minamole

Kell egy alkotósarok a gyerekszobába!

Elköltöztünk egy évre átmeneti helyünkre, így egy új gyerekszobát kellett kialakítanom. Mindenképpen szerettem volna szépre és jól működőre megcsinálni, annak ellenére, hogy nem sokáig fogunk itt lakni. Eddig nem volt szükség egy alkotósarokra, mert a gyerekszoba csak alvásra volt, most viszont már a játék színtere is lett. Klaudia blogján láttam meg az IKEA kis asztalt és széket, mivelhogy szabadultak volna tőle. Ekkor jutott eszembe, hogy talán ez hiányzik ahhoz, hogy Marci szobája igazi gyerekszoba legyen. Mivel elsőként jeleztem, hogy elhoznám, így a miénk lett. A szék sajnos beszakadt, de egyébként remek állapotban volt, ezúton is köszönet Dia kislányának Hédinek, hogy elengedte.

Mivel már sokféle színben lehet táblafestéket kapni, így azzal szerettem volna lefesteni, hogy több funkciója is legyen az asztallapnak. Addig – addig kenegettem a festéket, míg végül az egész asztalt azzal festettem le, két rétegben. Így már a széket is erre a színre festettem, a Pentart táblafestékével country zöld színben.

ikea_szek_lefestveA székhez nem nagyon akartam hozzákezdeni, így végül a lusta megoldást választottam, készítettem egy kis szivacs párnát és kétoldalú tépőzárral az eredeti ülőlaphoz ragasztottam. A hiba kiküszöbölve eltakarva és még kényelmesebb is.

szek_elotte_utanaMivel az asztalt korábban festettem le, így már vizsgázott strapabíróságból. Bírta krétarajzokat és a lemosást, a gyurmázást és a festést is. Remekül lehet rajta kirakózni és papírfecniket vagdosni – így vált tökéletes alkotósarokká. Ezzel a színnel és a párnával már illik a szoba színeihez is és be kell látnom nagy szükség volt rá!

A radiátor nyárra átalakult az elkészült alkotások kiállításává. Egy szalag kifeszítve, dekortapasszal rögzítve, a képet pedig csipesszel tettem fel.

ikea_asztal_lefestve_tablafestekkel

Találkozzunk a facebookon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!