minamole

Türelemjáték - ablak a farakáson

Micsoda ötlet és micsoda megvalósulás! Tökéletesen illik a falusi ház hangulatához. Nagy gondossággal és lelkesedéssel rakta János a fadarabokat, egyenként megforgatva, keresve a megfelelő helyet. A fadarabokat eredetileg a kemencébe szánták télire tűzifának, de ahogy elnézem ezt a műalkotást nem biztos, hogy oda fognak kerülni.

 

Fa_lilaviraggal

Fotó: minamole

Két ablak készült egymás mellé, ezzel is nehezítve a megvalósítást, hiszen János törekedett a szimmetriára. A párkány régi cserepekből került kialakításra, a falusi ablakba pedig jár a muskátli!

fa_rozsaszin_muskatli

Fotó: minamole

A lányok pedig kicsit még csinosítani szerettek volna a farakás házikón. Így a  színes és hibás csipkéket kikeményítettük és forró ragasztóval illesztettük egymáshoz. A csipkefüggöny nem marad itt, csak poénból tettük fel, de szerintem feldobta a látványt.

fa_kollázs_csipke

Fotó: minamole

Minden irányból jól mutat. A képek elmondanak mindent, bárki akinek elég türelme van, készíthet ilyet! Ez tényleg egy farakarás, farakásművészet.

Farakas

Fotó: minamole

A falusi kertről még itt olvashatsz többet, mert már jártam itt és bemutattam a lakóit.

Csatlakozz a facebook oldalamhoz itt.

Hogyan legyen fadarabokból nyári hangulat?

Miért fogok idén fadarabokat gyűjteni a vízparton? Ezeket a képeket nézegetve nekem is kell egy uszadékfából készített mestermű. Hoztam néhány ötletet, de szabadon szárnyalhat a fantázia! Tessék kreatívnak lenni és alkotni.
A csipke még vitorlaként is jól mutat!

csipkés_hajó

Csipke és fa

Gyerekszobába viszont ilyen hajó illene:

uszadékfa_hajó

Igazi vízparti hangulat.

Haladók már képeket is készíthetnek, kicsit kifestve, megmunkálva.

uszadékfa_házikó

Házikó kép

uszadékfa_kép

Festet fa hajócska

A nyári képek bekeretezésére mi is lehetne stílusosabb?

   uszadékfa_keret uszadékfa_keret_2

A nagyobb darabok, könyvtámaszként is új életre kelhetnek:uszadékfa_könyvtámasz

Felfűzve én tuti csillagot csinálnék, de a romantikusoknak marad az örök szív forma:

uszadékfa_szív

Minden fotó forrását a nyári Pinterest albumomban találjátok itt.

Újrahasznosítás egy falusi kertben.

Az újrahasznosítás egy speciális tudatállapot. Mindenre úgy nézel, hogy mire tudnád még használni az eredeti funkcióján túl! Nem mersz kidobni semmit, nehogy akkor jusson eszedbe, hogy mire lehetett volna alkalmas, amikor már nincs meg. Ki ismer magára? Tegye fel a kezét! Az én családomban, többen is ebben a tudatállapotban éljük a mindennapjainkat.

Szeretném bemutatni a nővérem és a párja kertjének részleteit. Nemrégen költöztek egy maguk által elképzelt és épített falusi, vályog házba.  Most kezdték el megteremteni a házhoz illő falusias kertjüket, amellett most lakják még be a házat is. Egyik sem olyan ötlet, amivel már ne találkoztunk volna, de együtt mégis az ő kertjük szép részletei, amely saját kezűleg szépítenek.

Ha már főzni nem lehet bennük az üstök és a piros fazék, csinos “cserepek” lehetnek. Az üst remek méret a leanderekhez, a régi kályhán pedig jól mutat a piros, a bejárai ajtó mellett.

ujrahasznosítás_edények

Az edények új élete

Ha az edény műanyagból van, akkor drótra “felfűzött” vékony ágakkal még menthető a látvány. Félig kész a nagy mű, de így legalább jól látható, hogy vékony dróttal vannak összerendezve az ágak.

ujrahasznositás_faág

Faágakkal eltakart műanyag edény

Ezek a cserepek a virágágyás szegélyeként és virágtartóként élik az életüket és nagyon jól illeszkednek a kertbe.

ujrahasznosítás_cserép

Cserép újrahasznosítás

Az évelő ágyás kiemelkedő szerepet kapott, a széleit vékony deszkával borították, amelyen még a kéreg is rajta van. A növények hamarosan belakják az új helyüket.

ujrahasznosítás_falécek

Emelt ágyás, vékony kéreg szegéllyel

Az akácfák metszése után rengeteg az ág, amelyeket érdemes felhasználni. Bal oldalon a futó virág támaszai lettek, jobb oldalon a csúnya drótkerítést takarják. Mindennek megadatik a második élet lehetősége.

ujrahasznosítás_ágak

Platánkéreg képkeret

A kertünkben van egy platánfa és mivel utánaolvastam a wikipédián így tudom, hogy “Kivétel nélkül nagy termetű fák, törzsüket pikkelyes kéreg fedi, mely az idő előre haladtával kisebb-nagyobb darabok formájában leválik, az alatti lévő rész pedig halványsárgás, márványozott.” A lényeg, hogy épp most dobja le nagy darabokban magáról a kérget és nekem ezzel valamit kezdenem kellene. Már egy hete felszedtem kis segédemmel a darabokat, de csak nem tudtam kitalálni mire is használjam őket. De ma találtam 3 db natúr színű IKEA keretet, amelyet azért vettem, hogy jó lesz majd valamire. Hát persze platánkéreg képkeret, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe!?

Amíg a ragasztópiszoly melegedett hosszában eltörtem a kérget hogy nagyjából a keret szélességének megfelelően és kerestem pár érdekesebbet. Szépen egymásra rétegeztem a darabokat, a csomósakat a sarkára ragasztottam. Mivel nem teljesen laposak, igy azt a részét ragasztóztam, amely a kerethez ért és persze nem elfelejteni, hogy a ragasztó nagyon forró! Azt gondolom, ha idejében kitalálom, hogy keret lesz belőlük még frissen szedett állapotukban laposra tudtam volna őket nyomatni pl. egy tégla alatt. Erről most lemaradtam, de annyira nem sajnálom. A belső keskeny keretszegélyre is tettem kérget, amíg el nem fogyott a ragasztóm. Persze tudom, hogy ez a keret igy hamar be fog porolódni és letörik a használat során, de ideiglenes szobadísznek nagyon is megteszi. Majd ősszel lecseréljük levelekre, vagy más termésre a kérget. Tessék gyüjtögetni a terméseket, mert egyszercsak jön az ihlet és akkor lehet alkotni!

Addig gyönyörködöm Bennük:

platán_kepkeret

Ha tetszenek a megvalósult ötletek, kérlek csatlakozz a Facebook közösségemhez, ahol követheted az új bejegyzéseket, műhelytitkokat és a következő munkáimról információkat árulok el. Ha kérdésed van ott is felteheted.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!