minamole

Stencillel sokkal szebb lesz!

Egy régi tálcát szerettem volna megszépíteni. Amióta megérkezett az új stencilem, már alig vártam, hogy felhasználhassam. A mintát először egy vágódeszkán próbáltam ki, de nagyon könnyű vele dolgozni, nem kell félni tőle, csak el kell kezdeni használni!

Nem használtam semmit, hogy a tálcához rögzítsem a sablont, de bonyolultabb minták esetén javasolt ragasztóspray használata. A tálcát először két rétegben lefestettem Annie Sloan Country Grey nevű  krétafestékkel. A minta színe ugyancsak Annie Sloantól az Oliva lett.

A sablonra merőleges mozdulatokkal, szivacsecsettel vittem fel a festéket, de próbáltam már sima ecsettel is, azzal is könnyedén festhető. Az a jó, hogy nem kell mindet mintát felhasználni, itt most kihagytam a kicsiket, csak a virágokat festettem be.

talca_elokeszuletek

Előkészületek

Amint megszáradt a festék már láttam, hogy túl színtelen még az egész, ezért a maradék Oliva festéket elkezdtem egy száraz ecsettel és határozott mozdulatokkal felpacsmagolnia a tálcára. Ha túl sok került fel, akkor egy nedves ronggyal visszatöröltem. Mivel volt otthon Pentart zuzmózöld Dekor Paint Soft festék is, ezért még abból is került rá. A sötét és a világos zöld szép összhangba került.

Stencilezett tálca részletek

Részletek

Amikor úgy gondoltam, hogy eléggé antikolt a hatás, akkor tiszta viasszal átkentem és egy kevés sötét viaszt is felvittem rá. Jó alaposan átdörzsöltem és alig vártam, hogy megszáradjon, azonnal használni akartam.

Stencilezett, antikolt tálca

Stencilezett, antikolt tálca

A stencil a Decor Labor Kisdiófa utca 12. névre hallgat, kicsi méretű és itt kapható. A facebook oldalamon pedig minden nap talász inspirációkat.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!