minamole

Csináljatok ékszert! Megmutatom hogyan!

Régóta megfogalmazódott már a gondolat, de eddig valahogy nem mertem belevágni az ékszerkészítésbe. Most, hogy találkoztam a Soadyart megálmodójával Andreával már tudom hogyan kezdjem el és alig várom, hogy elkészítsem a sajátom! Ha megnézitek és elolvassátok a részletes leírást, már nektek is könnyű lesz nyakláncot készíteni. Hajrá! Csináljatok ékszert!

A medálhoz gomb helyett epoxi matricát fogunk használni ezért valójában nem gombbehúzás lesz (de ez egyébként is egyszerűbb).

Hozzávalók: medál alap és beleillő epoxi matrica, ékszerragasztó, olló, mintás textil, lánc (delfinkapocs, szerelőkarika, lánc), fogó. Ha valami komolyabbat szeretnétek akkor “köztes medál alapot” érdemes használni és ebben az esetben a fenti listán túl amire még szükség lesz: charm és/vagy egyéb díszítő elemek

bringa_nyaklánc_hozzávalók

Hozzávalók

Lépések:

Maga a “behúzás” epoxi matricával nagyon egyszerű: Válasszunk ki egy olyan textilt aminek tetszik a mintája: ügyeljünk arra, hogy a minta kb. akkora legyen mint az epoxi matricánk. (Persze lehet nagyobb is de akkor annak csak egy részlete fog látszódni.) Az epoxi matrica tetejére tegyünk egy csepp ragasztót és ragasszuk rá a kiválasztott mintára. Ügyeljünk arra, hogy a ragasztót kicsit szétoszlassuk, nehogy átnyomódjon a textilen. Ezek után vágjuk körbe a textilt egy kis ráhagyással (lásd az 1. képen).

bringa_1Az anyag lelógó részeit gondosan hajtsuk rá az epoxi matrica hátoldalára (mivel ez az oldal alapjáraton is ragad nem kell hozzá ragasztót használnunk). Ezután ragasszuk be a textillel bevont epoximatricát ékszerragasztó segítségével a medál alapba. És hagyjuk megszáradni. Amennyiben csak egy egyszerű medállal dolgoztunk akkor fűzzük fel a láncra és készen is vagyunk és ugyanezt a módszert alkalmazhatjuk fülbevalókhoz vagy gyűrűkhöz (2.kép)

bringa_2

Eddig egyszerű

Ha pedig köztes medált választottunk hátra van még az utolsó lépés: Szerelőkarikával a további díszítő elemeket hozzákötjük a medálalaphoz egy fogó segítségével. Majd az egészet ráfűzzük a láncra éééésss kész 🙂

bringa_3

Egy is szerelés még hátra van

Mivel én kétoldalas medált használtam ezért a másik oldalra üveglencsét ragasztottam, de természetesen ezt az oldalt akár üresen is lehet hagyni, vagy tehetsz rá ugyanúgy textillel bevont epoxi matricát is. 🙂

bringa_4

Love biking

Gyorsan elkészült!

bringa_5

Készen van a bringás lánc

Ha ugyanilyen nyakláncot szeretnétek készíteni akkor ajánlom Alexandra boltját, ahol a szükséges alapanyagokat be tudjátok beszerezni, ezek az alapanyagok is itt találhatóak meg.

Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy Soadyart lehetővé tette, a leírás bemutatását, a facebook oldalát megtaláljátok itt. A képeket és a leírást ugyancsak Soadyart készítette. A minamole blog facebook oldalát pedig itt, gyertek, mert minden nap más inspirációt találtok!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!