minamole

Matrica készítése egyszerűen és gyorsan

A matrica készítés nagyon egyszerű, ebbe a technikába is könnyű beleszeretni. Már látom is magam előtt, hogy mennyi mindent szeretnék felmatricázni.
Nem is olyan régen a transzfertechnika csoportban mutatta meg a csoporttag mi mindent készített ezzel a technikával Nekem is ki kellett próbálnom.

A szükséges anyagok:

 • lézernyomtatóval nyomtatott, de nem tükrözött kép vagy szöveg
 • széles cellux, ami a mintánál szélesebb,
 • langyos víz

A képet felragasztottam a celluxra úgy, hogy a nyomtatott oldala ragadjon bele. Már most leírom, hogy a végén ne legyen hiba, jó erősen érdemes belesimítani a mintát, így biztosan egészben marad. A transzferhez nyomtatott karácsonyi pecsétet használtam fel, mivel ezt jól elfelejtettem megtükrözni, de a matricához pont nem is kell tükrözni, csak simán kinyomtatni a kívánt mintát. Ha a kép szélesebb,mint a cellux, akkor jó szorosan egymás mellé kell fektetni a cellux csíkokat. Csak az a kép marad meg, ami a celluxba beleragadt!

matrica_elokeszulet

cellux és papír

Ez után mehet ázni 20 percre langyos vízbe, nem kell aggódni, ragadni fog az áztatás után is. Ha jól beázott, akkor majdnem egy darabban le is válik a papír, viszont a nyomtatás bele van ragadva a celluxba.

matrica_azas

Megfelelő áztatás után könnyen lejön a papír

Szépen lemostam a papírmaradékot a celluxról, méretre vágtam és felragasztottam egy üvegre. Már készen is van a házi matrica.fotó(13)

Az üvegen jól látszik, hogy a cellux szép átlátszó marad. Amelyik mintát nem simítottam bele rendesen, az sérült. Ezért írtam az elején, hogy jó alaposan bele kell simogatni!

fotó(14)

Több inspirációt találsz a facebook oldalamon.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. minamole says:

  Kedves Szú!

  Én lézernyomtatóval és sima nyomtatópapírral próbáltam.
  Üdv. Minamole

 2. Szú Vater says:

  Szép jó napot kívánok. Azt szeretném kérdezni, a matricakészítésnél milyen nyomtató szükséges ill papir? Köszi a választ. Szú


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!