minamole

Húsvéti dekorációs ötletek transzfer díszítéssel

Mindig szívesen mutatom be a transzfer csoportomban alkotó tehetséges tagok munkáit. Szinte már hagyomány, hogy minden nagyobb ünnep alkalmával bemutatják inspirációnak szánt alkotásaik. a transzfert bárki kipróbálhatja, sosem unalmas és rengeteg lehetőséget rejt magában.

Hermina, az egyik lelkes tagunk, akinek csodaszép ötletei vannak és elmondása szerint sokat jelent számára ez a technika. Idén is sok szép dekorációt készít a transzfertechnika segítségével, most ezek a kedvencei:

Fotó: Molnár Hermina

Az alábbi képek ragasztásos technikával készültek.

Fotó: Molnár Hermina

A kosarat és a kis nyuszikat is Hermina varrta és egy kevés díszítéssel dobta fel. Tökéletes vintage hangulat.

Fotó: Molnár Hermina

Szabó Kata is tele van ötletekkel, a feliratokat és a képeket is transzferálta. Ő már sokkal modernebb vonalat képvisel, de jól látható, hogy ebbe a világba is milyen jól illik a transzfer.

Fotó: Szabó Kata

A táblácska ajándék lesz, biztosan örülni fog, aki megkapja.

Fotó: Szabó Kata

Lia, Home with love oldalán mutatja be alkotásait, most az aktuális kedvenceit küldte el nekem, hogy bemutathassam.

Fotó: Home with love

Egy régi vagy régiesített keretbe helyezve, csipke szalaggal tökéletes húsvéti kép készült a falra vagy a komódra.

Fotó: Home with love

A képeket a csoport tagjai küldtél el nekem és engedélyezték a megjelenést. Remélem inspirációul szolgáltak nektek is! Ha van kedvetek küldjétek el nekem alkotásaitokat a Facebook oldalamon!

Két éve is készült hasonló válogatás, akkor más szereplőkkel, nézzétek meg: ide kattintva.

Ezért a tojásért verset kell ám mondani!

A dekupázs technika nagyon tetszik, már ki is próbáltam Decoupage Vmorsy workshopján. Még nincs meg bennem a bátorság, hogy én adjak tanácsot, így megkértem Decoupage Vmorsy-t, azaz Magyar Orsit, hogy mutasson néhány ötletet, mit tudunk ezzel a technikával Húsvétra elkészíteni.

Tehát Orsi mutat nektek pár könnyen elkészíthető olcsó dekorációs ötletet, melynek még a locsolók is örülni fognak.

“Én kifújt libatojásokkal dolgoztam, és egy hungarocell szívet is dekoráltam, de a libatojások helyettesíthetőek műanyag vagy hungarocell termékekkel is. Minden esetben használtam alapozó festéket, melyet szivacs ecsettel vittem fel, (de erre a célra megfelelő egy mosogató szivacs darabka is) majd  a teljes száradás után fehér és krémszínű akril festékkel kentem le a tojásokat, attól függően milyen a szalvétám alapszíne.

Orsi_6

A locsolkodók kedvence lesz!
Fotó: Magyar Orsi

Az akril festéket célszerű  két rétegben felhordani, majd az előre kiválasztott szalvétákat a minta mentén körbetépkedjük és egy lapos ecset és decoupage ragasztó segítségével rögzítjük a felületre. A kész tárgyakat ízlésünk szerint díszíthetjük, színes festékkel fröcskölhetjük, gyakorlottabbak finomvonalas repesztéssel még egyedibbé tehetik kis alkotásukat.

Orsi_1

Kész tojások és szív
Fotó: Magyar Orsi

Lakkozhatunk magas fényű vagy matt lakkal kompozíciónknak megfelelően,  végül szatén és organza szalagokkal és egy gyöngykupak segítségével egyszerűen fellógatható lesz a kész díszünk. ”

Én már csak annyit teszek hozzá, hogy ha a locsolkodó ilyen tojást szeretne, akkor finom legyen a kölni illata és kellően szép az a vers!

Köszönöm Orsi ötleteit! További szépségekért és workshop információkért látogassatok el az oldalára.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!