minamole

Különleges ajándékok Anyák napjára

A közelgő Anyák napja alkalmából összegyűjtöttem pár ötletet, hogy mivel is lepheted meg az Édesanyád, vagy választhatsz a párodnak is ajándékot, aki nem tudja mit vegyen az ő Anyukájának. Elárulom az én anyósomnak is az alábbiak közül választottam, aztán persze majd learatja az unoka a dicsőséget!

A Greenway gyertyák kézzel készülnek, kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával. Kétféle illatkompozíció közül választhatsz.  Fresh Start: citrom, édesnarancs, menta, eukaliptusz egyetlen tégelybe zárva. A Lavender Season: friss, kámforos, füves illatú vadlevendula. Innen tudod megrendelni

Fotó: GreenWay Design

Fel kellene dobni Anyunál a falat, de persze nem akarsz melléfogni a dekorációval? Lehet ám csinos utalványt is ajándékozni. Pagina Galéria oldalán rengeteg lehetőség közül választhat majd a megajándékozott.

Ha a vintage hangulatú, kézzel készült ékszer tuti befutó, az én kedvencem Reantik Andreától az alábbi szett. Stílusosan becsomagolva kapod és már oda is adhatod! Többféle is kapható nála, nézz szét a Facebook oldalán!

A romantikus alkotóknak pedig kihagyhatatlan a selyemvirág koszsorú. Lehet workshopot vagy a DIY csomagot is ajándékozni, Bluer Design virágai rendkívül különlegesek, nézz szét a további ötletes DIY csomagokért az oldalán.

A papírvirágok az örök kedvenceim, egy ilyen mini papírvirágokkal készült képnek minden Édesanya örülne. Papier and Paper Nikije tervezte és készítette el

Nézz be az alkotók oldalára, érdemes követni őket! Velem a Facebookon és az Instagramon is találkozhattok!

 

Édesanyámnak nagy szeretettel - de mit is?

A bonbon vagy virágcsokor variáción túl, szeretnék ajánlani néhány igazán különleges ajándékot magyar alkotóktól, persze nem csak Anyák napjára !

Barbi varr bájos tárcákat készít. Engem most ez a praktikus darab fogott meg, amely csodaszép anyagból készült. Ismerek olyan Anyukát, aki mobiltartónak használja a szemüvegtokot.

Anyak_napja_Barbivarr

Fotó: Barbi varr

Ha nem szeretnéd a virágot elengedni, akkor akár tartós virágot is ajándékozhatsz. Ki ne örülne egy ilyen csodaszép papírvirágból készült ajándékdoboznak? Akár postán is elküldhető, ha messze lakik az ajándékozott. Nikivel, a készítővel megbeszélheted, hogy milyen színűt szeretnél.

Anyak_napja_Papier

Fotó: Papier & Paper

Egyedi ékszer, de mégis megfizethető. Soady Artnál nem csak karkötőt találhatsz, nézz be az oldalára még több ékszer ötletért.

Anyak_napja_Soady

Fotó: Soady Art

Ha közös programot szerveznél, akkor ajánlom Bluer Design Anyák napi tortatálfestő workshopját. Ha pedig nem tudsz elmenni, akkor biztosan megtalálod azt a tökéletes tortatálat, vagy más szépséget, amivel meg tudod ajándékozni Édesanyád és a Nagymamád!

Anyak_napja_tortatal

Fotó: Bluer Design

Ilyen szép formában még tuti nem ajándékoztál szappant, Andi kézzel készített szappanjai annyira szépek, hogy szobadísznek is tökéletesek! Nézzetek meg levendulás oldalát.

Anyak_napja_Andy

Édesen puha egyedi mintájú sütipárnával is meglepheted a szeretteidet. A macaron párna és a minta is pihe-puha simogatni és ölelgetni való. A párnapékség több tervvel is készül, ha nincs ötleted, de a saját elképzeléseket is szívesen megvalósítja.

bonnie_mm (2)

Fotó: Pure and Pastel Photography

Találkozzunk a Facebook oldalamon is!

Farsangi dekoráció otthonra

A karácsonyi dekoráció már lekerült, de még talán korai a húsvéti dekorációt rendezgetni. Most a farsang idején pont jól esik egy kis őrült színkavalkád. Tollak, gyöngyök, vibráló színek.

uvegek

olcsó alapanyagokból összeállítható

girland

Papírból készült girlandok

farsang_korongok

Papír vagy filc korongokból készült girland

farsang_gyongyok

Poharakat gyönggyel lehet díszíteni

farsang_diszek

Vibráló színek

farsang_asztaldisz

Lufival vidámabb

farasangi_ajtodisz

Az ajtóra koszorút lehet készíteni

bohoc

visszafogott dizájn

4a88843d937c531785a5c28c68188979

A túlzások is megengedhetőek

Inspirációk gyermek jelmezekhez, egy régebbi bejegyzésemben itt.

A képek forrása  Pinterest oldalamon található itt. Minamole facebook oldalán minden nap megosztok inspirációkat.

Ünnepvárás - mesélő kincsekkel.

Békés készülődés békebeli tárgyak, mesélő kincsek között. Most bepillanthatunk egy háromgyerekes család ünnepi készülődésébe, akik régi tárgyakkal öltöztetik ünnepi ruhába a házukat. Mielőtt a házba lépünk, már a teraszon ragadunk, mintha egy kincses bolt kirakata előtt állnánk. Itt egész évben nagy a nyüzsgés, hiszen a gyerekek szeretnek itt játszani és a baráti vacsorák helyszíne is ez.

Ebben az évben az adventi időszakra egy kis mesevilágot képzeltek el ide dekorációként, amelynek a gyerekek is rendkívül örülnek, az 5 éves iker fiúk és a 10 éves nagylány. Régóta szeretnének kandallót, most végre Julcsi kitalálta, hogyan is készíthetnék el közösen, a gyerekek segítségével. Két nagy farönk és egy deszka elég is, amelyek a kandalló formáját adják. A sok-sok mécses fényeivel bevilágítja és meghitté teszi az egész teraszt. “A régi szódás ládákat lefordítottam és meleg birkabőrt, plédet tettem rájuk, hogy ha leülnek a gyerekek cicát simogatni elkerüljük a felfázást.” magyarázza a nagy fehér kupac értelmét, ami a kandalló mellett áll.

kincseskamra_terasz

A terasz is kincsekkel teli

A lakásban sok a bolha piacos, vásáros kincs. Julcsi boldogan mesél a tárgyairól: “Szeretem ha a régi és az új dolgok találkoznak, különleges hangulat alakul ki a kettő ötvözetéből. Sok olyan kincsem van, amely valamilyen átalakuláson ment át a kezeim között, bár előfordul, hogy a lakatos férjem segítségét is igénybe veszem a tárgyak újratervezése közben.” Arra a kérdésre, hogy melyik a kedvenc tárgyuk, amelyet közösen találtak ki és készítettek, így válaszol:”A feliratos kanál, amely elkészítéséhez kell egy présgép. Nagyon fontos, hogy a kanál puha fémből készüljön és hajlékony legyen, mert különben eltörik a lapítás közben. A feliratot is közösen találtuk ki és ütöttük bele a lapos kanálba. Karácsonyi ajándékba is készítünk idén, személyre szabott üzenetekkel.”

kincseskamra_kincsei

A saját készítésű kanál és régi kincsek

Az összegyűjtött porcelánok nagyban meghatározzák az ebédlő hangulatát. A sötét, fa bútorok kiemelik a porcelán hófehérségét, a finom mintákat. Az asztal közepén az adventi koszorú, mellette  néhány toboz egy régi gránit tányéron és egy díszes mécses, ennyi is elég, az egyedi ünnepi asztaldíszhez. Nem kell sok pénz, vagy különleges tehetség, ahhoz,hogy az ünnepi asztalt a saját ízlésünknek megfelelően felkészítsük az ünnepre. A szépen feldíszített asztal komolyságát oldja az egyik székre erősített angyal szárny, amely a család nagy lányának a helyét jelöli. Az adventi gyertyán már égnek a gyertyák, az ablakokba felkerültek a karácsonyi fények, amelyek barátságos, sárgás fénye bevilágítja az egész lakást.

kincseskamra_asztal
Az adventi időszakban is nagyon fontos számunkra, a saját kezűleg készített dekoráció és az ünnepi hangulat megteremtése. Ilyenkor előkerülhetnek a már évek óta gyűjtött és féltve őrzött piacos kincsek, régi családi díszek. A karácsonyi szokásokat Julcsi és férje, Sándor együtt alakították ki. “Erdély nagyon fontos a számunkra, férjem ditrói születésű, a gyerekekkel is igyekezünk megismertetni a családunk történetét, édesapjuk szülő faluját.Szeretem az ottani emberek ízes beszédét, azt, hogy oly szívesen fogadnak és oly nagy szeretettel, hogy azt szavakba sem lehet foglalni. Szeretem, hogy mindenből tudnak valami finomat főzni, a rengeteg fűszert amit használnak és az ottani ízeket.Férjem nagynénje és egy kedves barátnőm tanított meg csorba levest főzni, mely az egész család kedvence. Nálunk ez a leves Karácsonykor.” A terítéket ünnepibbé teszem a régi ékszerekből készített szalvéta gyűrűkkel.

Kincseskamrából szeretettel- Julcsi oldala
Fontos számomra, hogy tudok úgy adni gondolatokat, ötleteket, történeteket, hogy tulajdonképpen nem várok érte cserébe semmit, csak adok. Az oldalnak nincs pontos tematikája, van benne egy kis kreatív, történet mesélés és próbálom hangulat képekkel feldobni a követők mindennapjait

Minamole facebook oldala itt található inspirációkkal, ötletekkel.

Különleges ékszer született a tányérból.

Eltört. Értékes volt és különleges. Sírt és dühös volt, hogy miért nem vigyázott jobban. Nagy becsben és vitrinben tartotta az anyukám, a Meissen készletét, amit az ötvenes évek elején kapott nászajándékba. De most már nem teljes, mert eltörte az egyik tányért.

Egy évig próbáltam pótolni neki, kerestem aukciós oldalakon, bolhapiacokon, porcelános oldalakon. Nem találtam azt a mintát. Felmerült egy kósza gondolatként a restaurálás, de valahogy sohasem jártam utána.
Egyszer viszont jött az ötlet, amelyet annyira szerettem, hogy már csak a megvalósítása foglalkoztatott. Ékszerész barátnőm kezébe nyomtam a letört darabokat és megkértem, hogy ha lehet akkor készítsen belőle medált. Két minta tűnt megmenthetőnek, úgy vette át a darabokat, hogy megpróbálja, de nem ígér semmit. Egyszer csak telefonált, hogy mehetek a medálok készen vannak. Gyönyörűen kivágta a törött darabokból a mintákat és ezüst foglalatot készített nekik.

tányér_medál

Meissen minta

Szépséges ezüst láncot választottam a mívesen megmunkált medálokhoz. Édesanyám kiválasztotta az egyiket, a sokadik házassági évfordulójukra kapta vissza a tányérját. Ugyan kissé más formában, de mégis visszakapta. Nem gyémánt nyakék, annál értékesebb nekem, a másikat én viselem.

Tányér

Az eltört tányér és a megmentett darabok

Eltört, de ujjászületett! Köszönöm Márti! Igazán csodálatosat és maradandót alkottál! Akik hasonló cipőben járnak, írjanak nekem és boldogan adom meg a készítő elérhetőségét. Facebook oldalam itt található.

 

Csináljatok ékszert! Megmutatom hogyan!

Régóta megfogalmazódott már a gondolat, de eddig valahogy nem mertem belevágni az ékszerkészítésbe. Most, hogy találkoztam a Soadyart megálmodójával Andreával már tudom hogyan kezdjem el és alig várom, hogy elkészítsem a sajátom! Ha megnézitek és elolvassátok a részletes leírást, már nektek is könnyű lesz nyakláncot készíteni. Hajrá! Csináljatok ékszert!

A medálhoz gomb helyett epoxi matricát fogunk használni ezért valójában nem gombbehúzás lesz (de ez egyébként is egyszerűbb).

Hozzávalók: medál alap és beleillő epoxi matrica, ékszerragasztó, olló, mintás textil, lánc (delfinkapocs, szerelőkarika, lánc), fogó. Ha valami komolyabbat szeretnétek akkor “köztes medál alapot” érdemes használni és ebben az esetben a fenti listán túl amire még szükség lesz: charm és/vagy egyéb díszítő elemek

bringa_nyaklánc_hozzávalók

Hozzávalók

Lépések:

Maga a “behúzás” epoxi matricával nagyon egyszerű: Válasszunk ki egy olyan textilt aminek tetszik a mintája: ügyeljünk arra, hogy a minta kb. akkora legyen mint az epoxi matricánk. (Persze lehet nagyobb is de akkor annak csak egy részlete fog látszódni.) Az epoxi matrica tetejére tegyünk egy csepp ragasztót és ragasszuk rá a kiválasztott mintára. Ügyeljünk arra, hogy a ragasztót kicsit szétoszlassuk, nehogy átnyomódjon a textilen. Ezek után vágjuk körbe a textilt egy kis ráhagyással (lásd az 1. képen).

bringa_1Az anyag lelógó részeit gondosan hajtsuk rá az epoxi matrica hátoldalára (mivel ez az oldal alapjáraton is ragad nem kell hozzá ragasztót használnunk). Ezután ragasszuk be a textillel bevont epoximatricát ékszerragasztó segítségével a medál alapba. És hagyjuk megszáradni. Amennyiben csak egy egyszerű medállal dolgoztunk akkor fűzzük fel a láncra és készen is vagyunk és ugyanezt a módszert alkalmazhatjuk fülbevalókhoz vagy gyűrűkhöz (2.kép)

bringa_2

Eddig egyszerű

Ha pedig köztes medált választottunk hátra van még az utolsó lépés: Szerelőkarikával a további díszítő elemeket hozzákötjük a medálalaphoz egy fogó segítségével. Majd az egészet ráfűzzük a láncra éééésss kész 🙂

bringa_3

Egy is szerelés még hátra van

Mivel én kétoldalas medált használtam ezért a másik oldalra üveglencsét ragasztottam, de természetesen ezt az oldalt akár üresen is lehet hagyni, vagy tehetsz rá ugyanúgy textillel bevont epoxi matricát is. 🙂

bringa_4

Love biking

Gyorsan elkészült!

bringa_5

Készen van a bringás lánc

Ha ugyanilyen nyakláncot szeretnétek készíteni akkor ajánlom Alexandra boltját, ahol a szükséges alapanyagokat be tudjátok beszerezni, ezek az alapanyagok is itt találhatóak meg.

Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy Soadyart lehetővé tette, a leírás bemutatását, a facebook oldalát megtaláljátok itt. A képeket és a leírást ugyancsak Soadyart készítette. A minamole blog facebook oldalát pedig itt, gyertek, mert minden nap más inspirációt találtok!

 

Láss, ne csak nézz! Evőeszköz vagy valami más?

Az újrahasznosítás a látást is módosítja, nem csak a gondolkodást. Ez kérem nem orvosi csoda, hanem az a mód, amivel minden tárgyat képes vagyok nézni. A kanál már nem egyszerű evőeszköz, hanem lámpatartozék vagy ékszer, esetleg fogas.

Vásároltam egy hatalmas doboz evőeszközt a használt cikk üzletben, ahová néha betérek kincset vadászni. Természetesen nem lehetett ott hagyni! Itthon már nem kérdezik, hogy miért vagy mennyi csak azt, hogy ezt most hová? Gyűjtöttem pár ötletet hová is tudnám felhasználni!

Azt mondják az okosok, hogy melegíteni kell hajlítás közben a fémet, hogy ne törjön el, ezt majd észben tartom ha fogast gyártok.

evoeszkoz_akaszto

Konyhai akasztó

Vannak olyan evőeszközök, főleg a régebbi darabok, amelyeknek a nyele gyönyörűen kidolgozott. Ha esetleg egy régi ezüst kanál szeretne újjászületni, gyűrűként megtehetné.

evoeszkoz_gyuru

Gyűrűként is használható

A madáretető már nem maradhat ki egy újrahsznosított válogatásból. Kicsit kételkedtem, de azért evőeszközzel dekoráltat is lehet találnia világban.

evoeszkoz_madareteto

Madáretető is van ám!

Kanál lapításban még nincs sok tapasztalatom, ezért megkérdeztem valakit, akit tudom, hogy csinált már ilyet! Mert egy ilyen medált szívesen viselnék.

evoeszkoz_medal

Lapított kanálból medál inspiráció

Lapított kanál témában kedves virtuális ismerősömet a Kincseskamrából szeretettel facebook oldal íróját Julcsit kerestem meg, mivel ő már csinálj ilyet, az oldalán meg is osztotta. Persze könnyű dolga van, mert egy komplett lakatosműhely van az udvarukban. Szóval ha ilyet szeretnénk, akkor keressük fel helyi lakatosunk és kérjük meg egy alpakka kanál kilapítására, esetleg feliratozásra. Otthon ez nehezen kivitezezhető.

kincseskamra_kanal2

Ha nincs lehetőségünk kilapítani a kanalat, még mindig le lehet festeni! Az otthon lévő anyagokkal pedig lehet dekorálni. Julcsi ízlését tükrözi az alábbi kép, de én is szívesen elfogadnám a konyhámba úgy ahogy van (na jó, lehet én zöld masnit kötnék rá) .

evoeszkoz_kepenEz a szó szoros értelmében újrahasznosítás. A terítőnehezék a késből? Szuper kreatív és persze hasznos is!

evoeszkoz_teritonehezek

Praktikus késnyél

A virág formájú medál elkészítéséhez nemcsak bele kell látni a formát, hanem el is kell tudni készíteni.

evoeszkoz_virag

Virág

Sokféle lámpa búrát láttam a keresgélésem során, de ez egészen elképesztő. Alapként egy régi edény, néhány üvegdísz és persze az evőeszközök és máris kész az elvarázsolt lámpa.

evoeszkoz_lampa

Evőeszköz és üvegkristály lámpa

A naptükör, mint klasszikus darab is újraértelmezhető a konyhai fiókból.

evoeszkoz_tukor

Naptükör

Minden kép forrása megtalálható a Pinterest albumomban. Minden nap inspirációért gyere a Facebookra. Julcsinak köszönöm a képeket!

Csomós inspirációk.

Ha hajózni nincs is mindenkinek lehetősége, a tengeri hangulat sokféleképpen hozható vissza a mindennapi életben. Nekem a tengerész csomó adta az ötletet, hogy összegyűjtsek néhány csináld magad lehetőséget.

Lámpából kétféle variációt is hoztam. Itthon is kapható a színes textilkábel, Tilka névre hallgat és egy magyar manufaktúra gyártja!

tengereszcsomo_lampa

Színes textilkábelre kötve

Ha egy ronda lámpát akarunk átalakítani, akkor csak csomózzunk rá egy kötelet.

tengereszcsomo_asztali_lampa

A lámpatestre csomózva

A személyes kedvencem ez a párna. Amióta megláttam ezt a képet azon gondolkodom, hogyan is készíteném el és milyen hosszú hurkából lehetne ezt meghajtogatni!

tengereszcsomo_parna

Csomózott párna

Az unalmas csomagolás is feldobható egy kis csomózással.

tengerecs_csomo_csomagolas

Csomagoláson

Nekem ilyen zöld karkötő kell! Sweet and homemade oldalán találkoztam már hasonlóval. De, nekem ez a zöld kell!

tengeresz_csomo_karkoto

Egyszerűen mesés ékszerként a csomó

Egy tengerész tematikájú esküvőn el tudom képzelni, hogy a vőlegény kitűzőjén is megjelenik a csomó.

tengeresz_csomo_kituzo

Csomózott kitűző

 

A képeket és forrásaikat megtaláljátok a Pinterest nyári dekorációs albumomban. Egyébként meg engem a facebookon.

Levendula - szín, illat, íz, ihlet

Egyik kedvenc növényem a levendula, imádom az illatát, a színét, az ízével már nem nagyon vagyok kibékülve, de az egyértelmű, hogy sok tárgy díszítését ihleti ez a növény. Ebben az összeállításban Magyar kézművesek munkáit mutatom be.

Dekor ABC az egyik kedvenc kézművesem, Ivett rendkívül tehetséges és egyedi, jól felismerhető stílusa van.

levendula_angyalok

Levendulatündérek

dekorABC_kepkeret

Személyre szabott képkeret

dekorabc_nev

Bájos díszítése, egy bájos névnek

Rozsiboutique ékszerei közel állnak a szívemhez. A levendula, mint szín és mint, ihlet is megtalálható nála.

Rozsibutique_ékszerek

Levendulamánia

 

Rozsiboutique_ékszerek2

Csodásak a lila árnyalatai

Noja design munkáját már bemutattam egyszer, most más ajánlotta, itt a helye. Finom, nőies minden munkája.

noja_illatosito

Az Ágymester manufaktúra egy méretre készített ágyat tett még személyesebbé a levendulával.

agymester_agyveg

 

Czippel Art munkáját is jó szívvel mutatom, gyönyörű kézi festés.

Czippelart_festes

Bluer Design nem csak fest, hanem csodás ajtódíszeket, koszorúkat is készít. Őt is megihlette a levendula

levendulasziv

Ajtódísz levendulával

levendula_vallfa

Az egyszerű vállfa is különlegessé tehető

Naturalmente Bábuskája most levendulapárnaként született meg.

naturalmente_levendulababuska

Gyere és legyél te is a minamole facebook közösség tagja!

Nyakkendő, ahogy nem gondolsz rá!

Selyem nyakkendők,  a színük csodaszép, az anyaguk finom, csak sajnos mindnek volt egy pici hibája a turiban. Mivel potom összegbe kerültek ezért megvettem őket és elkezdtem azon gondolkodni, hogy most mire is használjam fel őket. Ilyen előrelátó vagyok!

A facebook oldalamon ezt a képet kedvelték a legtöbben, ebben a témában. Az az igazság, hogy én nem vagyok annyira bátor/extrém/bármi, hogy felvenném, de biztosan akad valaki, aki elkészíti és hordja is. Nyakkendő, mint nyakék.

Nőies nyakkendő

Férfiasból nőies
Forrás: Pinterest

Nyakkendő, mint lámpaernyő. Esélyes, hogy elkészítem, egy kis pasinak esetleg szüksége lehet rá. Sőt, szinte nélkülözhetetlennek érzem!

nagyon férfias lámpaernyő, esetleg dolgozószobába?

Nagyon férfias lámpaernyő, esetleg dolgozószobába?
Forrás: Pinterest

Izgalmas ahogy ebből a nagyon férfias tárgyból, lány és nőies dolgok készülnek. Igazán jó példa erre a két következő kép. Egy csokor, ami akár menyasszonyi is lehet!

Szépséges csokor Forrás: Pinterest

Szépséges csokor
Forrás: Pinterest

A nyakkendő, mint ékszer, a csodás anyagokat fel lehet használni gombok, karkötők készítésére is.

karkötő Forrás: Pinterest

karkötő
Forrás: Pinterest

Mint telefontok, kártyatartó, csatos pénztárca. Ahogy belemélyedtem, egyre több felhasználási lehetőséget találtam.

nyakkendő_tárcák

A csatos tárca reneszánszát éli
Forrás: Pinterest

Rondából, még mindig ronda, de legalább hasznos!

nyakkendő_tok

Telefon- vagy kártyatok
Forrás: Pinterest

Az összes kép és még több inspiráció található a Pinterest oldalamon.

Heti inspirációk - a kávékapszula új élete

Sok háztartásban már olyan kávégép van, amely kapszulából készíti a friss reggeli feketét. A megmaradó színes kapszulák ordítanak az újrahasznosításért.

Kétféle újrahasznosítást már én is csináltam, az egyik egy lámpafüzér, amely elkészítése itt található.

kapszula_kesz_wm

Lámpafüzér a kávé inspirálta, festett falamon

A másik egy utolsó pillanatban elkészített “tök” dísz. A keskeny előszobai lerakóra került. Azóta már a kisfiam által megsemmisült, de volt két jó hete az új életében! 🙂

kapszula_tok

Találtam még néhány inspirációt, amelyet szeretnék megosztani. Szépen teszem félre a kapszulákat, amint lesz időm az inspirációkat megvalósítom.

kapszula_koszoru

Kapszula koszorú
Forrás: Pinterest

kapszula_baba

Bájos karácsonyfadísz is készíthető belőle
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540905777879/

kapszula_telapo

Képtartó télapó
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540905777880/

kapszula_kituzo

Kitűző
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540905780629/

kapszula_fulcsi

Fülbevaló
Forrás:http://www.pinterest.com/pin/34058540905804739/

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!