minamole

A magabiztosság felkészülés és hozzáállás kérdése - vezetés közben is!

Végre itt a jó idő! A hétvégét jól betábláztuk, most tavasszal annyi program lehetőségünk adódott, ezeket igyekszünk is kihasználni. Most egy kicsit kettesben is tudunk lenni, a nővérem segít, hogy ne aggódjunk Marci miatt se. Ez azzal is jár, hogy sokat kell autóba ülni, most hétvégén Badacsonyba menni. Persze nagyon jó lesz, amikor megérkezünk, a szőlőhegyen sétálunk és a helyi pincék borait kóstoljuk, de a vezetést azt nem igazán várom.

Kicsit utánanéztem, hogyan tudok magamnak is segíteni, hogy a hosszú vezetés ne legyen stresszes és öröm legyen ne csak a megérkezés, hanem a vezetés is. Persze könnyű lenne azt mondani, hogy nagyon egyszerű a megoldás, vezessen a férjem és ezzel le is van tudva. Ettől sajnos még nekem nem lesz meg az a vezetési rutinom, amire vágyom. Melyek azok az apró trükkök, amelyek segítenek, hogy egy hosszabb út során a vezetésre tudjunk fókuszálni és frissen érkezzünk meg az uticélhoz? Találtam egy nagy jó tanulmányt*, amelyből idézni szeretnék, hiszen nekem is ezek a gondolatok segítettek a hangolódásban. „Mit tehetünk akkor azért, hogy nőként magabiztosabban üljünk a volán mögé? Higgyünk magunkban!”

Milyen egyszerűen hangzik, mondjuk nekem mindig segít a pozitív hozzáállásom bármilyen területen! O.K. ezt meg tudom csinálni! A következő apróságok pedig segítenek, hogy jól érezzük magunkat vezetés közében és tudjunk koncentrálni:

„Az autó legyen a barátunk! Fontos, hogy vezetés közben érezzük minél komfortosabban magunkat az autóban. Ha mi választhatunk autót magunknak, fogalmazzuk meg mi az, amitől valóban jól érezzük magunkat, amitől szeretni tudjuk az autót.  Könnyű vezethetőség, gyönyörű szín, praktikus belső elrendezés – lehet ez bármi, de ha örömmel tudunk az autóba ülni, vezetéskor is magabiztosabbak leszünk! Azonban, ha nincs választási lehetőségünk, kisebb praktikus ötletekkel, akkor is növelhetjük komfortérzetünket a vezetés során. A kedvenc illatosítónk vagy zenénk bekészítése, egy praktikus rágógumi-tartódoboz elhelyezése a kezünk ügyébe, vagy épp a gyerek számára a hátsó ülésre tett papír zsebkendő mind azt szolgálhatja, hogy csak a vezetésre kelljen koncentrálnunk…”

 

Nektek is megvan az, hogy szól a gyerek CD és csak a második szám közepénél esik le, hogy most egyedül vagytok és nem is ennek kellene szólnia, de már dúdolod is a dalt? Nálunk ez rendszeres, most viszont a kalaptartó mélyéről előkerülhetnek a kedvenc FELNŐTT bandáink kissé poros lemezei. Szuper! A tanulmányban még szó van arról is, hogy a stressz csökkentéséhez a cukormentes rágógumi fogyasztása is hozzájárulnak. Még szerencse, hogy mindig van az autóban rágó, úgyhogy ezt a tanácsot sem lesz nehéz követnem. Az autóban megint tervezgethetünk, ahogy szoktunk, mert az idei évben a ház teljes befejezése mellett már a kertünk kialakítása is napirenden van!

Magabiztos, stresszmentes vezetés után érkezzünk mind frissen tele új gondolatokkal! Nektek is szép hétvégét kívánok

*Forrás: Magabiztos nő a volán mögött, Molnár-Sefcsik Yvette, pszichológus: Érkezz Frissen!

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!