minamole

Annie Sloan festék - egy gyönyörű barátság kezdete

Az embert beszippantja ez a festési mánia. Már mindenre úgy nézünk, hogy milyen színre festenénk, antikolnánk vagy csak sima viaszt használnánk. Nem menekülhetnek a tárgyak!

Van egy kis csapat, akik eddig ismeretelenek voltak egymásnak, de az Annie Sloan festék iránti érdeklődés összehozta őket. Nemiskacat Enikő, mint mentor szervezett egy találkozót, amelyet Bluer Design – Bia otthonában tartottunk meg. Enikő és Bia is beszámolt már az eseményről. Jó csapat találkozott, klassz hangulatban okosodtunk, ami igencsak ránk fért, mert én hozzá sem mertem nyúlni a festékhez a találkozóig.

Ebben a bejegyzésben szeretném megmutatni én miket festettem eddig. A technikai részletezést meghagyom a profiknak, jómagam még az út elején járok.

Elkezdtem egy lámpaernyőt is festeni, de nem igazán sikerült (nem vagyok elégedett vele), ha egyszer ráveszem magam, hogy folytassam és befejezzem akkor azt mindenképpen leírom, milyen tapasztalatokat szereztem vele. Ha más is kedvet kap ne kövesse el azokat a hibákat, amelyeket én.

Egyébként a festés nagy élmény ezzel a festékkel és persze egy jó ecsettel. Akinek kétségei vannakazoknak csak azt tudom mondani, hogy érdemes kipróbálni és belevágni, majd elkapja ugyanaz a festési mánia, mint engem (minket).

ASCP_MM

A legelső próbálkozás – fogas
Szín: Antibes, dark wax

ASCP_bababutor

A bababútor és tortatál a következő áldozatok, előtte-utána kép
Színek: Antibes, Creme

ASCP_bababutor_4

Ahogy kialakult a végső szín
Antibes, Cream, Dark wax

ASCP_tortatal

A kész tortatál
Alul van csak egy kis Antibes és Cream, visszacsiszolva, felül csak Cream
színtelen wax

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!