minamole

Ne dobd ki a szakadt szépséget!

Mindig is vonzódtam a megmentésre váró tárgyakhoz. Egy csupa régi csipkéből álló csomagot vásároltam, amelyben egy nagyon szép, de jobb napokat is látott horgolt (kötött?) párnát is találtam. A cipzár elsárgult és el is romlott, a közepén a fonál elszakadt.

fotó (25)

Előtte állapot

Kissé megijedtem a feladattól, mert horgolni, de még kötni sem nagyon tudok. A cipzárat csak szimplán nem akartam kicserélni. Kerestem a párna színéhez hasonló cérnát és szó szerint próbáltam felvenni a fonalat. Nem volt nagy feladat, adta magát, hogyan lehet megjavítani. Miután az első oldalát elfogadhatóan megstoppoltam, akkor kezdtem el gondolkodni a cipzár kérdésen. Mosás, keményítés és vasalás után, a megoldás 2-2 régi gomb és némi zöld csipkeszalag lett. A szalaggal tudom összekötni a nyílást. A nyílás két végére is varrtam 1-1 gombot, hogy a csúnya végeket elfedjem. Tudom, eléggé barkácsmegoldás, de a célnak pont megfelel!

fotó (23)

Horgolt párna megmentve

Ugye érdemes volt megmenteni? Azóta is használatban van ahelyett, hogy egy fiók mélyén sárgulna tovább. Nem lett tökéletes és a varrni tudók most biztosan fogják a fejüket. A célom csak annyi volt, hogy megmentsem és nekünk szép legyen. Nos, ez sikerült!

fotó (24)

Megérte megmenteni!

A csipkék Szép Rézitől érkeztek, külön nekem gyűjtött hibásakat, hiszen nála mindig makulátlanok vannak.

A facebook oldalamon Te is megmutathatod miket készítettél, ha van kedved.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!