minamole

Jótékonysági esemény Párizsban a Macaron nap

Az eredetileg olasz származású  desszertet mára a francia mesterek munkája nyomán ismerhette meg a világ. Ma van a Macaron nap itthon, ennek okán utána néztem, hogy a Párizsban kik a kedvencek idén.  Franciaországban ugyanis nem Macaron nap van, hanem négy napos jótékonysági esemény. A Le Figaro minden évben készít ajánlást, hogy hol érdemes megkóstolni a falatnyi desszertet.  A tavalyi listám még öt kedvenc volt, az idein viszont már csak három. Kik a Le Figaro kedvencei 2017-ben?

Természetesen az esemény alapítója a legnagyobb kedvenc, aki 12 évvel ezelőtt elindította világhódító útjára ezt az eseményt: Pierre Hermé

Ikonikusnak számító passiógyümölcsös macaronja tényleg feledhetetlen, számomra az ő általa készített macaron volt a legfinomabb amit ettem. Kreatív macaronjai nem véletlen, hogy a legnépszerűbbek a Francia fővárosban. Idén a sárgabarack, és a ropogós pisztácia, rózsaszirom és a sós karamell ízek lesznek kiemelve az eseményen.

 

Jean-Paul Hévin

Legismertebb íze a «pomme caramel» karamellás alma. Már tavaly is a kedvencek között szerepelt. Kedvezménnyel lehet a macaronjait megvásárolni és a kiemelt íze pedig a constanza macaron.

A tavalyihoz képest új kedvenc a listán: Laurent Duchene

Kiemelt macaronja a voyageur le Jamaïque , azt biztosan ki tudtam hámozni, hogy kandírozott banánt is tartalmaz!

 

A magyarországi Macaron napról és a csatlakozott cukrászdákról információt a Macaron Nap oldalán találhatsz. Újdonság, hogy idén már itthon is van jótékonysági része a napnak!

 

Én egyszer készítettem macaront, arról itt írok.

Eredeti cikkek:Le Figaro 2016 , Le Figaro 2017

Édesen puha cukiság - sütipárna

A legkedvesebb ötletem, amelyet karácsony előtt gondoltam ki és annyira szerettem, hogy meg kellett valósítanom: Ez a sütipárna! A The Pillow Bakery egy olyan pékség, ahol nem sütjük az édességet, hanem varrjuk. Az első sütipárna, amit elkészítettünk, az a macaron, sokak és a mi kedvencünk is. Jelenleg kilencféle színben és két méretben készülnek. Tervben van még sok-sok édes és puha finomság megvarrása!
Az első komoly fotózáson már túl is vagyunk, ahol sok segítséget kaptam, hogy csinosan be lehessen a sütiket mutatni. Hoztam belőlük egy kis ízelítőt!

A gyereksarokban szuperül mutat minden szín.

gyereksarok3

Fotó: Munzáth Bianca

A CUCC papírzsákkal azért rendet lehet teremteni. Ági készített nekem egy egyedit.

gyereksarok (2)

Fotó: Munzáth Bianca

A macaron sütipárna legjobban mégiscsak egy Bluer Design tortatálon mutat! Az antikolt komódon, a rózsaszín lámpafüzérrel együtt igazi cukrászdai a hangulat.

színesek (2)

Fotó: Munzáth Bianca

A tavaszt pedig nagyon várjuk!

tavasz (2)

Fotó: Munzáth Bianca

Köszönöm a rengeteg munkát és segítséget, akik nélkül nem jöhetett volna létre a fotózás:

Fotózási helyszín: Bluer Design Living

Papír dekoráció:Papier & Paper

Sütipárnát itt találsz! vagy itt a honlapon.

A macaronnak lelke van!

Azon a híres macaronok címmel tartja macaron alkotó tanfolyamát Pinczel Orsi. Ezen vettem részt nemrég a Chefparade főzőiskola Csoki és Sütiműhelyében. Alkotót írtam, mert ez a folyamat inkább egy alkotáshoz hasonlít, rendkívüli pontosságot igényel, de a figyelem és a fegyelem meghozza gyümölcsét!

Orsi sokat kísérletezett, amíg tökéletesre fejlesztette tudását. Közvetlen stílusa miatt, könnyen otthon éreztem magam a főzőiskolában. A macaronról két dolgot tanultam meg, amelyet mindenképpen szeretnék megosztani: nem Franciaországból, hanem Olaszországból származik. Ha túlsül úgy hívják: puszedli!

Ne várjátok el tőlem, hogy leírom a receptet, hiszen azon túl még nagyon sok apró tipp és trükk elhangzik, ami kell a tökéletes süti elkészítéséhez. Ezeket alig győztünk jegyzetelni, szorgos tanulótársaimmal. Bár úgy érkeztem, hogy nem ismeretem senkit, nagyon jó hangulatú társaság jött össze, a közös cél összehozza a csapatot.

Ilyen szépeket készítettünk, többféle színben és háromféle töltelékkel, plusz még a csicsázás.

macaron_keszites

Fotó: Molnár Melinda

Természetesen megkaptuk a pontos receptet is, plusz kétszer készítettük el az édességet, így mindig más részfeladatot vállalhattunk. Ez nagyban segítette a mozdulatok és a folyamat rögzülését. Azt javaslom, hogy ha valaki komolyan szeretné otthon elkészíteni ezt az édességet, akkor kezdje egy ilyen kurzussal. Időt és pénzt is spórolhat vele, és persze biztos, hogy csakis lelkesen távozik innen!

A töltelékek elkészítéséhez is kaptunk recepteket és segítséget is. Az alábbi képen felül málnás-marcipános a töltelék, legalul pedig sós-karamellás. Sós és karamellás! Hihetetlen, de finom! Sőt, elképesztően jó!

macaron_keszites2

Fotó: Molnár Melinda

Nekem mindenképpen megérte, hiszen szeretném majd otthon is elkészíteni ezt a finomságot. Legfőképpen a nyáron érkező, Franciaországban élő barátainkat akarom majd elkápráztatni! (haha)

Sütipárnával fotózva, mindkettő fincsi!

 

pink_turkiz_sutiparna

Fotó: Molnár Melinda

macaron_tanfolyam

Fotó: Molnár Melinda

 

A tanfolyam árát kifizettem, ez nem PR cikk, azért született meg elégedett vagyok! 🙂

Chefparade oldala itt található.

Sütipárnáról többet itt tudhatsz meg.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!