minamole

Saját Otthon Projekt - milyen a blogger lakása?

Követem Klaudia blogját. A képek és a stílusa alapján szerettem volna megismerni őt és a lakását is. Interjút kértem tőle és vittem a fényképezőgépem is.

Skandináv otthon

2011 őszén költözött be Klaudia és Attila az első közös otthonukba, kilenc hónapos kislányukkal, Hédivel. Akkor a konyhán, a gyerekszobán és a hálószobán kívül az egész még üres volt. Lépésről-lépésre haladtak a berendezéssel és tartották magukat az eredeti megállapodáshoz: csak akkor vesznek meg egy-egy bútort, ha igazán szeretnék, és nem vásárolnak hirtelen felindulásból. Alapvetően Klaudia álmodta és tervezte meg a lakást, de az ötleteit mindig átbeszélték és együtt döntöttek.

Bátor gondolat, de bevált

Kifejezetten nem szerettek volna csempét rakatni a konyhába, mert szerintük a modern konyhabútorral nem mutat jól. Inkább edzett üvegből készült burkolat mellett döntöttek, ami ellenáll a hőnek és az ütésnek, de sajnos meglehetősen drága. Szerencsére Attila édesapja ismert egy homlokzati portálüveggyártó-céget, ahol ugyan még nem készítettek hasonlót és nem is tudták elképzelni a végeredményt, de így is legyártották sikeresen. A felrakását is egyedül oldották meg, a végeredményt pedig imádják, mert nagyon könnyű tisztán tartani.

_DSC0060

Fotó: Molnár Melinda

Csináld magad: kosárfák a gyerekszobában

“Annyi mindent mi csináltunk közösen a férjemmel, hogy szinte fel sem tudom sorolni. Szerencsére ő is szeret alkotni és a nagyobb projekteket mindig közösen visszük véghez.” meséli Klaudia, majd a gyerekszobába készült kosárfát mutatja. Egy blogon láttam az inspirációt, annyira megtetszettek, hogy addig kerestem kosárfonót, ameddig nekem is elkészítette az alapot a polcokkal. A fa törzsét magam festettem akril festékkel és nem használtam hozzá sablont sem. Ez volt az első ilyen jellegű próbálkozásom

_DSC0020

Fotó: Molnár Melinda

Egyedi előszoba

Az előszobában IKEA Expedit könyvespolcokból alakították ki az egyedi előszobabútort, mivel a készen kaphatóak közül egyik sem illeszkedett a bemélyedésbe. Két képet is együtt festettek az előszoba falára.

_DSC0037

Fotó: Molnár Melinda

Saját készítésű kiegészítők

A beton is nagy kedvencem az utóbbi 2 évben és ennek eredménye a konyhában található 4 darab gyertyatartó is. A gyertyatartó mögötti felirat története pedig eléggé vicces, mert az eredeti felirat így szólt: „LOVE is all you need!”. Aztán történt egy kis baleset, mert a kislányuk megkaparintotta a többi szót és fél perc alatt szétmorzsolta őket. Mire észrevették, már csak a “LOVE”-ot tudták megmenteni.

Fotó: Molnár Melinda

Fotó: Molnár Melinda

A hálószobában a narancs Tilka kábelhez Klaudia hasonló színű fonalból tekert egy műanyag pohárra fonalat, amelyet háztartási keményítővel kezelt. Részletesen ír erről blogján is, érdemes követni a sok-sok tipp és megvalósult munka miatt is. A hálószoba falán a posztereket dekortapasszal rögzítették, amely rendkívül egyszerű és látványos módszer.

Fotó: Molnár Melinda

Fotó: Molnár Melinda

A legújabb és most a kedvenc közös alkotásuk a nappaliban található retró lerakó asztalka felújítása, amit színeiben és stílusában is az Eames karosszékhez és a gyerek Panton székhez igazítottak. A Haboo puffok nagyon tetszenek Klaudiának, de az áruk miatt nem vásárolta meg őket. Sajnos kötni és horgolni nem tud, de megkérte édesanyját, hogy próbáljon meg egyet készíteni egy leírás alapján A kislányuk kedvence lett azóta és elég jól bírja a kiképzést.

_DSC0071

Fotó: Molnár Melinda

A cikk első változata a BORS Lakás és kert mellékletében jelent meg, 2015. júniusban

Fotó: Molnár Melinda /minamole blog

Lakás: Saját Otthon Projekt

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!