minamole

Ilyen a baváró buli Amerikában

Már bemutattam egy pasis babaváró bulit, amely gyönyörűen volt dekorálva. Egyik olvasóm elküldte a párját, egy  egy igazi csajos amerikai babaváró buli képeit.  Megosztották az ottani szokásokat is veletek.

Általában 2-3 személy szervezi meg a bulit,  ez után meghívják a jövőbeli anyukának a barátait, munkatársait, persze a jövendőbeli anyuka szokott adni egy listát hogy kiket szeretne ott látni a partyn. Ez az ő feladata, tovább neki semmit nem kell szervezkednie.

A”babyshower”  szokás szerint szombat esti program, és csak hölgyek hivatalosak rá, habár mostanság már itt is változóban van, ki hogyan szervezi. Volt már vasárnap reggel is, ahogy mi is tettük, habár ez még szokatlan kissé. Manapság a fiatalok már nem igazán hagyják ki a férfiakat, sokan már párostól hívják a vendégeket a baby showerre (babaváró party).


Baby Shower Party játékok:
Ezeken a partikon különféle játékot játszanak közösen, mint például a bingo- gyerekkel kapcsolatos szavakat használva mint pelenka, babaágy, tej, etetőszék  stb.
Egy másik játék: egy szalaggal ki kell találni, hogy mekkora a várandós anyuka hasa. Mindenki magához próbálja a szalagot, azt leszakítja akkorára, amekkorára tippel. A végén mindenki egyenként odaméri az anyuka hasához a saját szalagját. A nyertesek kis ajándékot kapnak.

Naptárat is szoktak készíteni, amelyen megjelölöd a napot amikor a baba születni fog. Természetesen a nyertes itt egy kicsit később derül ki.

Ne mond a szót hogy “Baby” érkezeskor mindenki kap egy ruha csipeszt, ha hallod hogy valaki mondja a tiltott szót elveheted a csipeszt. A party végén akinek a legtöbb van az nyer. Egy baby showeren nagyon nehéz nem mondani azt a szót, hogy „baby”, nagyon oda kell figyelni!


Vendégkönyv csakis stílusba illően!

A születendő kislánynak a nevét nem tudták még a szülők, ezért sehol sincs feltüntetve, de jelen szokott a név lenni itt-ott a dekorációban. Íme a csodás desszertasztal.

Nagyon szépen köszönöm a képeket és a részleteket Molnár Dalmának Amerikából!

Találkozzunk a facebookon és az instagramon is!

Szalvétából hajtogatott gömbhal.

Ez a hal tulajdonképpen ráknak indult. Szerettem volna egy szép piros pompon rákocskát készíteni, de az otthon  készleten lévő papírszalvétának csak a legfelső rétege volt piros. Így egy pöttyös-csíkos labdát kaptam a végén, a legkevésbé sem hasonlított rákra. Azt gondoltam gömbhalként viszont csinos lehetne.

Szalvétából már készítettem pompont, amit le is írtam itt, így most ezt nem ismétlem meg. Az uszonyát és a farkát, valamint a szemét színes papírból készítettem el, ez az a fajta, amit az IKEA-ban lehet kapni. A gömbhal szeme sehogy sem mutatott és végül egy öntapadós felületű gumikoronggal egészítettem ki. Ezt így lehet kapni, bútorok lába alá szoktam tenni.

 

hal_elokeszuletek

Egyszerű hozzávalókból készült a gömbhal

A papír kiegészítőket kétoldalú ragasztóval (ha lett volna otthon) szerettem volna felragasztani, de mivel nem volt, így önmagába visszahajtott cellux lett a megoldás. A farkát és az uszonyt szabad kézzel rajzoltam meg, a kört pedig egy flakont körberajzolva kaptam meg.  Aki még soha nem készített ilyet annak is szerintem maximum fél óra alatt elkészülhet.

halacska

A szalvéta gömbhal eredeti élőhelyén érzi jól magát.

A fotózáshoz pedig egy kék ombre sál és némi szalag adta a hátteret. Azért is készült a gömbhal, mert egy kedves olvasóm megkért, hogy keressek neki tengeri inspirációkat kislánya első szülinapjához. Nemsokára jönnek az inspirációk is és várhatóan a csuda szép szülinapi dekort is megmutatom, amit az anyuka készít saját kezűleg.

Ha van kedved csatlakozz a facebook oldalamhoz, ahol minden nap más inspirációt töltök fel.

 

Babaajándék - cimkekendő

Te is el tudod készíteni a saját gyermekednek, de remek sk ajándék babalátogatóba. A cimkekendő vidám szalagjait élvezet piszkálni és rágcsálni, nekem úgy tünik.

A varrógépem a szülinapomra kértem ajándékba, amikor a nyolcadik hónapban jártam. Szerettem volna saját magam készíteni apróságokat a kisfiamnak. Az elsők között készült el egy cimkekendő, amelyet még néhány követett, ajándékként. A mai bejegyzés apropóját az adja, hogy tegnap szembejött (inkább tolták) velem egy ilyen ajándék, amelyet még a mostani felhasználó testvérének készítettem.

Livi kendője

Livi kendője

Kezdő “varrónőként”  részletes útmutatókat kerestem, hogyan is kedjek bele az elkészítésbe. Találtam egy remek leírást, amelyet én is használtam és ezúton is köszönet a lelkes bloggernek. A képek szuperek, már csak ezek alapján is meg lehet csinálni. Nem kell félni, ha én meg tudtam csinálni, Te is meg tudod! Ha nincs varrógép, akár kézzel is elkészíthatő, a felhasználó nem fog panaszkodni, csak örülni!

Marci kendője

Marci kendője

Az alapanyag mindenképpen legyen pamut, a szalagok pedig színesek és válozatosak, már a tervezés maga is nagy élmény. Azoknak az anyagoknak a maradékait választottam, amelyekből már varrtam Marcinak ruhazsákot és férfias neszeszert, a pelenkázás kellékeihez. Az egyszínű szalagokat rövidáruboltkban 40 Ft/m ártól meg lehet vásárolni, a mintásak drágábbak 150-300 Ft/m közötti áron kaphatóak, de persze nem kell belőlük sok. Ha már Te is készítettél ilyen kendőt és van kedved megmutatni, töltsd fel a facebook oldalamra.

 

Klasszikus óra - nem annyira klasszikus alapanyagokból

Tikk-takk őrület van nálunk, a majdnem 21 hónapos Marcit le kell szoktatnom a számítógépen lévő óráról a gép érdekében. Alaposan körülnézve, a házban csak ott van klasszikus formájú óra! A feladat tehát adott.

Mindenképpen filcből szeretem volna elkészíteni a számokat, színes, könnyen használható és viszonylag strapabíró (bár a mosást nem vagyon szereti). Kerestem inspirációkat a neten és sok, szépen kidolgozott faliórát találtam, de ez most nem jó, nekem olyan kell amivel lehet játszani, forgatni a mutatókat, pakolgatni a számokat. Pár napig rágódtam a témán, amikor eszembe jutott, hogy van egy méter öntapadós mágnesszalagom (kb. 500 Ft/méter hobby boltban), amelyet azért szereztem be anno, hogy majd egyszer jópofa hűtőmágneseket gyártok. Ezek szerint egy klassszikus formájú “hűtőmágnesfilcórát” fogok készíteni.

A számok megrajzolását szerettem volna megúszni, ezért a szövegszerkesztő programban kerestem egy kövér, nem talpas betűtípust. Három méretben nyomtattam ki és egyszerűen “rápróbáltam” a hűtőre, melyik méret lenne megfelelő.

A számokat körbevágtam és celluxszal a filc anyagra ragasztottam, így egyenletes szélt tudtam vágni, bár fontos az éles olló is! Annyit csaltam, hogy a számoknak nem vágtam közepet, kivéve a nullánál. A négyes, hatos, nyolcas és a kilences maradt lyuk nélkül, így stabilabbnak ítéltem. A mágneses szalag kicsivel szélesebb, mint 1 cm és öntapadós. Jó erősen ragad az anyagra, ollóval viszonylag egyszerűen elvágható.

Filcora_elokeszulet

Az elkészült számokat feltettem a hűtőre, nagyon jól tapad, még a filcnek is ad egy extra tartást. Amint elkészült az óra “számlapja”, papírból kivágva próbálgattam a mutatókat. Amint megtaláltam a megfelelő formát, ezt is ráragasztottam a filc anyagra és körbevágtam, a mágneszsalagot egész hosszában ráragasztottam és tettem a végleges helyére. A két mutató nem kapcsolódik egymáshoz, így könnyebb mozgatni őket.

Az órát ezen bejegyzés megjelenése előtti napon készítettem el, arra vonatkozólag még nem szolgálhatok informácóval, hogy mennyi ideig életképes.

Használatbavétel előtt, már a hűtőn:

filc_ora

Ha tetszenek a munkáim, kérlek csatlakozz a Facebook oldalamhoz, ahol követheted az új bejegyzéseket, műhelytitkokat és a következő munkáimról információkat árulok el. Ha kérdésed van ott is felteheted.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!