minamole

Hogyan készül a lila tök dekoráció?

Az ősz kezd beszivárogni az otthonok dekorációjába. Már én is lassan teljesen hangulatba kerülök. Készítettem már sütőtök variációt, na nem főztem, hanem újrahasznosított anyagokból  inspirációkat kerestem. A képeket itt találjátok.

Szerencsére nem csak én kezdtem el a sütőtökök gyártását, hanem Gabi is, akit megkértem, hogy mesélje el hogyan készítette a saját asztali díszét, ami színét tekintve sem mondható túl hagyományosnak, ugyanis halvány lila. Remélem ez alapján a leírás alapján bátran nekikezdtek a sajátotok elkészítésének is. Na tessék csak körülnézni milyen anyagdarab van otthon?
Lila_tök_készítés
A folyamat:

  • egy téglalapot kell a kiszemelt anyagból kivágni, ez most egy gyönyörű, lila anyag
  • a közepére transzferrel felvitte a kívánt  a mintát (Gabi levendula olajat használt és lézeres nyomtatóval nyomtatta a mintát)
  • a téglalap rövidebbik végét összevarrta, így egy csövet kapott
  • kender zsinórból 6 szálat összekötött és a cső egyik végét összehúzta és közben a zsinórokat is közé dugta. Jó szorosra kell kötni a végét, hogy ne tudjon kijönni a zsineg!
  • kitömte a tököt, de nem teljesen bucira. Kicsi anyagrésznek mindenképpen maradnia kell!
  • a kimaradt anyagrészt (a cső felső széle) begumizta (sima befőttes gumival), úgy hogy a 6 zsinór véget is hozzá fogta. Azért, hogy ez a gumi ne látszódjon ki, körbe tekerte  drótos papírzsinórral. A zsinórokat egy kicsit meghúzta, így lett meg a jellegzetes tök forma és az indákat is elkészítette.
  • a szárított hortenziát kisebb virágaira szedte és felragasztotta a tányérra (a tányér szélére csak) és a közepére ültette a tököt.

A tál is saját készítmény, gyertyatartó és kerámiatányér előnyös házasságából jött létre. Hasonlót már én is leírtam itt.

2014-09-07 14.02.12

 

Gabi egy kreatív boltban alkot, az oldala itt található. Inspirációkat pedig mindig találsz nálam a facebook oldalaom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!