minamole

Hogyan öltözz naprendszernek a farsangon?

A legjobb visszajelzés ha ötletet adhatok, vagy épp segíthetek valamiben. Most a megszerzett poliészter gömbjeimmel segítettem. Nemrég a kukából mentettem ki a cégünk karácsonyi dekorációját, még inspirációkat is gyűjtöttem, hogy miket lehet készíteni belőlük, ezeket itt találjátok.

Párat barátnőm kapott meg, hátha fel tudja használni a leányai farsangi jelmezéhez. Szerencsére volt több méret és még akasztó is hozzá. Gyorsan meg is született a döntés, hogy naprendszer lesz Gréti a farsangon. Az ötletet tett követte és akril festékkel, közösen el is kezdték a bolygókat kifesteni.

Kérem megfigyelni, hogy a pohárba állított gömb milyen remek bolygószárító alkalmatosság!

A falról beugróként egy űrhajós is beszállt a buliba,  így téve tökéletessé a jelmezt.

A damilból nem látszik semmi, csak ha közelebb figyeljük. Gréti fekete pólót és nadrágot vedd fel, a bolygók és az űrhajós pedig hulahopp karikára kerültek fel.

Köszönöm az ötletet és a képeket Barbarának!

Találkozzunk a facebook oldalamon is itt!

Hogyan legyél szivárványos unikornis?

Csak el kell határoznod magad, hogy ezentúl csillámtüllös-szivárványos unikornisként élsz és persze készíteni kell hozzá egy menő jelmezt! Az utóbbihoz minden segítséget megkapsz, mert Krisztina elkészítette a jelmezt és el is mesélni az apró trükköket, hogy neked már könnyebb legyen! Büszkeség, hogy a blogomat nézegetve és az ott talált inspirációkat továbbgondolva készítette el azt az ajándékot, amellyel a keresztlányát lepi meg.

Lili izgatottan készül a bölcsis farsangra és ebben a jelmezben a legcsillámosabb jelenség lesz azt garantálom! A praktikumot is előtérbe helyezve az álarcról gyorsan lemondott Krisztina és kitalálta, hogy sörény, unikornisszarv-pánt és unikornisfarok fog készülni.

Megrajzolta a füleket, amelyeket filcből vágott ki és rózsaszín filccel bélelte,  a szivárványos unikornisnak valószínűleg ilyen lehet a füle ugyanis. Aztán szintén dekorációs filcből tekert egy szarvat, megtömte vatelinnel jó keményre, egy korongot varrt az aljára. Lila hímzőfonallal szorosan körbetekerte, így a szarvnak tekercs hatása van, pont, mint az igazi unikornisokénak.  A lényeg csak ez után jön, a csillámos tüllök. Halványlilát, pinket, türkizt, csillámos babakéket és csillámos rózsaszínt vásárolt a weben. Vékony (kb 5-7cm széles) csíkokat vágott belőle és felkötözte egy hajpántra.
Krisztina így mondja el a fonat ötletét: “Eszembe jutott, hogy anno nekem is volt pónim, és mindig fontam egy tincset a sörényébe. Így ennek is kell, hogy legyen egy fonata. Viszont én csak hármas fonást tudtam eddig,  viszont a sörényben van 5 szín. A Youtube is a barátom, gyorsan megtanultam az ötös fonást. Kész is a tökéletes szivárványos sörény!”
Ez után a hajpántra rávarrta az unikornis szarvát és a füleket is.
Ugyanígy felszabdalta, megfonta és összeöltötte a farkincát, majd egy biztostűre varrta az egészet, hogy Lili fehér ruhájára  rá tudják majd tűzni.
A fotón egy plüss malac változott át csodálatos szivárványos csillámtüllös unikornissá a kellékek segítségével, köszönjük a szereplését!
A jelmez  kb. 1500 Forintba került összesen, a modellt nem számítva.
A legértékesebb viszont a kézzel készült, különlegesen egyedi jelmez Keresztanyutól!
Köszönöm Krisztinának a részletes leírást és fotókat. Ha te is szeretnél inspirálódni, gyere és csatlakozz a facebook oldalamhoz itt.

Szuper farsangi jelmezek felnőtteknek

Nem szabad elfelejteni, hogy mi felnőttek is szeretünk bolondozni, farsangi jelmezt ölteni. Nem mindenki DIY zseni és varrónő egy személyben, ezért hoztam könnyen kivitelezhető jelmez ötleteket.

jelmez_fagyi

csini fagyi

jelmez_eper

eperke

jelmez_cherry

Cherry on top

jelmez_ananasz

Ananász

jelmez_rablo

Párosan szép a rabló is

jelmez_pixel

Pixelfejek

jelmez_kave

kávé habbal

Minden kép forrását megtaláljátok a Pinterest albumomban itt. A minamole facebook oldala pedig itt található, gyere és csatlakozz hozzánk!

Farsangi dekoráció otthonra

A karácsonyi dekoráció már lekerült, de még talán korai a húsvéti dekorációt rendezgetni. Most a farsang idején pont jól esik egy kis őrült színkavalkád. Tollak, gyöngyök, vibráló színek.

uvegek

olcsó alapanyagokból összeállítható

girland

Papírból készült girlandok

farsang_korongok

Papír vagy filc korongokból készült girland

farsang_gyongyok

Poharakat gyönggyel lehet díszíteni

farsang_diszek

Vibráló színek

farsang_asztaldisz

Lufival vidámabb

farasangi_ajtodisz

Az ajtóra koszorút lehet készíteni

bohoc

visszafogott dizájn

4a88843d937c531785a5c28c68188979

A túlzások is megengedhetőek

Inspirációk gyermek jelmezekhez, egy régebbi bejegyzésemben itt.

A képek forrása  Pinterest oldalamon található itt. Minamole facebook oldalán minden nap megosztok inspirációkat.

Kártyalap jelmez - egyszerű és nagyszerű

Az inspirációk gyűjtése előtt két nagyon fontos szempontot határoztam meg a farsangi jelmezzel kapcsolatosan.Mindenképpen én szeretném elkészíteni és nagyon egyszerű legyen a viselése.

Az inspirációkat itt gyűjtöttem össze. Végül a kártyalap mellett döntöttem, azt el is tudtam magyarázni egy kisfiúnak, hogy micsoda és nem mellesleg az elkészítése is egyszerű.

Az első gondolatom az volt, hogy két fehér konyharuhát összevarrok és arra ragasztom rá a piros filcet. A piacon olcsó fehér pamutpólót találtam jó nagy méretben (700 Ft), ellenben fehér konyharuhát nem. Igy maradt a póló, mint alap. A piros filcet kreatív boltban vettem A4-es méret 190Ft/db, egy lap elég is volt.

A káró ászt választottam, ezt találtam a legegyszerűbben elkészíthetőnek. Egy igazi kártyalapon lemértem az arányokat és egy papírlapon megrajzoltam. Az “A” és a káró méretét a pólóhoz viszonyítva számoltam ki. Ez egy pici gondolkodást igényel és nem is tudom általánossában elmondani, hogy mekkora a jó méret, de megéri a gondos előkészítés! Az “A”-ból készítettem egy filc sablont és az alapján vágtam ki a többi “A”-t is egy éles ollóval, az elsőnél még a sablont ráragasztottam a filcre, de ez nem szükséges.Gyors, határozott kézmozdulatokkal gyorsan kivágható. A kárót is arányosan vágtam ki középre és a kártya széleire is.

A kártya jelmez előkészületei

A kártya jelmez előkészületei

A ragasztás már kissé trükkös volt. Ragasztó sprayt választottam, de nem úgy kell kezdeni, mint én.  Tehát a helyes sorrend, amit javaslok. Ki kell találni, hogy hova kerülnek a betűk és a formák, majd egyesével lefújni őket  ragsztóval és a helyére illeszteni. Miután minden a nekünk tetsző helyen van egy papírlapon át megvasalni. A hőfok ne legyen túl meleg, a lap azért kell, mert a vasaló a széleken maradt ragasztót megolvasztja. Miután lehült a póló kicsit vártam (ezt nem tudom, hogy kell-e igaziból) és megnéztem a formák széleit, hogy jól megragadtak-e. Ahol még kellett egy kicsit utánaragasztottam. Ezek után kész a felvételre a kártyalap jelmez.

A kis szerencsejátékos végül csak itthon farsangolt, mert a bölcsis farsang reggelére belázasodott.

Kártya Jelmez

A kártyajelmez tulajdonosa

Az elkészült kártya jelmez

Az elkészült kártya jelmez

Házilag gyártott farsangi jelmezek.

Számomra idén azért izgalmas a farsang, mert az első lesz… a kisfiamnak. Sokat gondolkozom, hogy minek is öltöztessem. Nem szabad szem elöl tévesztenem, hogy a jelmeznek egyszerűnek és horhatónak kell lennie. Az ötleteket most összegyüjtöttem, később természetesen meg fogom mutani mi valósult meg. Már sok blogger gyüjtött össze szebbnál szebb inspirációkat, ezek most a könnyen, olcsón és gyorsan megvalósíthatóak lesznek.

Ehhez a jelmezhez csak a szemüveget és a nyakkendőt kellene varázsolnom valahonnan. Kép innen.

farsang superman jelmez

Superman jelmez

A legjobb ötlet, hogy  a róka álarcot szemüvegre ragasztotta a készítője. Hasonló módszerrel cica, vagy mosómedve jelmez is készülhet.

farsang_roka

Róka jelmez

Filc anyagból és kapucnis pulcsiból cápát lehet varázsolni, ha a pulcsi zöld, akkor dínót.

cápa farsangi jelmez

cápa jelmez

Felhúzhatós baba, inkább kislányos, de az ötlet zseniális!

farsangi baba jelmez

Baba jelmez

A legesélyesebb most egy kártya jelmez, amit az elképzelésem szerint két fehér konyharuhából,némi szalaggal és filc anyagból készítenék el.

Kártya jelmez

kártya jelmez

Update (02.04) Elkészültem a kártya-pólóval, amit gyorsan meg is mutatok. Pénteken lesz a bölcsis farsang, utána hozok jobb képeket, és leírom az elkészítés részleteit.

Az elkészült kártya-póló

Az elkészült kártya-póló

 

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!