minamole

Varázsolj az olcsó keretből különlegeset!

Már régóta szemeztem ezzel a kerettel, de mindig meggondoltam magam, mert annyira műanyag, sehogy sem illett a szobánkba. A forma és a minta remek, de az anyag az nagyon nem én vagyok.  A bátorítást egy  facebook csoportban kaptam meg, ahol szuper csapat került össze és egymásnak adják a tippeket festésre, bútor felújításra. A csoportban két lány is sokkal bátrabb volt mint én és beáldozták a 800 Ft-ot a keretre és nekiestek az átalakításának, majd bemutatták a kész daraboka. Így én már biztosra mehettem, tudtam, hogy szép lesz a végeredmény! Köszönöm az inspirációt Áginak és Erikának. A saját keretem úgy készítettem, hogy két réteg Annie Sloan Emperors’s Silk krétafestéket festettem rá, fehér- majd sötét wax. A festék felvitelénél arra törekedtem, hogy minél durvábban vigyem fel, hogy ne legyen sima, igazából nem is festettem, hanem tunkoltam a festéket a keretre. Semmi csiszolás, igazi struktúrát szerettem volna adni a felületnek. A kopás kérem teljesen autentikus, a fotózás közben lelöktem és persze nem volt teljesen száraz a festék és leütődött. Minek akartam én egy percen belül képet készíteni?

kepkeret

Szépen kirajzolódnak a részletek

Szemből már egyáltalán nem hozza az olcsó műanyag hangulatot. Igazán szép kiegészítője lett a szobánknak.
kepkeret_elolrol

Akiktől az ihletet kaptam, megkerestem őket és átküldték a képeiket, amelyeket itt is nagyon szépen köszönöm. Ági a nagymamája gyermekkori képét helyezte el a keretben. A világosabb festéknél is jól látszik, hogy a sötét wax kiemeli a mintákat.

Keret_Ági

Ági készítette ezt a keretet.

Erika fehér színű házi krétafestéket készített és waxolta a keretet a festék száradása után.  A kékes háttér jól kiemeli a keretet.

Erika_keretek

Erika még a festéket is saját maga keverte.

Ha Te is keresel egy csoportot, ahol a festéssel kapcsolatos tapasztalataid megoszthatod akkor ajánlom a “Nemiskacat” Enikő által létrehozott Hobbi bútorfestők csoportját itt. Ebben a csoportban kaptam én is az ihletet.

Az én facebook oldalam itt találod

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!