minamole

Érkezz frissen!

Nem osztottam még meg sok információt az építkezésről, de azt hiszem inkább már csak az otthonteremtésről fogok írni, az a kellemesebb része! Tényleg embert próbáló időszak, hiszen az elmúlt két évünk szinte csak erről szólt. A határidők betartása és betartatása, szervezés és ügyintézés, tárgyalások, álmodozás, földre leszállás. Internet, üzletek, internet, bemutatóterem, tüzép és bolhapiac, internet.

Természetesen a családunkról, a kisfiunkról sem lehet elfeledkezni. Minőségi időt szerettünk volna velük is tölteni. Persze sok mindenre jó az éjszaka is, de nem lehet az éjszakázást sem a végtelenségig csinálni. Nekünk remekül bevált az ingázás közbeni egyeztetés és megbeszélés, a döntéseket is a reggeli munkába menő, dugóban állós időre tartogattuk. Körülbelül 15 percnyi autóútra lakunk Budapesttől, ebben a 15 percben beszéltünk meg az aznapi teendőket, osztottuk fel a feladatokat egymás között és hoztuk meg a döntéseinket. Még arra is sor került, hogy onnan intéztünk olyan telefonhívásokat, amelyeket mindkettőnknek hallania kellett.

Nálunk Férj vezet én pedig nyomkodom az okos telefont mellette és persze vadul rágózom, ez a munkamegosztás. A rágózás azért fontos, mert ez egy olyan felfokozott idegállapot, amikor szervezkedem, jegyzetelek, hogy a stresszt valahogy oldani kell.

Nemrég olvastam ennek a hátteréről és felnevettem és megértettem, hogy ezért csinálom! Tudományosan: „… pszichológusok szerint a rágózás jótékonyan hat a memóriára, és a koncentrációt is segíti.  Ez azért van így, mert az állkapocs rágó mozgásakor az agy hippokampusz nevű része stimulálódik, amely fontos szerepet játszik a memória működésében. Emellett maga a rágó mozgás a pumpálás révén több vért juttat az agyba, nő a pulzus, s több oxigén is jut az agyba a keringés serkentése révén. …” *

Ha egyedül vagyok az autóban, akkor a DIY projektjeim lépéseit gondolom át. Mi van otthon, ha nincs akkor helyettesíthető-e be kell-e valamit szerezni, azt honnan és persze a legnagyobb kérdés a mikor. Persze a tömegközlekedés is remek alkalom az elmélyült internetezésre és ábrándozásra, mert azt meg az autóban nem tehetem meg ha én vezetek.

Szerencsére megint egyre több időm van írni, interjúkat készíteni és fotózásokat szervezni, ezeket is szívesen gondolom át vezetés közben, de persze azért mert az autó már magától is hazatalál. A rágózás önbizalmat ad, segít gondolkozni, így ha hazaérek kicsit frissebbnek érzem magam, otthon már van időm más dolgokra koncentrálni.

Egy kis kitekintés után holnaptól megint hozom a DIY és dekorációs ötleteket! Találkozzunk a Facebookon is!

*Hogyan maradjunk frissek egy hosszabb autóút alatt? Molnár-Sefcsik Yvette, pszichológus

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!