minamole

Álmodj tapétát magadnak!

Interjút készítettem a Tapétagyár megálmodójával és tulajdonosával Böjtös Andreával. Egyszerűen már nincs határ, álmodjunk tapétát magunknak!

Hogyan jött az ötlet, mik valósultak meg idáig?

Régóta kacérkodunk a belsőépítészettel, különleges dolgokat hoztunk már eddig is létre. Egyszer csak jött egy ”tapéta probléma”, jó minőségű strapabíró anyagot kellett találnunk, amely kiválóan alkalmas faldekorációra. Készre gyártott tapéta szóba sem jöhetett, mert egyedi design feliratokat kellett rányomtatni, extra széles kivitelben. Két napunk állt rendelkezésre Szakember szóba sem jöhetett a kihelyezésnél, mivel 2 éjszaka alatt megkellett csinálnunk, így találtuk meg a HP PVC mentes tapétáját. A kezdeti nehézségek után – amelyet például a kihelyezés során tapasztaltunk- mivel alig mertük vizezni gyorsan jött a sikerélmény. Rájöttünk meríteni kell és hihetetlen gyorsan és könnyen felkerült a tapéta. Akkor döntöttem el ez az a faldekoráció, amit bárki fel tudna rakni, legalábbis aki érez magába némi gyakorlatiasságot. Innen indult az álom, hogy készítsünk tapétát, kompromisszumok nélkül. A lakás bármely bútorához vagy akár egy lámpaernyő mintájára is tudunk tapétát gyártani.

Meséld el a saját hálószobád dekorálását! Az is elég nagy kihívás volt!

Ezen a falon mióta birtokba vettük a szobát nem volt semmi, mindig vágytam rá, hogy valami különleges dekoráció legyen az ágyam fölött. Az eredeti elképzelés egy kép, vagy tapéta, esetleg falburkoló anyag volt, de a tökéletes megoldást nem találtam. Számtalan variációt megnéztem, mielőtt találkoztam ezzel a technológiával. Ezek után minden megváltozott. A fotó felhelyezése a falra eddig úgy indult, hogy vegyünk egy a meglévő színekhez illeszkedő keretet, de innentől kezdve megváltozik ez a gondolkodásmód. Mostantól hozzunk létre fotót és egy tapéta motívumot úgy, hogy a szobával összhangba legyenek. Legyen része a faldekorációknak, de mégis simuljon bele a háttérbe, feleljen meg az ízlésünknek. Ezen igények figyelembe vételével készült ez a gyönyörű hálószóba tapéta. Illik a lámpához, színeiben a szobához, a kép színe visszafogott, szinte csak a sziluett körvonalazódik. Még egy kicsit megbolondítottam vászonképekkel is, tökéletes összhangban a tapétával, az azonos motívum visszaköszön a falon. A szoba még koránt sincs készen, hamarosan készülnek az ablakokhoz a mintához illő függönyök. Egy nyomtató egy szín, egy minőség. A tapéta megtervezése kb, 4-5 óra volt a grafikusnak, mivel elég határozott elképzeléseim voltak a végeredményről. Elküldtem a megfelelő képeket és pár órán belül része lett a tapétának. Jóváhagytam a képet, és máris elindult a tapétagyártás. 48 órán belül kezemben volta a saját design tapétám.

fenykepes_tapetagyar_hu

Egyedi fényképes tapéta

Mi volt a legkedvesebb megvalósított ötlet?

Nagyon szép ajándék, egy családfa, amelyet karácsonyi ajándéknak készítettek egy nagymamának. A szobája falára került a családfa rajza, a fa ágaira a gyerekei és unokái fotóit kellett felrajzolnunk. Nagyon szép és különleges ajándék volt, a végén a család közös tapétázásba kezdett. Maradandó ajándék egy meghitt családi ünnepre.

Hogyan tudunk kihasználni egy aprócska falfelületet? Milyen javaslatod lenne?

Feltételezzük, hogy a szabad felület az előszobában van, ide egy nagyon kellemes fotó montázs képet lehet rakni a legszebb nyaralásokból, szép családi pillanatokból, egy adott árnyalatra vetítve vagy akár szépiás, fekete-fehér változatban is. Az otthonunkba érkező vendégek biztosan szívesen nézegetik pár pillanatig, már eleve egy jó hangulat fogadja őket. Jó úgy hazaérni, hogy a kellemes emlékeink visszaköszönnek.

eloszoba

Mi a helyzet, ha én a konyhámba szeretnék tapétát? 

Akár már konyhába is készülhet egyedi tapéta. Természetesen, ha van igény rá akkor elkészítjük a látványtervet, és javasolunk színeket, segítünk a választásban. Mindig hangsúlyozzuk, hogy a dekorálandó falakat olyan szemmel is nézze az ügyfél, hogy ha másik helyiségből rá lehet látni, akkor azzal is összhangban legyen. Ha a tapéta kiválasztásra került mehet a gyors gyártás, igény szerint színpróba nyomtatására is van lehetőség. A mintáknak csak a képzelet szab határt. Ha nincs elképzelés, akkor a konyháról, a lakásról készült fotók nagyban segítik a tervezést, így biztosan megteremthető az összhang.

konyhai_tapeta_ujsagba_tapetagyar_hu_elkuld_v01

Kis felületeket is ki lehet használni

konyhai_tapeta_13_nagy

Provence-i hangulat

A gyerekszobába is alkalmazható a környezetbarát mivolta miatt?

Így van, de mindig figyelembe kell venni, hogy mekkora a szoba mérete, hogy a motívumokat hogyan tudjuk használni, egy pici szoba esetében nem ajánlott nagyon sötét színekkel dolgozni. Érdemes egy fal kiemelésére törekedni, hogy ne nyomja a minta össze a teret. Egy nagyobb szoba esetén esetleg több falat is kiemelhetünk illetve minden falra tehetünk motívumokat. A gyerekeknél népszerű a poszter tapéta, amelyen kedvenceik jelennek meg. A lehetőség ebben az esetben is számtalan: bolygók, unikornisok, pillangók és cukorkák – tehát minden, ami szem szájnak ingere.

Kislányoknak

Kislányoknak

fiu_tapeta

Kisfiúknak

Milyen terveitek vannak a jövőben?

Továbbiakban szeretnénk a tapétával harmonizáló termékeket kiegészítőket gyártani. Lapfüggönyöket, lámpaernyőket, díszpárnákat, nagyon sok ötletünk van, ami kidolgozásra vár. Ami már biztosan elérhető a kanavászon, melyből feszített vászonképeket (fotó) és lámpaernyő burkolatokat is tudunk készíteni. Teszteljük az újdonságokat, izgalmas új ötleteken dolgozunk, nem állunk meg a tapétánál.

Annyira különlegesnek hangzik minden, hogy kissé ijesztő lehet az ára, nem?

A technológia elérhető bárki számára, természetesen a versenytársunk nem az olcsón gyártott tucat tapéta, de nem is fogunk tudni a világ legjobb nyomtatójával versenyre kelni a piacon. Ezek a faldekorációk egyedileg készülnek, adott méretben, nem kell tekercseket megvenni belőle. Egy márkás farmer árából már képesek vagyunk valami különlegeset alkotni az otthonunkban.

Első megjelenés: BORS,  Lakás és kert magazin melléklet 2015.

Interjú: Molnár Melinda / minamole.cafeblog.hu

Fotók: Tapétagyár

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!