minamole

Unalmas? Dobd fel egy mintával!

Nem a saját lámpaernyőmmel garázdálkodtam, amit utólag – látva az eredményt – már nagyon bánok. Ki kellett ezt a technikát egy lámpaernyőn is próbálni, annyira adta magát az üres felület. Pont ez maradna transzferminta nélkül? Na, azt nem lehet. Csak egy bibi volt, éppen nem volt kéznél lámpaernyő, amit el is panaszoltam Bluer Design Biancának, akinek éppen volt egy bézs színűje. Lecsaptam rá, gondoltam eladja, de ügyes üzletasszony módjára inkább felajánlotta kipróbálásra. Na ezért nincs nekem most transzferált lámpaernyőm.

Beugrottam hozzá, hogy kipróbáljuk mit tudunk összehozni. Mivel néhányan amúgy is voltak nála, ezért összefogtunk és kipróbáltunk kétféle variációt, hogy most leírhassam nektek az egyszerűbbet. Az én igazi szerencsém az, hogy Dóra is ott volt, akinek nagyon hálás vagyok a profi képekért.

transzfer_lámpa_részlet

Lámpaernyő transzfer – első lépések Fotó: Dóra fotó

Butaságnak hangzik, de nézzük meg merre van a felfelé és úgy helyezzük el a mintát. Tapasztalatból mondom, az alkotás hevében simán lehet fejjel lefelé transzferálni. A mintát tükörben kell kinyomtatni és mintával lefelé kell a lámpára helyezni. Tessék arra is figyelni, hogy nem kell a mintát lecelluxozni, ugyanis nekem az is sikerült. A festék átviteléhez és Almawin narancsolaj tisztítószert használtam, abból is nagyon keveset. Nem kell áztatni, csak spórolósan!

A mintát alaposan bekentem, és miután minden részlet átütött a lapon, lassan elkezdtem a kanállal dörzsölni. Ketten tartották az ernyőt, alulról pedig ellentartottam, hogy mégiscsak erősen tudjam a kanállal simogatni.

Magam sem hittem el, hogy ilyen egyszerű. Kétféle mintát próbáltunk, egy nagyobb részletgazdagat és több kisebbet. A lányok is kipróbálták és igazi közös alkotás sikeredett. Aki először csinálta, annak is sikerélménye volt. Lányok, köszönöm a közös munkát!

transzfer_Lámpa_lépések

Fotó: Dóra fotó

A minta nem olyan, minta odafestették volna, ezért igazi “shabby chic” hatása van, diszkrét és elegáns. Most már nekem is szereznem kell egy lámpaernyőt.

Lekapcsolva/felkapcsolva Fotó: Dóra fotó

Lekapcsolva/felkapcsolva
Fotó: Dóra fotó

Köszönet a profi fotókért: Dóra fotó

Hála az ernyőért és a köszönet a csodás lámpatestért: Bluer Design

Ha szeretnél transzferálni, de kérdéseid vannak, ajánlom szuper közösségünket a Facebookon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!