minamole

Húsvéti asztali dekoráció - lépésről lépésre

Ha papír, akkor én mindig Nikihez fordulok. Cipőt a cipőboltból, papírt pedig Papier&Papertől. Most is ötletet kértem tőle, egy egyszerűen elkészíthető de mégis mutatós asztali dekorációhoz, amely elkészítésében a kisfiam is segíthet. Kaptam is és persze nem csalódtam, nagyon egyszerűen elkészíthető és természetesen meg is osztom veletek.

Szükséges alapanyagok:

  • színes kartonpapír
  • kétoldalas ragasztó
  • kétféle szalag (1,5 és 0,5 cm szélesek)
  • olló, sniccer

Fotó: Papier&Paper

Elkészítés:

A nyuszikat felrajzolhatjuk magunk is, de az interneten is számos sablon található. A google segít megtalálni a számotokra tökéletes sablont, de egyet ide linkelek.

Előrajzolás után a színes kartonokból kivágjuk a nyuszi formákat.

Fotó: Papier&Paper

Ezután sniccer segítségével két kb. 6 cm vágást készítünk, egymástól 4-5 cm távolságban

Fotó: Papier&Paper

A két vágás közé kétoldalas ragasztóval rögzítjük a szélesebb szalagot, hogy ne mozduljon el, majd a vékonyabb szalaggal átkötjük, és masnit készítünk belőle.

Fotó: Papier&Paper

Máris kész az evőeszköz tartó és mehet az ünnepi asztalra.

Fotó: Papier&Paper

Akár minden nyuszi különböző színű lehet, hogy ezzel is feldobja az asztal hangulatát.

Fotó: Papier&Paper

Köszönöm, hogy megoszthattam az ötletet!

Mohaköntösben, barkaruhában

Szeretnék egy újat ötletet bemutatni, amelyet még elkészíthettek Húsvétig. Az ötlet és a készítő Reantik, azaz Molnár Andrea, aki megosztja veletek a tippeket és trükköket is, ha ilyen vintage hangulatú dekorációt szeretnétek.

Mohaköntösbe bugyolált tojás

Hozzávalók: hungarocell tojások tetszőleges méretben, szárított moha, ragasztópisztoly, zöld színű cérna és csipke vagy szalag a díszítéshez

A szárított mohát – hobbiboltokban beszerezhető – ragasztópisztollyal ráragasztottam a tojásokra, majd ollóval levágtam a fölösleget. Ezután – egy színárnyalatban nagyon hasonló – zöld cérnával szorosan áttekertem, és a kiálló szálakat lenyisszantva formáztam a kis csomagot. Szalaggal, csipkével díszítettem, amit gombostűvel erősítettem a tojásokhoz.

Fotó: Reantik

Fotó: Reantik

Barkaruhába öltöztetett tojás

Hozzávalók: hungarocell tojások tetszőleges méretben, barka, ragasztópisztoly és szalag vagy csipke

A barkarügyeket leszedtem az ágakról, majd ragasztópisztollyal egyenként felragasztottam a tojás alapra. Lehet szép sorban is ragasztgatni őket, de nekem a kisebb-nagyobb rügyeket váltogatva és forgatva, jobban tetszett.

Fotó: Reantik

Az így öltöztetett tojások többféle módon is díszíthetőek: szalaggal, csipkével, de akár spárgával vagy aprócska virágfejekkel, gombokkal, esetleg papírból kivágott formákkal is, mert ehhez a természetes alaphoz szinte minden passzol. Azonban ne vigyük túlzásba a cicomázást, hiszen a kevesebb sokszor több.

Fotó: ReantikMeglévő húsvéti dekorációs tárgyak, illatos tavaszi virágok, barkaágak, szalma, csipkék vagy porcelánok társaságába helyezve hangulatos és egyedi vintage stílusú dekorációt varázsolhatunk akár még egy egyszerű fehér tányérra is, de egy kávéscsészében is remekül mutatnak. Szalagot rátűzve pedig fel is akaszthatjuk ezeket a tojásokat.

Ötlet és kivitelezés: Reantik Köszönet, hogy bemutathattam!

Velem pedig a Facebook oldalamon is találkozhatsz!

A téli asztaldíszből hogyan lesz húsvéti?

Mónika által készített téli dekorációt már bemutattam a blogon. Az erről készült bejegyzés itt található. A téli asztaldísz így nézett ki, tehát ez volt az alapja a húsvétinak.

Fotó: Katahlens

Már télen is az volt a terv, hogy minden nagyobb alkalomról újra lesz dekorálva az alap. Gyorsan elröppent az idő Karácsony óta, ideje megnézni Mónika mit alkotott Húsvétra. El is meséli az asztaldísz újraértelmezését:

Most már nem csak mondom, hogy vége a télnek, érzem is. Érzem az illatát a szélben, érzem a napfény bizsergetését a bőrömön, hallom a madarak szüntelen csivitelésében. Remek az alkalom, a téli díszek elpakolásához, és az új tavasziak készítéséhez, vagy akár a hozzám hasonlóak, –  aki számára fontos az újrahasznosítás, – a téliből kisebb átalakítással varázsolhatunk akár tavaszit, húsvétit is.

Fotó: Monart Design

Ahhoz, hogy az ember igazán szép dolgokat tudjon alkotni, időnként bizony rombolni is kell. A téli dekorációs tálcámról eltávolítottam a télre emlékeztető fenyőt, tobozokat, terméseket és a rókát. A teljesen lecsupaszított fakérgeket visszarendeztem a tálcára és visszahelyeztem rajtuk a zöld zuzmót, a nemezelt gyapjú gombát és a csigaházat is, mert ezek szerintem teljesen beleillenek a húsvéti erdő hangulatába is. Néhány toboz is visszakerült. A kertemben levágtam két vadszőlő vesszőt, két rügyező mogyoróbokor ágat és egy megszáradt bugás hortenzia virágot. A hortenziát szétszedtem apró ágacskákra, és elszórtan beledugdostam a zuzmóba, a mogyoróvesszőt a fakéreghez rögzítettem méretre vágás után, és a vadszőlőből fészket fontam.

Fotó: Monart Design

 

Fotó: Monart Design

Elhelyeztem a húsvét elmaradhatatlan kellékeit, a festett hungarocell tojásokat, ezeket hobbiboltban vásároltam, majd ragasztópisztollyal rögzítettem. A hatás érdekében szintén hobbiboltban vásárolt madártollakkal hangsúlyoztam a tojások jelenlétét. Az igazán tavaszi hangulatot művirágokkal értem el, melyek korábbi asztaldíszeimből maradtak meg, aranyesők, nárciszok, gyöngyvirágok, mezei virágok.  Végezetül a húsvét szimbolikus alakját, egy nyulat is a virágok közé illesztettem ragasztó pisztoly segítségével. Szerintem ennek az asztaldísznek lesz még új élete ősszel. Természetesen azt is be fogom mutatni!

Fotó: Monart Design

Monart Design facebook oldalát itt találjátok, velem pedig itt találkozhattok

 

Színezz és dekorálj Húsvétra!

Nálunk az egész kis családom szereti a színezőket. A férjem fertőzött meg, amikor megvette szülinapomra az elsőt. Természetesen Marcival is sokat készítünk közösen színes képeket. Most szerettem volna olyan színezőt, amit nemcsak együtt festhetünk ki, hanem még húsvéti dekoráció is egyeben. Barberry Design által készített színezőket már többször töltöttem le, nagyon szeretem azt a világot, amit ő rajzol. Most is az ő általa tervezett képekre esett a választás. A színezőket letöltheted az oldaláról innen.

Indulhat is az alkotás!

Lehet belőle girlandot is fűzni, mint itt:

Pici segítség az elkészítéshez: a tojás girland elkészítéséhez szükség lesz néhány kiszínezett tojás mintára, színes kartonra, bármilyen szalagra vagy zsinórra a felakasztáshoz. Ezeket a kinyomtatott tojásokat akvarell ceruzával színezte ki Gréti és a húga Emi, de lehet bátran használni hagyományos színes ceruzát, zsírkrétát, vagy akár filctollat is. Közös családi program lehet a kifestő színezése és elkészítése, remek móka az ünnepre való készülődésben. Azért, hogy az elkészült tojások tartása kicsit jobb legyen, színes kartonból kivágtunk, körülbelül fél centiméterrel nagyobb tojásokat és azokra ragasztottuk rá a már kiszínezett tojásokat. Ha lyukat vágunk az így elkészült alkotásokra két oldalon, akkor akár fel is lehet fűzni egy szalagra. ötlet, hogy kicsi csipeszekkel is lehet rögzíteni.

Marcival az ICO Brush penjét választottuk, amivel a vékony vonalakat is nagyon szépen lehet meghúzni, annyira jó variálni ezeket a szép színeket. Mi is girlandot készítünk majd és képkeretbe is jut majd belőlük.

Ha tetszik, kövesd Barberry Design facebook oldalát itt, biztosan örülni fog egy lájknak a letöltésért cserébe, hiszen sok munka van egy ilyen színező elkészítése mögött.

Velem pedig itt találkozhattok!

Újrahasznosítás felsőfokon: tüzifából készült nyuszi

Meglepetés és vidám dekoráció készült a tűzifának szánt akác-és nyárfából. Nem ez az első fanyuszi, amelyet János Marcinak készített.. Tavaly az első a próbadarab volt, azon lehetett kikísérletezni, hogy milyen legyen a formája, hogyan érdemes összeilleszteni a darabokat.

A levágott fadarabok csapokkal vannak összeillesztve, így akár szét is szedhető. A nyuszi jó pár óra alatt készült, mivel hosszú volt kiválasztani a megfelelő darabokat, mérni és persze pontosan vágni. Megesett, hogy a vágás során derült ki, hogy az épnek tűnő fa belül mégsem tökéletes. Lassan alakult ki a végleges forma, de egy nagyon bájos arc néz vissza ránk.

Kezeletlenül a fa szépen beérik, de ha kitesszük az udvarra érdemes felkészíteni a kinti életre. Húsvétkor a puttonyban pár színes csokitojás fog lapulni várva, hogy megtalálják.

Engedjétek meg, hogy elmeséljem, amikor kerestem a megfelelő hátteret a fotózáshoz eszembe jutott a Nagymamám 1919-ben készült vizes padja, amelyet pár éve festettem újra, így megmentve a teljes elporladástól. Lassan újra kellene festeni, de úgy éreztem tökéletesen illenek egymáshoz.

Édesanyám nagyon örült, hogy megörökítem a padot, azt viszont kevésbé értékelte, amikor a vitrinből kikaptam a Zsolnay csészéjét és beültettem virággal. Szerencsére probléma nélkül megúszta a fotózást és elmosva visszakerülhetett a helyére. Boldog vagyok, hogy ennyire személyes lett ez a pár fotó és megmutathatom nektek. Újrahasznosítás felsőfokon, több generáción átívelve!

Köszönöm Jánosnak, Marci nagybácsijának a türelmet és a szeretetet ahogy ezt a nyuszit elkészítette! Így lett lelke is ennek a fa nyuszinak.

Találkozzunk a Facebookon is!

Húsvéti dekorációs ötletek transzfer díszítéssel

Mindig szívesen mutatom be a transzfer csoportomban alkotó tehetséges tagok munkáit. Szinte már hagyomány, hogy minden nagyobb ünnep alkalmával bemutatják inspirációnak szánt alkotásaik. a transzfert bárki kipróbálhatja, sosem unalmas és rengeteg lehetőséget rejt magában.

Hermina, az egyik lelkes tagunk, akinek csodaszép ötletei vannak és elmondása szerint sokat jelent számára ez a technika. Idén is sok szép dekorációt készít a transzfertechnika segítségével, most ezek a kedvencei:

Fotó: Molnár Hermina

Az alábbi képek ragasztásos technikával készültek.

Fotó: Molnár Hermina

A kosarat és a kis nyuszikat is Hermina varrta és egy kevés díszítéssel dobta fel. Tökéletes vintage hangulat.

Fotó: Molnár Hermina

Szabó Kata is tele van ötletekkel, a feliratokat és a képeket is transzferálta. Ő már sokkal modernebb vonalat képvisel, de jól látható, hogy ebbe a világba is milyen jól illik a transzfer.

Fotó: Szabó Kata

A táblácska ajándék lesz, biztosan örülni fog, aki megkapja.

Fotó: Szabó Kata

Lia, Home with love oldalán mutatja be alkotásait, most az aktuális kedvenceit küldte el nekem, hogy bemutathassam.

Fotó: Home with love

Egy régi vagy régiesített keretbe helyezve, csipke szalaggal tökéletes húsvéti kép készült a falra vagy a komódra.

Fotó: Home with love

A képeket a csoport tagjai küldtél el nekem és engedélyezték a megjelenést. Remélem inspirációul szolgáltak nektek is! Ha van kedvetek küldjétek el nekem alkotásaitokat a Facebook oldalamon!

Két éve is készült hasonló válogatás, akkor más szereplőkkel, nézzétek meg: ide kattintva.

Dobd fel a szobád hangulatát egy képpel!

Ingyenesen letölthető tavaszi és húsvéti képekre vadászom. Nincs különösebb elképzelésem, maradok annál a rendező elvnél, hogy ami megtetszik, azt kinyomtatom. Megosztom veletek is a kedvenceim.
Az első, ami nagyon megtetszett, a lágy színeivel teljesen elvarászolt.

Letöltés innen.

Hello Tavasz! Egy fehér keretben stílusosan köszöntheted a hamarosan megérkező tavaszt!

A Hello Spring képet töltsd le innen.

Már érzed a levegőben a föld és virágok illatát?

Letölthető innen.

Csupa-csupa rózsaszín báj, bárcsak tudnék így festeni!

Töltsd le innen!

Ha hiszel a holnapban és szereted a kéket, akkor ezt neked találták ki.

Szöveg nélkül is letölthető innen!

Ezekkel a csodás képekkel olcsón és gyorsan feldobhatod a szobád hangulatát!

Facebook oldalam itt, gyere és csatlakozz a kreatív közösséghez!

Nyuszis briós - húsvéti finomság

Cukiság Húsvétra! A képen szereplő nyuszikat mi készítettük, kis gyakorlással elkészíthető a kedves nyuszi forma. Jó étvágyat kívánok hozzá, ne legyen illúziótok, mert gyorsan elfogy!

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg margarin, 1 db tojássárgája, 2,5 -3 dl tej, 2 dkg élesztő, só,
1 db tojás a kenéshez

IMG_0697

Elkészítés:
A lisztet és tejet fellangyosítjuk, hogy hamarabb megkeljen a tészta. Az élesztőt a cukor felével elkeverjük, mikor elfolyósodik kevés langyos tejjel és kis liszttel kovászt készítünk. Ha a kovász térfogata duplájára nő, hozzáadjuk a többi liszthez és a langyos tojásos tejjel tésztát gyúrunk. Dagasztás közben a felolvasztott margarint ledolgozzuk a tésztába. Mikor a tészta elválik az edény falátók és sima hólyagos a felülete lelisztezzük, majd konyharuhával letakarva kelesztjük. 20-25 perc érlelés után átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Mikor megkelt, 4-5 dkg-os darabokat vágunk, kicipózzuk, kis zsemleformára gyúrjuk, pihentetjük. Miután sodorható ujjnyi vastagságúra nyújtottuk, a képen látható nyuszi alakra formázzuk. Lekenjük tojással, kelesztjük, 5 perc múlva ismét lekenjük és 200 C-on gőzmentes sütőben megsütjük.
IMG_0699

Találkozzunk a facebookon is!

Húsvéti dekoráció transzfertechnikával

A transzfertechnika megannyi lehetőséget nyújt, hogy húsvéti dekorációt készítsünk. Szeretném bemutatni a transzfertechnika csoportom alkotóinak a munkáját, akik megtiszteltek azzal, hogy jelentkeztek a felhívásomra. A csoport tagjai naponta osztanak meg szebbnél szebb alkotásokat, segítik egymást  tapasztalataikkal, hogy mindenkinek sikerélménye lehessen. Ez a technika sok lehetőséget rejt magában, ha kipróbálnád, de még bizonytalan vagy, akkor gyere és csatlakozz a csoporthoz, itt önzetlen segítőkre találsz!

Bonbon Mánia dekorációja mutatja meg, hogy a sima tojások is milyen szépen tudnak mutatni egy csinos dobozban

transzfer_bonbonmania

Fotó: Bonbon Mánia

Zsófi, Zs’art néven alkot és ír blogot. Ő is beleszerelmesedett a technikába, ezt a nyuszit már csoportnyúlnak nevezzük, mert annyira édes és sok alkotó használta fel. Zsófi bájos szíveket és kulcstartókat készített.

 

transzfer_zs_art

Fotó: Zs’art

transzfer_zs_art_kulcstarto

Fotó: Zs’art

Szalvéta Varázs is csak transzfertechnikával készíti az alkotásait, most egy képet szeretne bemutatni.

transzfer_varazs_szalveta

Andi két húsvéti díszét küldte el. A tojáson csak kiegészítő mintaként került fel transzferrel a kép, a tojás ezzel lett tökéletes.
transzfer_andi

Az Andi által varrott tojás viszont teljes egészében egy transzfer mintával van díszítve, a csipke és a piros masni nagyon feldobja.

transzfer_andi2

Betty kincsestára rusztikusan megvarrott tojásokkal várja a locsolkodókat.

transzfer_Betty_kincsestara

 

Ildarose is a csoport nyuszit választotta, mert nem lehet neki ellenállni. Pöttyös szívet varrt és csatos pénztárcát is készített ajándékba.

ildarose

 

Köszönöm az alkotóknak, hogy bemutathattam a munkáikat! A transzfer csoporthoz itt csatlakozhatsz! szeretettel várunk! nagyon boldog ünnepet kívánok!

A csoportnyuszi pici méretű, de itt található a Pinteresten.

 

Virágos tavaszváró hangulat - pár perc alatt kész

Ha nem cuki, hanem elegáns dekorációt szeretnél készíteni Húsvétra vagy tavaszváró asztaldíszt szeretnél, akkor nézd meg mit mutat neked a Vendula Műhely dekoratőre. Keress elő néhány porcelánt, színes üveget és néhány perc alatt összehozható egy hangulatos asztaldísz. A varrós fiókból a csipkedarabok és a gombok is előkerülhetnek. Nézz otthon körül, minden ott van a közeledben, hogy elkészítsd a saját egyedi tavaszváró hangulatod.

1

 

2

 

3

4

 

5

6

10987329_652411978196698_72220417397202060_n (2)

Köszönöm a képeket Vendula Műhelynek!

A Facebook oldalamon minden nap megosztok friss inspirációkat.

Művészi húsvéti tojások - segítünk, hogy neked is legyen!

Húsvéti kézműves körképem Czippel Art munkáinak bemutatásával zárom. Judit alkotásainak egy külön bejegyzést szántam, mert lehetetlen csak egyet megmutatni!
Kis segítséget is kapunk az elkészítéshez, így vágjatok bele bátran ti is a sajátotok megtervezésébe és elkészítésébe!

A világos tojások elkészítéséhet segítség: a hungarocell tojás alapra rajzoljunk gélpasztával íves motívumokat. Száradás után fessük át tetszőleges színű világos akrilfestékkel.
Decoupage technikával ragasszuk fel rá a kitépett szalvétát. Száradás után, emeljük ki a gélpasztás részt antikoló pasztával, ezután kenjük fel a repedőlakk első majd száradása után a második fázisával, hagyjuk ezt is megszáradni. Száradás alatt szépen kialakulnak a repedések, amit antikoló pasztával töltsünk ki. Végül az egész tojás felületét kenjük át fényes lakkal.

CzippelArt_husveti_tojasok_37

Fotó: Czippel Art

 

CzippelArt_husveti_tojasok_38

Fotó: Czippel Art

CzippelArt_husveti_tojasok_07

Fotó: Czippel Art

A bronz színű tojásokhoz segítség: hungarocell tojás alapra gélpasztával rajzoljunk íves motívumokat, majd száradás után fessük át sötét színű akrilfestékkel. Ha a festék is megszáradt kenjük át a tojás egész felületét bronz színű antik pasztával, végül lakkozzuk fényes lakkal.

CzippelArt_husveti_tojasok_41

Fotó: Czippel Art

CzippelArt_husveti_tojasok_42

Fotó: Czippel Art

Végül két kedves kompozíció Judittól! Vele és alkotásaival kívánok és is Boldog Húsvétot!

CzippelArt_husveti_tojasok_34húsvéti dísz

Judit a munkái elkészítéséhet Pentart termékeket használt. Czippel Art oldalát és még több alkotását itt találjátok!

 

 

Ezért a tojásért verset kell ám mondani!

A dekupázs technika nagyon tetszik, már ki is próbáltam Decoupage Vmorsy workshopján. Még nincs meg bennem a bátorság, hogy én adjak tanácsot, így megkértem Decoupage Vmorsy-t, azaz Magyar Orsit, hogy mutasson néhány ötletet, mit tudunk ezzel a technikával Húsvétra elkészíteni.

Tehát Orsi mutat nektek pár könnyen elkészíthető olcsó dekorációs ötletet, melynek még a locsolók is örülni fognak.

“Én kifújt libatojásokkal dolgoztam, és egy hungarocell szívet is dekoráltam, de a libatojások helyettesíthetőek műanyag vagy hungarocell termékekkel is. Minden esetben használtam alapozó festéket, melyet szivacs ecsettel vittem fel, (de erre a célra megfelelő egy mosogató szivacs darabka is) majd  a teljes száradás után fehér és krémszínű akril festékkel kentem le a tojásokat, attól függően milyen a szalvétám alapszíne.

Orsi_6

A locsolkodók kedvence lesz!
Fotó: Magyar Orsi

Az akril festéket célszerű  két rétegben felhordani, majd az előre kiválasztott szalvétákat a minta mentén körbetépkedjük és egy lapos ecset és decoupage ragasztó segítségével rögzítjük a felületre. A kész tárgyakat ízlésünk szerint díszíthetjük, színes festékkel fröcskölhetjük, gyakorlottabbak finomvonalas repesztéssel még egyedibbé tehetik kis alkotásukat.

Orsi_1

Kész tojások és szív
Fotó: Magyar Orsi

Lakkozhatunk magas fényű vagy matt lakkal kompozíciónknak megfelelően,  végül szatén és organza szalagokkal és egy gyöngykupak segítségével egyszerűen fellógatható lesz a kész díszünk. ”

Én már csak annyit teszek hozzá, hogy ha a locsolkodó ilyen tojást szeretne, akkor finom legyen a kölni illata és kellően szép az a vers!

Köszönöm Orsi ötleteit! További szépségekért és workshop információkért látogassatok el az oldalára.

Húsvéti szappan - hasznos tippek és trükkök

A húsvéti kézműves körképet a Katbo szappanok készítőjével Szentimrey Valentovics Rékával folytatom. A szappankészítésben Réka segít eligazodni, hogy mit és hogyan készíthetünk, több lehetőséget is kínál a kezdőknek.

Mesélj picit magadról, mielőtt elmélyedünk a szappanok világában!
2008 óta Katbo néven publikálok, 4 éve készítek szappanokat, újabban a kecsketej alapú gyógyszappanok mellett a kedvenc szerelmem a dekorációs szappanok készítése. Ezek különleges ajándékként vagy dísztárgyakként tudják emelni ünnepeink fényét, legyen az születésnap vagy esküvő, illetve akár éppen a Húsvét!

Milyen szappant készíthetünk Húsvétra?
A szappan nagyon jó alapanyag arra is, hogy a közelgő Húsvét kapcsán egyedi ajándékokat készítsünk. Az alábbiakban háromféle módszert ismertetek vázlatosan, hogy különböző szinten kiélhessük kreativitásunkat. Így akár húsvéti tojásokat is készíthetünk.

A legbiztonságosabb megoldás: ha nyers, színtelen szappantömbből dolgozunk, amit kreatív boltokban szerezhetünk be. Előnye, hogy egyszerű vele a munka, a végeredmény tetszetőssége garantált, hátránya viszont, hogy korlátozott helyen kapható csak, illetve kicsit költséges.
1. Felkockázzuk a szappantömböt, minél kisebbekre vágjuk, annál hamarabb fog felolvadni, esetleg le is reszelhetjük.
2. A felaprított szappankockákat egy edénybe tesszük, és vízfürdőben felolvasztjuk. (Egy lábos kádban kicsi vizet forralunk, és erre helyezzük a szappanos edényünket.)
3. Addig kavargatjuk, míg fel nem olvad.
4. Ekkor tesszük bele a pár csepp illóolajat és a színezőanyagot, amit szintén a kreatív boltban szerezhetünk be. 5. Ha nem keverjük el maximálisan a színezőt, akkor szép márványos szappant készíthetünk, de természetesen homogénre keverve is nagyon – nagyon mutatós házi szappan lesz a végeredmény.
6. A bekevert szappanmasszát húsvéti szilikonformákba öntjük, és pár órát hagyjuk dermedni.
7. Miután megszilárdult, könnyedén kipattintható a szilikon formából.
8. Máris kész az ajándékunk, ami azonnal használható szappanként is.

Katbo_IMG_2363

Húsvéti szappanok
Fotó: Katbo szappan

Második lehetőségünk, ha kész/bolti szappannal dolgozunk. Ez valamivel több munkát igényel, és a végeredmény nem lesz annyira homogén, mint a szappantömbből készült változatnak, de nagy előnye, hogy a felhasználni kívánt szappan könnyen beszerezhető, színes is és illatos is, tehát ezzel már nem kell majd foglalkozunk, illetve olcsóbb, mint a szappantömb.
1. A bolti szappanokat lereszeljük, és kevéske víz hozzáadása mellett felolvasztjuk. Az olvasztás vége felé botmixerrel kicsit áttörhetjük, így szép krémes állagú masszát kapunk.
2. Egy tálcára helyezett szilikon formát megtöltünk ezzel a masszával. (Ha nem akar folyni, akkor kanalazzuk bele.) 3. Miután megtöltöttük a formákat, a tálcát kicsit ütögessük oda az asztalhoz, hogy a massza szépen egyenletesen eloszlódjonn a formában.
4. Miután megdermedt, kipattinthatjuk a formából és szellős helyen pár napig hagyjuk száradni.

Katbo_IMG_2354

Nyuszik és tojások
Fotó: Katbo szappan

A harmadik variáció a saját kézműves szappan. Ezt csak néhány szóval említeném, mert itt lúggal, illetve pontos receptúrával kell dolgoznunk, amihez első alkalommal mindenféleképpen szappankészítésben jártas ember útmutatásai szükségesek. Viszont ezzel a technikával értékes olajokat tartalmazó igazi kézműves szappanokat tudunk készíteni. Előnye, hogy miután megtanultuk, saját magunk is el tudjuk készíteni azokat a szappanokat, amiket eddig csak kézműves vásárokban, illetve gyógynövény boltokban vásárolhattunk meg, hátránya, hogy hosszabb idővel kell számolnunk, mert 4 hét érési időre van szüksége a szappannak. Ennek a változatnak az elkészítéséhez szívesen nyújtok személyesen segítséget is. Jó munkát kívánok!

A szappan készítéssel kapcsolatosan keressétek nyugodtan Katbo oldalát

A húsvéti kézműves sorozat korábbi részei:
Vintage nyuszi Barbi varrtól itt látható.
Nyuszis pecsét redcountry háza tája segítségével itt
Bluer Design két tavasi koszorút készített

Vintage húsvéti dísz himzőrámából

Felkértem néhány általam szeretett és tisztelt kézművest, hogy ötleteivel segítsen nekem és olvasóimnak. Mit készíthetünk el saját kezűleg Húsvétra dísznek vagy ajándékba? Barbara a Barbi varr kézművese a saját stílusához közel álló, vintage hangulatban készített el egy nagyon kedves díszt. Az elkészítésében is kapunk segítséget.

Hozzávalók:

  • egy kisebb és egy nagyobb átmérőjű hímző ráma
  • erős vászon
  • textilragasztó, cellux, hajlékony drót
  • különböző szalagok csipke, gyűrt szalag, chiffon virág

Barbi_2

 

Elkészítés:

Az interneten barangolva számtalan húsvéti dekorációs ötletet találhatunk, én most egy varrás nélkül, akár gyerekekkel is elkészíthető nyuszi díszt mutatok.  A két hímzőráma külső keretét celluxszal rögzítettem egymáshoz, majd kifeszítettem mindkét rámába a vásznat, a felesleget levágtam. A kisebb kerethez illesztettem a füleket, melyek hátoldalára 1-1 drótot ragasztottam, hogy ne konyuljanak le. Ezután következett a kedvenc részem, amivel egyedivé varázsolhatjuk a nyuszinkat, a díszítés! Én a natúr színeket kedvelem, így fehér, illetve bézs szalagokat, csipkét, chiffon rózsákat használtam és már el is készült a nyuszink! Nálunk a kis polcunkat díszíti, de rakhatjuk a falra, ajtóra, ablakra. Kellemes húsvéti készülődést kívánok!

A vintage nyuszi a tálalón kapott helyet Fotó: Schlick Barbara

A vintage nyuszi a tálalón kapott helyet
Fotó: Schlick Barbara

Minden részlet tökéletes Fotó: Schlick Barbara

Minden részlet tökéletes
Fotó: Schlick Barbara

Köszönöm Barbarának az ötletet és a segítséget a megvalósításhoz. Barbi varr oldalát a facebookon itt találjátok.

Minamole pedig megpróbál minél több segítséget nyújtani a napi DIY ötletekkel itt.

A kézműves sorozatok eddig megjelent ötletei:

Bluer Design tavaszi koszorúi
Redcountry háza tája nyuszis pecsétje

Húsvétig elkészíted - nyuszis pecsét

Felkértem néhány általam szeretett és tisztelt kézművest, hogy ötleteivel segítsen nekem és olvasóimnak. Mit készíthetünk el saját kezűleg Húsvétra dísznek vagy ajándékba? A húsvéti dekorációt ötletesen megoldó Redcountry háza tája bloggere: Bodnár Kinga, akit arról is kérdeztem, hogy miként készül az ünnepre, a következő gyorsan és akár gyerekekkel együtt elkészíthető ötletét osztotta meg.

Számodra mit jelent a húsvét?

A húsvét egy kreatív-vidéki-kézműves-kerttulajdonos blogger életében nem csak egy vallási ünnep. Megünnepeljük – a karácsonyhoz hasonlóan – hogy pár napot családunkkal tölthetünk békességben, szeretetben, megünnepeljük a tavaszt, az újrakezdést, a természetet ébredését.

Milyen színeket használsz a tavaszi/húsvéti dekorációdban?

A családommal újra kiélhetjük a dekorációs szenvedélyünket, jómagam előveszem színes, tavaszi lakástextiljeimet, átöltöztetem a házikónkat. Megjelenik a rózsaszín, halványkék, fűzöld árnyalat. Ezeket  színeket használtam  húsvéti DIY ötletem megvalósításához is.

Nyuszi a pecséten

Nyuszi a pecséten Fotó: Bodnár Kinga

Várjuk a tipped, hogy mit készítsük el, amivel feldobható az idei Húsvéti dekorációnk?

Nagy divatját éljük a pecsétek használatának. Ehhez hoztam egy hihetetlenül egyszerű ötletet, amelyhez a legtöbb háztartásban megtalálhatóak a hozzávalók. Keressünk a gyerkőcünk játékos dobozában egy építőkockát! Rajzoljuk kedvenc figuránkat egy papírra – egyszerű legyen, ne bonyolítsuk túl! – majd a kivágott sablon alapján vigyük át a mintát egy vastagabb szivacs törlőkendőre, ügyelve, hogy ráférjen a kockára. Éles körömvágó ollóval vágjuk körbe a figurát, ragasszuk a kockára és kész is a saját, egyedi nyomdánk! Díszíthetünk vele ajándékkísérő kártyát, csomagolópapírt, készíthetünk zászló girlandot, sőt még falra is pecsételhetünk vele bordűr mintát. Jó szórakozást!

Húsvéti hanglat. Fotó: Bodnár Kinga

Húsvéti hanglat. Fotó: Bodnár Kinga

Kinga azt is elárulta, hogy a keretet bolhapiacon vásárolta és ő festette, majd koptatta le. Köszönöm a szuper ötletet a tényleg egyszerűen elkészíthető ötletet!

Redcoutry háza tája facebook oldalt itt találjátok.

A húsvéti kézműves interjúsorozatban olvashattatok már Bluer Design koszorú ötleteiről.

A minamole blog facebook oldalán Húsvétig még sok ötletet találsz!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!