minamole

A szabadság művészete a szigeten

Az első napon a Pink koncert előtt kicsit körbesétáltam a szigetet és hoztam pár ötletet, amelyek nagyon inspirálóak. Ahol láttam ott az alkotókat is fotóztam, ha ez nincs mindenhol meg, akkor elnézést, de ezen az oldalon minden alkotót, – akiket nem fotóztam azokat is – megtalálok. A Sziget Art Of Freedom projektjének alkotói elképesztő fantáziával álmodják meg  évről évre a fesztivál legkülönlegesebb építményeit, ejtőzőit, szobrait, installációit.

Fotó: minamole

Fotó: minamole

Fotó: minamole

 

Ruhalámpások – készítő: Szabó Gergely

 

Fotó: minamole

Fotó: minamole

Fotó: minamole

Sárga tengeralattjáró Alkotó: Nyirán Márton

 

Popsheep Tervező: Somogyi Fanni, Somogyi Miklós

 

Mindenki alkosson a saját és mások örömére! Nagyon jó volt felfedezni ezeket az alkotásokat, nagyon inspirálóak és a magam részére a lámpások ötletét már el is csentem.

 

Kalapkészítő verseny - lopj ötletet a Royal Ascotról!

A Royal Ascot épp most zajlik, a világhíres eseményre nagyon komoly öltözködési szabályok vonatkoznak.


A szabályokat pontosan le is írják, itt elolvashatóak, hogy a hölgyek és az urak tisztában legyenek az elvárásokkal! A Royal Ascot általam legjobban várt része az, hogy meg lehet csodálni a kalapkölteményeket és a csodás ruhákat. Minden évben vannak visszafogott és klasszikus darabok, de mindet imádom megnézegetni. Hoztam pár kedvencet a kalapok közül.

A királyi család tagjaival kezdem, tőlük nem vártam nagyon bevállalós darabokat.

Lehet nézelődni ki melyiket vállalná be, de talán kezdjük a végéről:

Ezekkel kifejezetten nehéz lehet az eseményen részt venni, amelyen a kalapot végig viselni is kell!

Az édesség mindig is kedvelt kalapdekoráció, én köszönöm, boldog lennék a macaronossal.

Extrém, de már vállalható, csak ne fújjon a szél!

Ezek igazán nőies és viselhető darabok már:

A jó hír az, hogy most itthon is lehet akár ilyen különleges kalapokat és készíteni és viselni is. A Derby és Kincsem Film Fesztivál közeledtével egy kalapkészítő versenyt indít Kincsem Park!  A feladat az, hogy engedjétek el a fantáziátokat, és készítsetek, vagy díszítsetek fel egy kalapot, amiben elmennétek a Kincsem Parkba fesztiválozni. Fotózzátok le magatokat a kalapotokban és töltsétek fel a képet Facebookra vagy Instagramra június 27. délig publikusan. Használjátok a #DIYderby és #derbyfesztival hastag-get, és jelöljétek meg helyszínként a Kincsem Parkot. A legkreatívabb kalapok készítőit értékes ajándékokkal jutalmazzák! 1. hely: Családi wellness hétvége a Geréby Kúria és Lovas Udvarban + Családi belépő a Derby és Kincsem Film Fesztivál 3 napjára 2. hely: Kincsem Park ajándékcsomag + családi belépő a Derby és Kincsem Film Fesztivál 3 napjára 3. hely: Családi belépő a Derby és Kincsem Film Fesztivál 3 napjára

Játékszabály itt elolvasható

Kalapkészítésre fel! Kíváncsi vagyok a magyar hölgyek mennyire merészek!

Különleges ajándékok Anyák napjára

A közelgő Anyák napja alkalmából összegyűjtöttem pár ötletet, hogy mivel is lepheted meg az Édesanyád, vagy választhatsz a párodnak is ajándékot, aki nem tudja mit vegyen az ő Anyukájának. Elárulom az én anyósomnak is az alábbiak közül választottam, aztán persze majd learatja az unoka a dicsőséget!

A Greenway gyertyák kézzel készülnek, kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával. Kétféle illatkompozíció közül választhatsz.  Fresh Start: citrom, édesnarancs, menta, eukaliptusz egyetlen tégelybe zárva. A Lavender Season: friss, kámforos, füves illatú vadlevendula. Innen tudod megrendelni

Fotó: GreenWay Design

Fel kellene dobni Anyunál a falat, de persze nem akarsz melléfogni a dekorációval? Lehet ám csinos utalványt is ajándékozni. Pagina Galéria oldalán rengeteg lehetőség közül választhat majd a megajándékozott.

Ha a vintage hangulatú, kézzel készült ékszer tuti befutó, az én kedvencem Reantik Andreától az alábbi szett. Stílusosan becsomagolva kapod és már oda is adhatod! Többféle is kapható nála, nézz szét a Facebook oldalán!

A romantikus alkotóknak pedig kihagyhatatlan a selyemvirág koszsorú. Lehet workshopot vagy a DIY csomagot is ajándékozni, Bluer Design virágai rendkívül különlegesek, nézz szét a további ötletes DIY csomagokért az oldalán.

A papírvirágok az örök kedvenceim, egy ilyen mini papírvirágokkal készült képnek minden Édesanya örülne. Papier and Paper Nikije tervezte és készítette el

Nézz be az alkotók oldalára, érdemes követni őket! Velem a Facebookon és az Instagramon is találkozhattok!

 

Táblácska a veteményesbe - melyik illik a te kertedbe?

Nagyon örülök, hogy megérkezett a jó idő, már alig várom, hogy kijussak és kertészkedjek. Több, mint egy év építkezés után a kert kissé még egy tüzép telep és egy dzsungel bájos keveréke, de rajta vagyunk, hogy ez változzon.
Uborka, kaliforniai paprika és szagos bükköny már bekerült a csíráztató edényekbe, így pont ideje, hogy kitaláljam hogyan fogom őket megjelölni ha majd ágyásba kerülnek. (még persze ki sem csíráztak)

Nem kell aggódni, tettem rá földet!

A leginkább tetsző ez a kis táblácska, bár a drót résztől kissé tartok mennyi gyerekbarát.

A vintage mindig is közel állt hozzám, bár a ház elég modern lett, de lehet egy kanalat ki kellene legalább kalapálni!

Másik kedvenc, bár a bazsalikom és a kaliforniai paprika lehet kifogna rajtam.

Lehet ám egyszerűen is csinálni. Táblafesték, akár spray formában, mert az még szupergyors is és fa lapocskák. Nem krétával jelölném, mert az gyorsan lekopik, de lehet fehér filcet kapni, ami tartós.

Mostanában többször láttam Lidl-ben pirográf felszerelést, még soha nem próbáltam, de akinek van az ilyen klassz jelölő táblákat készíthet a metszésből származó ágacskákból.

A boros dugó ki sem maradhat a válogatásból, az mindig akad egy háztartásban. Öreg villára vagy csak hurkapálcára tűzve az újrahasznosítás mintapéldája.

Szép formájú kövekre porcelán filctollal (az EDDING-nek van nagyon sok színben) lehet rajzolni, megint kihívás a kaliforniai paprika.

És az örök fa csipesz újrahasznosítás. A Novasol spray krétafestékkel ezt tuti ki fogom próbálni!

Az összes kép forrást megtaláljátok a kerti Pinterest albumomban és még egy halom álom képet, hogy milyenre szeretném a kertünk.

Találkozzunk a Pinteresten, a Facebookon és a Instágramon is

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!