minamole

Ilyen a baváró buli Amerikában

Már bemutattam egy pasis babaváró bulit, amely gyönyörűen volt dekorálva. Egyik olvasóm elküldte a párját, egy  egy igazi csajos amerikai babaváró buli képeit.  Megosztották az ottani szokásokat is veletek.

Általában 2-3 személy szervezi meg a bulit,  ez után meghívják a jövőbeli anyukának a barátait, munkatársait, persze a jövendőbeli anyuka szokott adni egy listát hogy kiket szeretne ott látni a partyn. Ez az ő feladata, tovább neki semmit nem kell szervezkednie.

A”babyshower”  szokás szerint szombat esti program, és csak hölgyek hivatalosak rá, habár mostanság már itt is változóban van, ki hogyan szervezi. Volt már vasárnap reggel is, ahogy mi is tettük, habár ez még szokatlan kissé. Manapság a fiatalok már nem igazán hagyják ki a férfiakat, sokan már párostól hívják a vendégeket a baby showerre (babaváró party).


Baby Shower Party játékok:
Ezeken a partikon különféle játékot játszanak közösen, mint például a bingo- gyerekkel kapcsolatos szavakat használva mint pelenka, babaágy, tej, etetőszék  stb.
Egy másik játék: egy szalaggal ki kell találni, hogy mekkora a várandós anyuka hasa. Mindenki magához próbálja a szalagot, azt leszakítja akkorára, amekkorára tippel. A végén mindenki egyenként odaméri az anyuka hasához a saját szalagját. A nyertesek kis ajándékot kapnak.

Naptárat is szoktak készíteni, amelyen megjelölöd a napot amikor a baba születni fog. Természetesen a nyertes itt egy kicsit később derül ki.

Ne mond a szót hogy “Baby” érkezeskor mindenki kap egy ruha csipeszt, ha hallod hogy valaki mondja a tiltott szót elveheted a csipeszt. A party végén akinek a legtöbb van az nyer. Egy baby showeren nagyon nehéz nem mondani azt a szót, hogy „baby”, nagyon oda kell figyelni!


Vendégkönyv csakis stílusba illően!

A születendő kislánynak a nevét nem tudták még a szülők, ezért sehol sincs feltüntetve, de jelen szokott a név lenni itt-ott a dekorációban. Íme a csodás desszertasztal.

Nagyon szépen köszönöm a képeket és a részleteket Molnár Dalmának Amerikából!

Találkozzunk a facebookon és az instagramon is!

Segítsünk ajándékot készíteni és csomagolni a Mikulásnak!

A csomagolás és a kézzel készített ajándékok Mikulásvárás idején is nagyon fontosak. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek is kaphatnak ilyenkor ajándékot, én legalábbis készültem. A csomagolás és az ajándék is lehet egyszerű vagy túldíszített, ha saját kezűleg készítjük akkor nagyon fog a megajándékozott örülni.

Idén én egy nagyon egyszerű  hóemberes táblát készítettem ragasztásos transzferrel. A Pentart Transfer géljét használtam, a képet pedig az interneten keresgélve találtam. Mint minden transzferálásnál a képet tükrözve kell kinyomtatni, főleg ha szöveg is van rajta. Ez a kép egyszerű és nincs rajta szöveg, így a tükrözés nem fontos.

Az alapot és a képet is egyenletesen be kell kenni a transfel géllel, a képet mintával lefelé kell ráhelyezni a táblára. A tábla mérete A4 és a képé is, ilyenkor nem szoktam kivágni a mintát. Nagyon fontos, hogy ne maradjon buborékos a kép, mert ahol buborék marad, ott nem fog a kép átragadni. A száradási időt várjuk meg, ami idegörlő 24 óra, de megéri. Én nem vártam meg, mert a fotózás előtti este készült a tábla és persze nem is lett tökéletes.

img_5296

saját fotó

Száradás után  lehet szivaccsal benedvesíteni a képet és a fehér papírt óvatosan ledörzsölni. Lehet ujjbeggyel, de szivaccsal is dörzsölni. Én azért szoktam az ujjammal, mert akkor jobban érzem, hogy mennyit lehet még ledörzsölni.

Amikor már az ujjunkat és a papírt is ledörzsöltük, akkor láthatóvá válik a kép. Száradás után át lehet olajozni vagy lakkozni. Nagyon sokféle szer és trükk létezik a transzferhez, ez csak az egyik, amit most én leírtam.

1-98731

Fotó: Sweet Almond Photography

A kisérő kártyához a Pinteresten találtam inspirációt. A piros papírra pohár segítségével rajzoltam meg a megfelelő nagyságú kört. A mikulás csatja ha nem lehet felismerni, az bizony egy sörös dobozról származik. Fekete papírból vágtam ki az övet, ráfűztem a sörnyitót és máris kész a stílusos kísérőkártya. A két fehér gomb akril festékkel került felvarrásra, de az akár elhagyható. A kártyát fel is fűzhetjük vagy csinos csipesszel erősíthetjük a csomagra. A csomagolás natúr táska, piros selyempapír (ami újra felhasznált, ezért gyűrtem meg nagyon hanyagul) és egy rakás maradék színes szalag.

1-98201

Fotó: Sweet Almond Photography

A Mikulásvárás közepette ha van kedvetek muffint készíteni, akkor Bonnie konyhája ebben a bejegyzésben elárulja, hogyan lehet ilyen stílusos sütiket készíteni és a díszítésükhöz tippeket is ad!

1-97801

Fotó: Sweet Almond Photography

A fotókért hála és köszönet: Sweet Almond Photography

A muffinok amelyek nem csak elképszetően néznek ki, hanem nagyon finomak is: Bonnie Konyhája készítette

Dekor tippekért gyere az én facebook oldalamra.

Csipeszbalerinák - a legcsinosabb ajándékkísérők

Csipesz, örök alap az újrahasznosításra és átgondolásra. Nemrég készítettem csipeszből csillagot, a karácsonyi dekorációmhoz.

A csipeszcsillagról itt írok részletesen.

A Pöttyös Mackó oldal alkotóját, Andreát is megihlette a csipesz újrahasznosítás, de ő teljesen mást készített belőle. A csipeszbalerinák már debütáltak az oldalán, de elkértem őket, hogy nálam is reflektorfénybe kerülhessenek.

balerina

A csipeszbalerina és rajongója

A lányok a legcsinosabb karácsonyi ajándékkísérők lesznek, amelyeket csak láttam eddig!

három gárcia

Ajándékkísérő csipeszbalerinák

Dekorálj dinnyével - tuti nyári hangulat!

Már a cím is elég furcsa, de tényleg tuti nyári dekorációs elem a dinnye. Persze nem a gyümölcs, hanem a gyümölcs ihlette tárgyak. Bemutatok néhányat a lehetőségből, ebből több olyan is volt, ami fejre csapósan egyszerű és persze mind nagyon mókás!

A nyári képek vidám keretbe valók!

dinnye_keret

képkeret dekoráció

Bevállalós darab ez az ajtódísz

 

dinnye_ajtodisz

Ajtódísz

A teraszra, vagy a nyaralóba tudnám elképzelni ezt a mókás párnát.

dinnye_párna

Ölelnivaló párna

Strandra menni vagy  bevásárolni nyáron. Hogyan is tudtam eddig egy dinnyés táska nélkül?

dinnye_szatyor

egyedi strandtáska

Csomagolást is lehet dinnyésíteni méghozzá a már jól bevált krumplinyomdával.

dinnye_krumplinyomda

Csomagolás dekoráció

Ennél tartósabb dinnye nincs is, fából készült.

dinnye_decor

Tartós megoldás

 

A képek megtalálhatóak a nyári dekorációs Pinterest albumomban.

Az ajándék kisérője - karácsonyi változatok

Nálam az ajándék csomagolásának az utolsó mozzanata, amikor megírom a kisérő kártyát. Néha ez pusztán praktikum, mert pár nap után simán összekeverem a csomagokat. Az alábbi kártyákat úgy válogattam, hogy otthon is elkészíthetőek legyenek.

Akár ajtódísznek is el tudom képzelni, mindenesetre nagyon mutatós darab, az alapanyagokat könnyen össze lehet szedni.

kisero_fa

Természetes alapanyagokat felhasználva
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540905874479/

Személyes kedvenc, csipkeimádóknak.

kisero-csipke

Tortacsipkéből készült
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540905997214/

Ügyes kezű gyermekünket is bevonhatjuk a gyártásba.

kisero_xszem

Egyszerű minta, mégis milyen jól mutat
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540905997499/

A gombosfiúk is rejt néhány alapanyagot.

kisero_gmbok

A gomb is széppé teszi a kisérőkártyánkat!
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540906005690/

A szép papírok szerelmeseinek is két csinos kártya.

kisero_hajtogatott

Hajtogatott ajándékkisérő.
Forrás: http://www.pinterest.com/pin/34058540906003573/

kisero_szeppapir2

Gyönyörű papír, a hozzá illő szalaggal. A felirat szerintem elhagyható.
Forrás: Pinterest

Gyerekes csomagolás

Szülinapra voltunk szombaton hivatalosak, Dani barát 2 éves lett. Az ajándék egy mesekönyv, amelyet remélem szeretni fog. A csomagolást szerettem volna egyedivé tenni és bevonni Marcit is. Már karácsonyi és anyák napi ajándék képeket is festettünk a nagymamáknak és nagynéniknek, így van itthon gyerekeknek szánt lemosható ujjfesték. A festéket anno közösen vettük meg az egyik kis barátunk szüleivel, mert annyi van benne, hogy még a két család használata mellett is lassan fogy.

Átgondoltam milyen itthon lévő papírból készülhetne a csomagolás felmerült egy meglévő csomagolópapír fehér oldala, de azt elvetettünk. Eszembe jutott, hogy van skiccpauszom, így mi ezt választottuk, de ez persze nem egy alapvető háztartási kellék. Lehet kreatívnak lenni a papírválasztásnál: újságpapír, régi, szakadt vagy nem használt kotta, akár rajzlap is, bár az nem feltétlen jól hajtogatható, ellenben lehet belőle ajándéktasakot ragasztani. Valami csak van otthon!

Mivel Marci még kicsi ezért nem várom el tőle, hogy ecsettel fessen, igy a kezét használtuk mintának. Apa segített, igy sokkal gyorsabb és ami nagyon fontos, TISZTÁBB volt a folyamat.

Nem kombináltuk túl ahogy jöttek a szinek kentem a gyerek kezét ezerrel, Apa pedig rányomta a papírra. Direkt jól néz ki, hogy keverednek a szinek, elcsúszik a pici kézlenyomat és persze Marcinak is tetszett a maszatolás. Az ötlet kigondolása után, előkészítéssel együtt 10 perc alatt megdizájnoltuk az egyedi csomagolópapírt és a hozzá illő ajándék kisérőt. A gyermek mehetett kezet mosni, a csomagolópapír pedig száradni a napra. A festék gyorsan megszárad, csak a biztonság kedvéért vártam reggelig a felhasználással.

kezek_csomagolas elott

Az egyedi ajándékkisérőre nem fért rá a kicsi kéz, így az ujjait nyomtuk a papírra én pedig ráirtam az ünnepelt nevét és éveinek a számát, najó egy kicsit a csomagolópapírra is festegettem még számokat. Csudajó dolog ez a festés!

Becsomagolva így mutat a kis csomag, amelyet az ünnepelt anyukája értékelt, de Danit csak a mesekönyv izgatta, de nem is vártunk mást. Boldog szülinapot Dani!

kezek_kesz

Ha tetszenek a megvalósult ötletek, kérlek csatlakozz a Facebook oldalamhoz, ahol követheted az új bejegyzéseket, műhelytitkokat és a következő munkáimról információkat árulok el. Ha kérdésed van ott is felteheted.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!