minamole

Tavaszi nagytakarítás és az új otthon illata

Húsvét előtt nem jutott idő és energia az új ház igazi nagytakarítására. A kerti munkák a rendezgetés még teljesen kitöltötték a szabadidőt. De ahogy besüt a nap az ablakon egyre jobban látom, hogy bizony eljött az ideje az ablakmosásnak és a nagytakarításnak.

Ha lenne, a függönyökkel kezdeném a nagymosást, mivel nagyon nagy felületet foglalnak el és imádom a tiszta függöny öblítő illatát. Mivel ez nincs a következő a szőnyegeket alapos kitisztításával kezdem. A kanapéról eltüntetem a téli takarókat, lecserélem könnyebbekre, mert azért begubózni szeretünk. Jöhetnek a tavaszi párnahuzatok, az asztalra is kinéztem egy szép új textilt, amiből terítőt fogok varrni.

A húsvéti díszeket elrakom, megint jól fog esni, egy kis üresség. Mindig jól esik  telepakolni a házat dekorációval, főleg amelyeket saját magunk készítettünk. De pár hét után jó az elpakolás is. Úgyis fog készülni rengeteg közös dísz még a házba, nem aggódom, hogy sokáig üresség lesz.

Nemrég olvastam, hogy pár jól választott növény nem csak kellemes, de még jótékony hatást is tud gyakorolni: levegő tisztító növényekből többféle is kapható, amelyek megszűrik a különféle mérgező anyagokat a levegőben a puszta létezésükkel. Ilyen például a dracéna, a boston páfrány, a fikusz vagy az aloe vera. Nekem dracénám és aloe verám már van is, már csak friss földet adok nekik. Az alove vera pedig különleges gyógyhatással bír, anyukáknak jó hír, ha a forró ragasztóval megégeted az ujjad, az aloe vera csodálatosan gyorsan gyógyítja meg. Saját tapasztalatból mondom.

A tisztaság illata mellett még kerestem egy kis karakteres illatot is otthonra. A hagyományos, víz alapú légfrissítőkkel szembeni egyik fő ellenérvem, hogy megtelepednek a frissen takarított felületeken és nedvessé teszik őket. Az Air Wick Pure nedves pára nélkül gondoskodik a jó illatról, elkerülve a nemkívánatos vízpárát vagy gyengébb illatot, melyek a hagyományos aeroszolok gyakori velejárói. Sokféle illatban kapható én háromfélével is kísérletezem, mert nem tudtam választani friss pamut, cseresznyevirág és tavaszi szellő. Kíváncsi vagyok végül melyik tetszik az egész családnak.

Egész nap folyamatos jó illatot szeretnék tartani otthon, ezért az Air Wick Freshmatic automatikus légfrissítő sprayt választottam. A legalacsonyabb fokozaton egy utántöltő kb. 60 napig is kitart, ez nekünk meg is felel, mert igy diszkrét marad, de jól érezhető az illat.  A tiszta levegőjű és illatos ház, remélem a tavaszt is meghozza.

Az illatkollekció itt található: http://www.airwick.hu/illatkollekci%C3%B3k/pure/

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!