minamole

Mutatós dinnyés ötletek

Ha nyár, akkor dinnye. Ha nem épp eszed, akkor használd inspirációnak. Dekorálj mindent dinnyésre!
Az első rögtön egy hasznos tárgy, kulcstartó, amely a nyarat idézi.

Dinnyés tasakból kétfélét is hoztam, mert mindkettő szuperül néz ki. Apró kincsek, nyári emlékek elrejtésére kíválóan alkalmas.

Mindenképpen ki kell próbálnom ezt az ötletet! Nyári pompon!

Uncsi a fehér? Legyen dinnyés!

Gondoltál arra, hogy ilyen vidám cserepet készíts?

Mindent,de mindent lehet dinnyésíteni! A gyümölcssaláta menőbb dinnyés kanalakkal.

Szülinapra, kerti partira először zászlófüzér,

 

majd tálca is készülhet

majd poháralátét

esetleg, pohár, befőttesüveg, így teljes lehet a kínáló szett

A szappan szó szerint hab az egész dinnyés balhén!

Nyáron könnyebb láblenyomatot is készíteni

A tütü szoknya mindig csinos

A betűdekorációt is lehet nyáriasítani

Nagy  melegben, a papírlegyező is stílusos

Koszorú, akár újrahasznosított anyagokból

Üdvözlőtábla a kerti partihoz

Minden kép forrása a Pinterest albumomban és még sok dinnyeség!

Régebben is gyűjtöttem dinnyés inspirációkat, azokat itt találjátok.

Újragombolt babaszoba

Vidám és ötletgazdag babaszobát tervezett Kriszta a kislányának, aki a fotózáson még jelen kellett volna, hogy legyen édesanyja pocakjában, de fittyet hányva az etikettre ő bizony korábban érkezett.

 

kriszta_szoba_06

Egy fehér sötétítőt szerettem volna vidám és színes pomponokkal kezdte el mesélni a dekoráció alakulását Krisztina. Gondoltam, majd színes fonalból készítek pár száz pompont, aztán felvarrogatom őket egy méteráruban vásárolt alapra. Igen ám, csak annyira elfoglalt voltam a kismamatorna, szülésfelkészítő, babalátogatók, barátnői találkozók, babakelengye megvásárlása és hasonló feladatokkal, hogy be kellett látnom, ezzel nem fogok egyedül elkészülni szülésig. Szóval töprengtem, törtem a fejem és egyszer csak jött a gondolat. Pomponok helyett gombokat varrjunk a méterárura. Interneten rendeltem közel 400 gombot, csupa vidám színekben és többféle méretben, mindezt négy különböző kereskedőtől.

kriszta_szoba_13

Fotó: Pure & Pastel Photography

Az igazi feladat még csak most jött, a több száz gomb felvarrása a sötétítőfüggönyre, a párnahuzatokra, a puffra és a lámpa ernyőre is. Nos, én a lámpa ernyőre felvarrtam egy este 14db gombot és rádöbbentem, hogy a többi kb 400 felvarrásával akkorra végzek, mire Lelle óvodába megy. Felkerestem tehát egy nagyon kedves hölgyet, Terike nénit.  Átbeszéltük a részleteket, és az ő csodálatos rutinjával mindössze pár nap leforgása alatt felvarrta az összes gombot, a szintén általa méretre szabott függönyökre és huzatokra. Nagyon hálásak vagyunk neki!

kriszta_szoba_54

Fotó: Pure & Pastel Photography

A szőnyeget is a gombos témához választották. A pihenősarok kezdetben a szülők kényelmét is szolgálja. A pihe-puha sütipárnákhoz jól esik odabújni, egy hosszú nap után.

kriszta_szoba_27

Fotó: Pure & Pastel Photography

A cuki plüssállatok a dobozból kukucskálva várják a szoba új lakóját.

kriszta_szoba_21

Van újra felhasznált tárgy a szobában?

Régi darab és szép emlékék fűznek hozzá, az a két gombos huzattal bevont puff. Igazán retro barna műbőr darabok, rengeteget ültünk rajta húgommal és dögönyöztük játék közben. Már volt néhány lomtalanítás amikor majdnem törtünk felette pálcát, de szerencsére kitartott a ragaszkodásom. Most olyan jól néznek ki áthúzva és szerintem Lelle is fogja majd élvezni, amikor nagyobb lesz.

kriszta_szoba_37

A szoptatós fotel története:
A férjemmel volt néhány egy jó pár hétig tartó eszmefuttatásunk a szoptatós fotel szükségességéről, és hogy milyen legyen. Abban egyetértettünk, hogy valamilyen szinten lehessen hintáztatni, de én ezen felül fontosnak tartottam a puha, párnázott karfát, hogy kényelmesen támassza a karom. Amint megérkezett a fotel, még Karácsony előtt, Laci szinte beleköltözött, szóval akár szoptatáshoz, akár filmnézéshez kiváló lesz szerintem.

Miért van cselló a babaszobában?
Egyetem után tanultam meg csak csellózni. Két darab van amit Lellének szántam az egyik Brahms bölcsődala, énekelni is szoktam neki szöveggel, de gyakrabban csellóval.
Illetve még mielőtt babát vártunk volna elhatároztam, hogy megtanulom a The Piano Guys -Story Of my life (One direction) feldolgozását, mert úgy éreztem, ez a mi életünkben egy új élet érkezését fogja jelenteni.

kriszta_szoba_42

Fotó: Pure & Pastel Photography

Kriszta kedvenc részlete a szobában, a kiságy feletti baldahin.

kriszta_szoba_47

Fotó: Pure & Pastel Photography

Köszönöm Krisztának és Lacinak a lehetőséget, hogy bemutathattam Lelle szobáját.

Hatalmas köszönet Orsinak – Pure and Pastel Photography , akivel pörgős két órát töltöttünk el a szobában a fotózással.

Macaronpárna a Sütipárnától.

Több, mint ajándékbolt - Pitypang

A Pitypang egy különleges hely, ahol a portékák egyediek és alapos átgondolás után kerülnek ki a polcokra. Egy csinos üzlet, ahol kicsit átléphetünk egy mesevilágba. Kézműves termékekre lelhetünk modern kivitelben, népszerű és világszerte ismert márkák tárgyaira, melyekkel örömet okozhatunk  a kicsiknek és nagyobbaknak is. Könyvek, játékok amelyeket nagy figyelemmel állítottak össze.

DSC_5655m_mp

Dizájnos, stílusos és egyedi dolgokra is bukkanhatunk, mellyel nem csak szebbé és különlegesebbé, hanem praktikusabbá is tehetjük az otthonunkat.

DSC_5711mm_mp

Az üzlet Zalaegerszeg belvárosában található és tulajdonosa két gyermeke mellett, már régóta dédelgetett álmát valósította meg, amikor megnyitotta. A gyerekeknek játszósarkot alakított ki, ahol rajzolhatnak, játszhatnak, amíg szüleik válogatnak a csodás játékok és lakberendezési tárgyak között.

DSC_5695m_mp

Ha Zalaegerszegen járton mindenképpen kukkantsatok be ebbe a kis ékszerdobozba, mert mindenképpen feltöltődtök a sok csodás tárgy láttán. Ha pedig túl messze van, akkor facebook oldalunkon vagy a webshopban nézelődjetek.

DSC_5691m_mp

Pitypang design facebook oldala itt található.

Címe: 8900 Zalaegerszeg, Eötvös u. 12/f. (Eötvös köz)

 

Hangulatvilágítás borosüvegből, percek alatt.

Ez a régi borosüveg még egy bolhapiaci körút során került hozzám. Már évek óta nem használtam semmire. Nemrég készítettem egy inspirációs összeállítást, hogy mire is lehetne a kiürült boros üvegeket használni. Akkor jutott eszembe, hogy leveszem a polcról és ideje értelmet adni neki.

Nagyon egyszerű dolgom volt. IKEA lámpafüzért tettem bele és kész, ja még be is kapcsoltam. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hangulatos lesz a fénye! Ha nincs lámpafüzéred otthon, ideje előszedni a karácsonyfaégőt, azzal is jól mutat, csak konnektorfüggő lesz a hangulatvilágítás.

borosüveg_hangulatlámpa

Ennyi munka után megérdemlek egy pohár bort!

Nagyon szép, ahogy a zöld üvegen átsejlik a fény.

borosüveg_hangulatvilágitás

Nagyon hangulatos

Bal oldalon látható az IKEA-s adapter, nagy előnye, hogy elemmel működik, így bárhová tehetem a hangulatvilágításom. Persze az adaptert jól eldugom az üveg mögé, hogy ne csúnyítsa el a látványt.

borosuveg_ujrahasznosítás

 

Ennyi, minden volt otthon és gyorsan megvalósítottam az inspirációt. Meg is érdemeltem egy pohár bort! Gyere és csatlakozz a facebook oldalamhoz, ott minden nap találsz inspirációt.

Lámpafüzér inspirációk

Ha már összegyűjtöttem néhány csinos lámpafüzér inspirációt, összerakom egy helyre és megosztom veletek. Mi már elkészítettük a sajátunk, ami a nappaliban kapott helyet.

Reneszánszát éli a tortacsipke, csak nem a torták alatt, hanem kreatív alapanyagként.

tortacsipke újraértelmezve

Romantikus tortacsipkés
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540906365836/

Másik örök romantikus alapanyag a tüll. Esküvői dekorációként is el tudom képzelni.

Tüll

Két színű tüllből készült
Forrás:http://www.pinterest.com/pin/34058540906373874/

A textilvirág hajtogatását még szeretném megtanulni.

Textilvirágból készült
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540906373886/

Mindig sajnálom kidobni a szép fonalak mardékát, így még szem előtt is lehetnek.

lámpafüzér_fonálból

Fonalból tekerve
Leírás, angolul:: http://www.rocknrollbride.com/2012/01/diy-tutorial-twine-ball-light-garland/

A kedvencem az alábbi, amely a szó legszorosabb értelmében vett lámpafüzér.

Lámpaernyőből, kültérre
Forrás:http://www.pinterest.com/pin/34058540906373913/

 

Kreatívan hajtogatott lámpafüzér

Könnyebben elkészíthető, mint gondolnád! Ezzel kell kezdenem, mielőtt lebeszéled magad a hajtogatásról! Az inspirációkat a facebook oldalamon kezdtem gyűjteni, de amikor ezt az origami lámpafüzért megtaláltam, már tudtam, hogy ezt fogom elkészíteni.

Origami lámpafüzér inspiráció

Origami lámpafüzér inspiráció
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540906365837/

Az Éva Magazin Kreatív különszámát nem volt könnyű megtalálni az újságosoknál, majdnem beszerezhetetlennek bizonyult, kitartónak kellett lenni. Az egyedi kreatív papírok tökéletesen megfelelnek az origami dobozok hajtogatásához. Nyomtatópapírból is megpróbáltam és abból is remek dobozka sikerült, felmerült bennem, hogy készítek még egyet a kisfiam szobájába a rajzaiból.

Ezen a szuper videón bemutatják, hogyan is kell ezt az origami dobozkát hajtogatni. Szerencsére a férjem is rá tudtam venni, hogy segítsen, így extra gyorsan elkészültünk és mókás is volt, ahogy a konyhaasztalnál hajtogattunk. Mivel a dobozkának az egyik végén lesz egy kis lyuk, azzal fel is lehet tenni a lámpafüzérre. Ennyi. A lámpafüzért az IKEA-ban szereztem be, még karácsonykor, nem tudom, hogy az állandó kínálat része-e. Nyolc dobozkát hajtogattunk, mert a többi dekorációs papírral még van tervem. Az eredmény nagyon szép lett, színes és a fény is átszűrődik a papíron. Nagyon hangulatos dísze lett a nappalinak.

origami_lámpafüzér_részlet

A különböző minták jól mutatnak együtt

origami_lámpafüzér

Az elkészült papírból hajtogatott lámpafüzér

 

Heti inspirációk - a kávékapszula új élete

Sok háztartásban már olyan kávégép van, amely kapszulából készíti a friss reggeli feketét. A megmaradó színes kapszulák ordítanak az újrahasznosításért.

Kétféle újrahasznosítást már én is csináltam, az egyik egy lámpafüzér, amely elkészítése itt található.

kapszula_kesz_wm

Lámpafüzér a kávé inspirálta, festett falamon

A másik egy utolsó pillanatban elkészített “tök” dísz. A keskeny előszobai lerakóra került. Azóta már a kisfiam által megsemmisült, de volt két jó hete az új életében! 🙂

kapszula_tok

Találtam még néhány inspirációt, amelyet szeretnék megosztani. Szépen teszem félre a kapszulákat, amint lesz időm az inspirációkat megvalósítom.

kapszula_koszoru

Kapszula koszorú
Forrás: Pinterest

kapszula_baba

Bájos karácsonyfadísz is készíthető belőle
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540905777879/

kapszula_telapo

Képtartó télapó
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540905777880/

kapszula_kituzo

Kitűző
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540905780629/

kapszula_fulcsi

Fülbevaló
Forrás:http://www.pinterest.com/pin/34058540905804739/

 

Kávéfüggő

Már régóta el akartam készíteni nem is tudom  miért halogattam, annyira sajnáltam kidobni azokat a szép, színes kapszulákat. Nem az én ötletem, bár én karácsonyfaégővel láttam megvalósítani. Pár perces munka, ha megvannak az alapanyagok, a lámpafüzér adapteres, magyarul 2 db AA elemmel működik, 10 db kis égő van rajta. A kapszulát a használók felismerik, akinek nincs ilyen szerintem párszor hívassa meg magát kávéra és kérje el.

A használt kapszulákat ne tartogassátok, mert gyorsan bepenészednek, egy késsel gyorsan el lehet távolítani a fóliaborítást és a zaccot, majd ki kell mosni és megszárítani.

Már csak azt kellett kitalálni, hogyan fogom felaplikálni a kapszulát a lámpafüzérre, hogy ott is maradjon. A megoldás egy csavarhúzó a trükk, hogy belülről kifelé kell kiszúrni a kapszulát, feltűzni az égőre és szépen ráhajtani a kihajlott fóliát. Könnyű kiszúrni, csak egy határozott mozdulat, kézre vigyázni! 🙂

kapszula_csavarhuzo

A megfelelő helyet kell megtalálni, hogy hova tesszük és gyönyörködni a hangulatvilágításban. Nekem nem volt kérdés, a festett kávés hangulatú falamra tettem fel.

kapszula_kesz

Ha tetszenek a megvalósult ötletek, kérlek csatlakozz a Facebook közösségemhez, ahol követheted az új bejegyzéseket, műhelytitkokat és a következő munkáimról információkat árulok el. Ha kérdésed van ott is felteheted.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!