minamole

Ezért a tojásért verset kell ám mondani!

A dekupázs technika nagyon tetszik, már ki is próbáltam Decoupage Vmorsy workshopján. Még nincs meg bennem a bátorság, hogy én adjak tanácsot, így megkértem Decoupage Vmorsy-t, azaz Magyar Orsit, hogy mutasson néhány ötletet, mit tudunk ezzel a technikával Húsvétra elkészíteni.

Tehát Orsi mutat nektek pár könnyen elkészíthető olcsó dekorációs ötletet, melynek még a locsolók is örülni fognak.

“Én kifújt libatojásokkal dolgoztam, és egy hungarocell szívet is dekoráltam, de a libatojások helyettesíthetőek műanyag vagy hungarocell termékekkel is. Minden esetben használtam alapozó festéket, melyet szivacs ecsettel vittem fel, (de erre a célra megfelelő egy mosogató szivacs darabka is) majd  a teljes száradás után fehér és krémszínű akril festékkel kentem le a tojásokat, attól függően milyen a szalvétám alapszíne.

Orsi_6

A locsolkodók kedvence lesz!
Fotó: Magyar Orsi

Az akril festéket célszerű  két rétegben felhordani, majd az előre kiválasztott szalvétákat a minta mentén körbetépkedjük és egy lapos ecset és decoupage ragasztó segítségével rögzítjük a felületre. A kész tárgyakat ízlésünk szerint díszíthetjük, színes festékkel fröcskölhetjük, gyakorlottabbak finomvonalas repesztéssel még egyedibbé tehetik kis alkotásukat.

Orsi_1

Kész tojások és szív
Fotó: Magyar Orsi

Lakkozhatunk magas fényű vagy matt lakkal kompozíciónknak megfelelően,  végül szatén és organza szalagokkal és egy gyöngykupak segítségével egyszerűen fellógatható lesz a kész díszünk. ”

Én már csak annyit teszek hozzá, hogy ha a locsolkodó ilyen tojást szeretne, akkor finom legyen a kölni illata és kellően szép az a vers!

Köszönöm Orsi ötleteit! További szépségekért és workshop információkért látogassatok el az oldalára.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!