minamole

Jótékonysági esemény Párizsban a Macaron nap

Az eredetileg olasz származású  desszertet mára a francia mesterek munkája nyomán ismerhette meg a világ. Ma van a Macaron nap itthon, ennek okán utána néztem, hogy a Párizsban kik a kedvencek idén.  Franciaországban ugyanis nem Macaron nap van, hanem négy napos jótékonysági esemény. A Le Figaro minden évben készít ajánlást, hogy hol érdemes megkóstolni a falatnyi desszertet.  A tavalyi listám még öt kedvenc volt, az idein viszont már csak három. Kik a Le Figaro kedvencei 2017-ben?

Természetesen az esemény alapítója a legnagyobb kedvenc, aki 12 évvel ezelőtt elindította világhódító útjára ezt az eseményt: Pierre Hermé

Ikonikusnak számító passiógyümölcsös macaronja tényleg feledhetetlen, számomra az ő általa készített macaron volt a legfinomabb amit ettem. Kreatív macaronjai nem véletlen, hogy a legnépszerűbbek a Francia fővárosban. Idén a sárgabarack, és a ropogós pisztácia, rózsaszirom és a sós karamell ízek lesznek kiemelve az eseményen.

 

Jean-Paul Hévin

Legismertebb íze a «pomme caramel» karamellás alma. Már tavaly is a kedvencek között szerepelt. Kedvezménnyel lehet a macaronjait megvásárolni és a kiemelt íze pedig a constanza macaron.

A tavalyihoz képest új kedvenc a listán: Laurent Duchene

Kiemelt macaronja a voyageur le Jamaïque , azt biztosan ki tudtam hámozni, hogy kandírozott banánt is tartalmaz!

 

A magyarországi Macaron napról és a csatlakozott cukrászdákról információt a Macaron Nap oldalán találhatsz. Újdonság, hogy idén már itthon is van jótékonysági része a napnak!

 

Én egyszer készítettem macaront, arról itt írok.

Eredeti cikkek:Le Figaro 2016 , Le Figaro 2017

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!