minamole

Újrahasznosítás egy falusi kertben.

Az újrahasznosítás egy speciális tudatállapot. Mindenre úgy nézel, hogy mire tudnád még használni az eredeti funkcióján túl! Nem mersz kidobni semmit, nehogy akkor jusson eszedbe, hogy mire lehetett volna alkalmas, amikor már nincs meg. Ki ismer magára? Tegye fel a kezét! Az én családomban, többen is ebben a tudatállapotban éljük a mindennapjainkat.

Szeretném bemutatni a nővérem és a párja kertjének részleteit. Nemrégen költöztek egy maguk által elképzelt és épített falusi, vályog házba.  Most kezdték el megteremteni a házhoz illő falusias kertjüket, amellett most lakják még be a házat is. Egyik sem olyan ötlet, amivel már ne találkoztunk volna, de együtt mégis az ő kertjük szép részletei, amely saját kezűleg szépítenek.

Ha már főzni nem lehet bennük az üstök és a piros fazék, csinos “cserepek” lehetnek. Az üst remek méret a leanderekhez, a régi kályhán pedig jól mutat a piros, a bejárai ajtó mellett.

ujrahasznosítás_edények

Az edények új élete

Ha az edény műanyagból van, akkor drótra “felfűzött” vékony ágakkal még menthető a látvány. Félig kész a nagy mű, de így legalább jól látható, hogy vékony dróttal vannak összerendezve az ágak.

ujrahasznositás_faág

Faágakkal eltakart műanyag edény

Ezek a cserepek a virágágyás szegélyeként és virágtartóként élik az életüket és nagyon jól illeszkednek a kertbe.

ujrahasznosítás_cserép

Cserép újrahasznosítás

Az évelő ágyás kiemelkedő szerepet kapott, a széleit vékony deszkával borították, amelyen még a kéreg is rajta van. A növények hamarosan belakják az új helyüket.

ujrahasznosítás_falécek

Emelt ágyás, vékony kéreg szegéllyel

Az akácfák metszése után rengeteg az ág, amelyeket érdemes felhasználni. Bal oldalon a futó virág támaszai lettek, jobb oldalon a csúnya drótkerítést takarják. Mindennek megadatik a második élet lehetősége.

ujrahasznosítás_ágak

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!