forgattam meg a teamécses fölött. Erre egy teljes délutánom ráment, de megérte, mert előttem lebegett álmaim csokra. Amikor készen voltak a rétegek, egymásra tettem a őket 5 részre osztva, ügyelve arra, hogy minden virágba kerüljön minden méretű és színű szirom is. Amikor már tetszett a virágaim teltsége és színe, akkor összevarrtam őket, a virágok közepére pedig a korábban kiválasztott nagyméretű gombok kerültek. A polisztirol gömbbe beleszúrtam egy marék saslikpálcát. (Tipp: Előtte egy felmelegített százas szöggel lukakat szúrtam a gömbbe, így mélyebbre tudtam szúrni a pálcákat, stabilabb lett a csokor.) A polisztirol gömbbe szépen egyenként gombostűvel beletűztem az elkészült virágaimat, ahol pedig még kilátszott a virágok között a fehér polisztirol, oda bézs színű szalagból hajtogattam egy kis nonfiguratív „takaróelemet” és a gyöngyös gombostűvel letűztem. Betekertem a saslikpálcából kialakított fogantyút pezsgőszínű szalaggal, amit textilragasztóval rögzítettem. Azt a területet a csokor alján, ahol még kilátszott a polisztirol gömb, szintén ezzel a pezsgőszínű szalaggal fedtem be, ahol kellett, gombostűvel rögzítettem. Ez a része is kb. egy délután alatt megvolt, de persze a textilragasztónak is kellett még időt hagyni, amíg megszáradt. Az apró, puha tollakat utolsó lépésként szúrtam a virágok közé. A teljes csokrot tehát kb. 10 000 Ft-ból ki lehetett hozni. Mivel otthon volt már hozzá az elvárásaimnak megfelelő alapanyag, én összesen 3500 Ft-ot hagytam a hobbiboltban és a méteráruboltban együttvéve. Amikor ismerősökkel, meghívott vendégekkel beszélgettem az esküvőről, szinte kivétel nélkül mindenki megkérdezte, milyen lesz a csokor. Sokak arcára ráült a döbbenet, amikor közöltem, hogy én csináltam és már készen is van. Mire eljött a nagy nap, a csokorra már nem volt gondom, a vendégek pedig el voltak ájulva a csokortól (is). Többen megkérdezték, hogy ez tényleg az-e, amit én csináltam, mert annyira jól néz ki.Az esküvői képeinket nézegetve többen kérdezték a férjemtől is, ki készítette a csokromat, Ő pedig büszkén meséli, hogy ez az alkotás bizony az én kis kacsóimat dicséri.

A menyasszony kezében a csokor

A menyasszony kezében a csokor

Egyedi csokor

Csodálatos és egyedi csokor

 

Megvalósult inspiráció - lánybúcsúra karkötő

Hatalmas öröm, amikor az inspirációkból, amit összegyűjtöttem valaki elkészít egyet. Múlt héten írtam a lánybúcsúra készíthető lehetőségekről és máris kaptam egy megvalósult ötletről képeket.

Azt az információt kaptam, hogy a lánybúcsú központi eleme volt a karkötő elkészítése, hiszen sok kérdésre kellett a menyasszonynak választ adnia, amíg az összes szalag felkerülhetett az alap karkötőre. Sok nevetés, móka és persze őszinteség és néha bátorság is kellett a feladatok teljesítéséhez. A végeredmény egy klassz csajos este és egy örök emlék.

A Menyasszonynak és a Vőlegénynek ismeretlenül is sok boldogságot kívánok!

Lánybúcsúra_karkötő_előkészület

Gyönyörű színű szalagok és a csinos meghívó

Karkoto_lanybucsura

Válogatás az este képeiből

Lánybúcsúra_karkötő_félig készen

Már félig készen van a karkötő!

Természetesen kaptam engedélyt a képek közlésére.

Tegyük egyedivé a könyvjelzőnket is.

Ajándéknak vagy csak úgy: készíts könyvjelzőt! Megmutatom, melyek azok az inspirációk, amely nekem a legjobban tetszenek és saját verziódat, akár Te is elkészítheted! Én már kiválasztottam melyiket szeretném, nemsokára meg is csinálom, csak be kell néhány hozzávalót szereznem.

A legtöbben ezt az inspirációt szerették a facebook oldalamon.

Vintage hangulatú könyvjelzők

Vintage hangulatú könyvjelzők

Nemrég barátkoztam meg az origamival, ezt a hajtogatós darabot mindenképpen megcsinálom.

Hajtogatott könyvjelző

Origami könyvjelző

Igazán csajos könyvekhez ajánlom:

Igazi csajos darab

Igazi csajos darab

Kotta, régi papír és csipke, ennyi.

Vintage hangulat papírból

Vintage hangulat papírból

Egyszerűen elkészíthető, ám nagyon mutatós és vidám darab.

Szalagos, színes könyvjelző

Szalagos, színes könyvjelző

A végén mindenképpen szerettem volna mutatni egy férfias darabot is.

Billentyűből könyvjelző

Billentyűből könyvjelző

Minden kép forrása és még több könyvjelző itt található: Pinterest

 

 

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!