minamole

Húsvéti dekorációs ötletek transzfer díszítéssel

Mindig szívesen mutatom be a transzfer csoportomban alkotó tehetséges tagok munkáit. Szinte már hagyomány, hogy minden nagyobb ünnep alkalmával bemutatják inspirációnak szánt alkotásaik. a transzfert bárki kipróbálhatja, sosem unalmas és rengeteg lehetőséget rejt magában.

Hermina, az egyik lelkes tagunk, akinek csodaszép ötletei vannak és elmondása szerint sokat jelent számára ez a technika. Idén is sok szép dekorációt készít a transzfertechnika segítségével, most ezek a kedvencei:

Fotó: Molnár Hermina

Az alábbi képek ragasztásos technikával készültek.

Fotó: Molnár Hermina

A kosarat és a kis nyuszikat is Hermina varrta és egy kevés díszítéssel dobta fel. Tökéletes vintage hangulat.

Fotó: Molnár Hermina

Szabó Kata is tele van ötletekkel, a feliratokat és a képeket is transzferálta. Ő már sokkal modernebb vonalat képvisel, de jól látható, hogy ebbe a világba is milyen jól illik a transzfer.

Fotó: Szabó Kata

A táblácska ajándék lesz, biztosan örülni fog, aki megkapja.

Fotó: Szabó Kata

Lia, Home with love oldalán mutatja be alkotásait, most az aktuális kedvenceit küldte el nekem, hogy bemutathassam.

Fotó: Home with love

Egy régi vagy régiesített keretbe helyezve, csipke szalaggal tökéletes húsvéti kép készült a falra vagy a komódra.

Fotó: Home with love

A képeket a csoport tagjai küldtél el nekem és engedélyezték a megjelenést. Remélem inspirációul szolgáltak nektek is! Ha van kedvetek küldjétek el nekem alkotásaitokat a Facebook oldalamon!

Két éve is készült hasonló válogatás, akkor más szereplőkkel, nézzétek meg: ide kattintva.

Fára festett nyuszik.

Az erkélyeden van-e már húsvéti dísz? Még nincs? Ha belül fel van díszítve a lakás, akkor a szabadba is jusson belőle! Az elsőt, amelyet meg szeretnék mutatni, a férjem Édesapja készítette. Minden Húsvétkor ő várja a vendégeket az teraszon, nagy kedvenc.

A ötletet Ausztriából hozta magával, egy családi kirándulás alkalmával látott ilyen fahasáb nyuszit. A hasáb kb. 90 cm magas, ferdén van elvágva és a fülek megformázva. A nyuszi pofiját először szabadkézzel megrajzolta, majd kifestette. A fahasábról a kérget lehántotta, majd szárdás után lelakkozta az egészet. Már évek óta megvan, azóta egy picit megrepedezett, de így is nagyon szeretjük.

festett_nyul

Oldalról jobban látszik, hogy van elvágva a fahasáb.

fahasab_nyul

Már erősen győzködöm, hogy nekünk is készítsen egyet, de addig is én megcsináltam a miénket. Sokkal kisebb és ezerszer egyszerűbb. Egy meglévő fa nyuszit körberajzoltam (de sablont a netről is le lehet tölteni) és pontosan kivágtam, mivel a negatívjára volt szükségem. Az erkélyen van fahasáb, amelyek vagy a virágokat támasztják ki, vagy a ruhaszárítót erősebb szélben. Rá akartam ragasztani a sablont, de persze nem nagyon ragadt rá a cellux. A sablont egyik kezemmel ráfogva, a másikkal a sziluettet megfestettem, majd a sablont levéve kifestettem a nyuszit. Megint Marcitól loptam festéket, amely gyerekeknek szánt kézfesték. Igazán gyorsan elkészült és azonnal megtalálta a helyét a petrezselyem mellett. Nem lakkozom le, majd szépen öregszik a naptól és az esőtől. Gyors és aranyos húsvéti dísz az erkélyre.

zöldre_festett_nyuszi

Ha elkészíted a sajátod és van kedved, mutasd meg nekünk a facebookon.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!