minamole

Hogyan lesz egyedi egy sulis könyv vagy füzet?

Természetesen a tulajdonos ízlésétől és nevétől.  Szembejött velem egy olyan újdonság, ami felkeltette az érdeklődésem. Két alkotó fogott össze, hogy egyszerűbbé tegye a füzetek és könyvek személyre szabását.

A Pagina Galéria és a Papier & Paper alkotói hosszú ideje dédelgették már az ötletet, hogy a pecsétek mellett könyvbe ragasztható névre szóló kis matricákat, azaz öntapadós “Ex Libriseket” is készítsenek. Gyerekeknek és felnőtteknek is, szóval nem csak a sulisoknak lesz ilyen szép grafikája.

Ilyenek a matricák, természetesen a szöveg személyre szabható.

Az ehhez dizájnban illeszkedő könyvpecsétek pedig  ilyenek. Az info a rendelésről,meg mindenről az alkotók oldalán található, én konkrétan nem tudnék választani!

Grafika: Pagina Galéria

Azt is megtudtam, hogy ezek a grafikák ősztől falmatricaként is elérhetőek lesznek. Nekem nagyon tetszik az ötlet és a kivitelezés színvonala. Kedves Julcsik és Sanyik, ha már suliba kell menni, akkor legyen az (a lehetőségekhez képest) örömteli.

Matrica készítése egyszerűen és gyorsan

A matrica készítés nagyon egyszerű, ebbe a technikába is könnyű beleszeretni. Már látom is magam előtt, hogy mennyi mindent szeretnék felmatricázni.
Nem is olyan régen a transzfertechnika csoportban mutatta meg a csoporttag mi mindent készített ezzel a technikával Nekem is ki kellett próbálnom.

A szükséges anyagok:

  • lézernyomtatóval nyomtatott, de nem tükrözött kép vagy szöveg
  • széles cellux, ami a mintánál szélesebb,
  • langyos víz

A képet felragasztottam a celluxra úgy, hogy a nyomtatott oldala ragadjon bele. Már most leírom, hogy a végén ne legyen hiba, jó erősen érdemes belesimítani a mintát, így biztosan egészben marad. A transzferhez nyomtatott karácsonyi pecsétet használtam fel, mivel ezt jól elfelejtettem megtükrözni, de a matricához pont nem is kell tükrözni, csak simán kinyomtatni a kívánt mintát. Ha a kép szélesebb,mint a cellux, akkor jó szorosan egymás mellé kell fektetni a cellux csíkokat. Csak az a kép marad meg, ami a celluxba beleragadt!

matrica_elokeszulet

cellux és papír

Ez után mehet ázni 20 percre langyos vízbe, nem kell aggódni, ragadni fog az áztatás után is. Ha jól beázott, akkor majdnem egy darabban le is válik a papír, viszont a nyomtatás bele van ragadva a celluxba.

matrica_azas

Megfelelő áztatás után könnyen lejön a papír

Szépen lemostam a papírmaradékot a celluxról, méretre vágtam és felragasztottam egy üvegre. Már készen is van a házi matrica.fotó(13)

Az üvegen jól látszik, hogy a cellux szép átlátszó marad. Amelyik mintát nem simítottam bele rendesen, az sérült. Ezért írtam az elején, hogy jó alaposan bele kell simogatni!

fotó(14)

Több inspirációt találsz a facebook oldalamon.

Az én lekvárom, az én címkém!

A hétvégén elkészült az idei első dzsem, eper és rebarbara ízben. Nálunk ez a nagy kedvenc.  Ha már sokat dolgoztam azzal, hogy házi készítésű dzsemet tegyek az asztalra, akkor már szerettem volna ha a címkéje is házi készítésű. Összegyűjtöttem néhány ingyenesen letölthető, saját szöveggel feltölthető címkekészítőt. Remélem mindenki megtalálja azt, amellyel a saját üvegeit díszítheti. Idén ajándékba is adok néhány üveggel és így személyre szabom az üvegek megjelenését.

Az alábbi két címke ugyanazon az oldalon érhető el, összesen 7 féle dizájn található itt. Nagy előnye, hogy biztosan találsz az ízlésednek megfelelő címke dizájn, viszont ékezeteket nem tudsz használni. Három féle színből lehet választani, így a matrica is illik az üvegben rejlő dzsem színéhez.

Az oldal itt található: http://www.jamlabelizer.com/

JamLabel

Egyszerűen szép

Ez egy elég nagy méretű, tavaly ezt használtam. Kisebb üvegen csak levágtam a felső részt. Egyszerű papírragasztóval kentem be és ragasztottam fel.

JamLabel_2

Ez már elég cirkalmas

Az alábbi vintage hangulatúak innen érhetőek el. Itt lehet ékezetet használni, a felirat szabadon begépelhető!

jamLabel_vintage

Vintage hangulatban

A krétatáblára emlékeztető dizájn nyomtatása előtt gondoljuk át, hogy mennyi fekete festéket is használunk fel! A nyomtatható verziót itt találod.

Jam_label_kreta

krétatáblára emlékeztet

Ha bármelyiket felhasználjátok, vagy van saját jól bevált címkétek, akkor osszátok meg kis közösségünkkel a facebookon!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!