minamole

Különleges ajándék a kedvesednek!

A Valentin napot ha szeretjük, ha nem már az életünk része lett. Jómagam annak a híve vagyok, ha kedveskedni akarok valakinek, akit szeretek az legyen különleges és személyre szóló. Természetesen előnyben részesítem a kedvenc kézműveseim által készített termékeket, körül is néztem náluk mit tudok ajánlani másoknak! Nézzetek ti is be hozzájuk, hogy tényleg különleges legyen az ajándék a kedvesednek.

Ha fiú, ha lány egy kártyatartóra tuti szüksége lehet! Romantikus anyagból készültek Andy kuckója műhelyében. Nekem ez a kettő a kedvencem, de sok más szépséget is találhatsz az oldalán.

Nem biztos, hogy Valentin napig elkészül, de egy ilyen házikó minden háztartásba kell! Bevallom nekem is van egy, minden nap látom és megmosolyogtat, mert története van. Kinga kézzel festi őket és nincs két egyforma házikója, látogassátok meg Red Country oldalát.

Édesen puha sütipárna is mindig emlékeztetni fog az ünnepre. Kalóriamentes édesség a kedvesnek, most a csoki helyett. Szerintem a fiúk is örülnek neki. Sütipárna oldalát itt találjátok.

A szerelmes virágcsokor szépsége nem múlik el, ha az tartós anyagokból kötötték. Monart Design biztosan elkészíti a te ízlésednek megfelelő virágcsokrot is, talán éppen egy rózsaszín különlegességet?

Az ékszer mindig jó választás ajándékba, minőségi és kézzel készített drágakő valamint féldrágakő ékszerek a kedvesnek a kedvenc színeiben? Nem is elérhetetlen, Emerald Design ilyen csodákat készít!

Maradjunk a romantikánál és a rózsás hangulatnál. Barbi varr által készített tárcákkal nem lehet melléfogni, a moderntől a vintage darabokig többféle méretben és színben készíti a tárcáit.

Ha közös élményre vágysz, akkor ajánlok egy személyre szabott workshopot, amely lehet festős vagy selyemvirág koszorú készítős, te döntöd el! Bluer Designal meg lehet beszélni az elképzeléseket.

A wokshop ajándékkártyát pedig Papier and Paper által készített szerelmes levélként is átadatod.

Azt hiszem ebben a válogatásban minden szerepel, amit én is kapni szeretnék. Már csak meg kell osztanom, hátha értő szemekre talál! Még az is lehet, hogy készítek újabb válogatást, mert sok kedves készítő maradt még ki.

Találkozzunk a facebook oldalamon is!

A legjobb ötlet sokszor a véletlen műve! Kézműves interjú

Először csak a csodás tárgyakat láttam, amiket készít. Később megismerhettem az embert is, aki a készíti őket, csalhatatlan ízléssel és szerénységgel. Szeretném nektek is bemutatni Barbarát, aki “Barbi varr” néven alkot.

Bemutatod nekem, a „Barbi varr”-t, hogy mikor és miért jött létre?
2011-ben jött létre „Barbi varr”, amikor a nagyobbik lányom végre átaludta az éjszakákat és hirtelen nem tudtam mit kezdeni a sok szabadidőmmel. Varrtam ezt-azt, fotókat készítettem róluk, de nem akartam ezekkel untatni az ismerőseimet, így inkább csináltam egy blogot, ennek kellett egy név. Így lett a „Barbi varr”. Amikor a blog indult még álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkorát fog fordulni velem a világ és ilyen sokan lesznek kíváncsiak a varrományaimra.
Fő profilom a fém keretes tárcák és táskák készítése melyek azon túl, hogy használati tárgyak, az öltözékünk kiegészítői.

29

Fotó: Csutafotó

Mit kell tudni Rólad, mint alkotóról? Ki az ember, aki a tárgyakat megálmodja és elkészíti?
Egész véletlenül találtam magamnak ezt a hobbit, ami kikapcsol, napi szintű sikerélményt ad és boldoggá tesz. Egyszerűen úgy éreztem, hogy szükségem van valamire, hogy valami mást is csináljak itthon a gyermeknevelésen, háztartás vezetésén túl, mindezt úgy, hogy közben a családommal, a lányaimmal is lehessek.
Mindig izgalmas, amikor egy darab anyagból, kis csipkéből egyszer csak létrehozok valami újat. Szeretem a szépet, a bájt és a letisztultságot, azt gondolom, mára már kialakult a saját stílusom, ami felismerhető.
Hogyan találsz ki egy új tárgyat? Kérik, saját ötlet? Kísérletezel?

Kéréssel is fordulnak hozzám, de az általában egy már meglévő darab újragondolására vonatkozik. Szeretek újítani, kísérletezgetni. Rengeteg ötletem van, amiket szép sorjában szeretnék megvalósítani, új technikákat alkalmazni. Persze a legjobb ötlet sokszor a véletlen műve, mint például amikor egy anyag és egy csipke a káosz közepén találkozik és kiderül, hogy mennyire jól passzolnak egymáshoz.

Fotó: Csutafotó

Hol élsz, pár mondat mondj a családodról és az eredeti munkádról?
Solymáron lakom férjemmel és két kislányommal, Dórival és Emmával. Itt nőttem fel, pár évnyi újpesti kitérő után ide költöztünk vissza. Végzettségem szerint gyermekgyógyász szakorvos vagyok, egy fővárosi kórházban dolgoztam hat évig és oda is szeretnék visszamenni majd. Szeretem a hivatásom, de jó ez a kitérő egy merőben más területre, melyben a családom is támogat.
Hol alkotsz, van saját műhelyed, vagy a konyhaasztalon pakolsz szét?
Az étkezőasztalon pakolok szét, illetve van egy lehajtható írószekrényem a nappaliban, oda rejtem el a rendetlenséget. Ennek leginkább praktikus oka van, így a lányok szem előtt vannak, miközben játszanak én csinálok ezt-azt, de mégis együtt vagyunk. Tervezem egy kis műhely létrehozása, remélem idén sikerül megvalósítani.

Fotó: Csutafotó

Fotó: Csutafotó

A gyerekek hogyan befolyásolják a munkád, hogyan tudsz nyugodtan varrni két gyermek mellett?
Ők a legfontosabbak, nem szeretném, hogy valaki más vigyázzon rájuk azért, hogy én varrni tudjak. Kisebb dolgokat például a szabást, kézi munkát meg tudok csinálni napközben mellettük is, de leginkább alvásidőben dolgozom. Mindig is éjjeli bagoly voltam, a kórházi ügyeletekkel töltött évek alatt pedig megszoktam a kevés alvást.

Mesélj az első tárgyról, amit készítettél, miért csináltad, mi lett a sorsa?
A legelső dolog amit még kézzel varrtam az a nagylányom falvédője volt. Anyagok után kutatva bukkantam rá a fém keretekre, és nagyon izgatott, hogy varrjak egy tárcát. Még meg is van valahol. Attól kezdve pedig nem volt megállás, az első tárca óta azért sokat fejlődött a technikám.

Fotó: Csutafotó

Miből meríted az inspirációid? Van preferált stílusod, kedvenc alapanyagod?
Kettősség van bennem, mert szeretem a bohókás, színes darabokat, de a letisztult natúr és elegáns vonalat is. Ezért is jó táskát ill. tárcát készíteni, mert hangulattól és alkalomtól függően választhatjuk meg, hogy melyik darab illik az öltözékünkhöz. A variációk száma így tulajdonképpen végtelen.
A szívemhez mégis a szőttesek állnak a legközelebb, amiket különböző csipkékkel díszítek. Szeretem a anyag rusztikusságát, amit egy kis csipke hihetetlen elegánssá tesz. Történetük, koruk van, mesélnek és visszahozzák a régi időket. Ha kézbe veszem akár az antik csipkéket, akár a szőtteseket, mindig elgondolkodom rajta, hogy vajon ki készítette őket. Bízom benne, hogy méltóképp használom fel ezeket a kincseket. Nagy rajongója vagyok a vintage stílusnak, de emellett szeretek designer textilekkel is dolgozni. Inspirálódok akár egy színből, egy formából. Szeretek játszani az alapanyagokkal, egymáshoz próbálgatom őket és akkor már úgy érzem, megy minden magától.
Melyik a kedvenc mostanában készült tárgyad ha csak egyet mondhatnál?
Az aktuális kedvencem egy kék csíkos, antik szőttesből készült kézitáska bőr pánttal.

Fotó: Csutafotó

Fotó: Csutafotó

Mit jelenet Neked:

  • értékmentés: régiből valami új
  • csipke: szerelem
  • antik anyagok: kincsek
  • kedvenc minta: virágminták
  • kedvenc szín: natúr színek, fehér
  • workshop: sok kedves ismeretlen ismerős, alkotótársak, jó hangulat, közös alkotás. Boldogság megosztani a tudást, és ezáltal segíteni abban, hogy más is megtalálja a hobbiját.
    vágyott tárgy
  • álom: ha lenne egy nagy-nagy szobám tele anyagokkal, csipkékkel, szőttesekkel…

A tárcákról a fotókat Vörös-Csuta Andrea készítette, http://www.csutafoto.hu
Köszönöm Barbarának az interjút! Barbi varr oldala
Az interjú a BORS napilap LILLA mellékletében jelent meg 2015-ben

Levendula - szín, illat, íz, ihlet

Egyik kedvenc növényem a levendula, imádom az illatát, a színét, az ízével már nem nagyon vagyok kibékülve, de az egyértelmű, hogy sok tárgy díszítését ihleti ez a növény. Ebben az összeállításban Magyar kézművesek munkáit mutatom be.

Dekor ABC az egyik kedvenc kézművesem, Ivett rendkívül tehetséges és egyedi, jól felismerhető stílusa van.

levendula_angyalok

Levendulatündérek

dekorABC_kepkeret

Személyre szabott képkeret

dekorabc_nev

Bájos díszítése, egy bájos névnek

Rozsiboutique ékszerei közel állnak a szívemhez. A levendula, mint szín és mint, ihlet is megtalálható nála.

Rozsibutique_ékszerek

Levendulamánia

 

Rozsiboutique_ékszerek2

Csodásak a lila árnyalatai

Noja design munkáját már bemutattam egyszer, most más ajánlotta, itt a helye. Finom, nőies minden munkája.

noja_illatosito

Az Ágymester manufaktúra egy méretre készített ágyat tett még személyesebbé a levendulával.

agymester_agyveg

 

Czippel Art munkáját is jó szívvel mutatom, gyönyörű kézi festés.

Czippelart_festes

Bluer Design nem csak fest, hanem csodás ajtódíszeket, koszorúkat is készít. Őt is megihlette a levendula

levendulasziv

Ajtódísz levendulával

levendula_vallfa

Az egyszerű vállfa is különlegessé tehető

Naturalmente Bábuskája most levendulapárnaként született meg.

naturalmente_levendulababuska

Gyere és legyél te is a minamole facebook közösség tagja!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!