minamole

Láss, ne csak nézz! Evőeszköz vagy valami más?

Az újrahasznosítás a látást is módosítja, nem csak a gondolkodást. Ez kérem nem orvosi csoda, hanem az a mód, amivel minden tárgyat képes vagyok nézni. A kanál már nem egyszerű evőeszköz, hanem lámpatartozék vagy ékszer, esetleg fogas.

Vásároltam egy hatalmas doboz evőeszközt a használt cikk üzletben, ahová néha betérek kincset vadászni. Természetesen nem lehetett ott hagyni! Itthon már nem kérdezik, hogy miért vagy mennyi csak azt, hogy ezt most hová? Gyűjtöttem pár ötletet hová is tudnám felhasználni!

Azt mondják az okosok, hogy melegíteni kell hajlítás közben a fémet, hogy ne törjön el, ezt majd észben tartom ha fogast gyártok.

evoeszkoz_akaszto

Konyhai akasztó

Vannak olyan evőeszközök, főleg a régebbi darabok, amelyeknek a nyele gyönyörűen kidolgozott. Ha esetleg egy régi ezüst kanál szeretne újjászületni, gyűrűként megtehetné.

evoeszkoz_gyuru

Gyűrűként is használható

A madáretető már nem maradhat ki egy újrahsznosított válogatásból. Kicsit kételkedtem, de azért evőeszközzel dekoráltat is lehet találnia világban.

evoeszkoz_madareteto

Madáretető is van ám!

Kanál lapításban még nincs sok tapasztalatom, ezért megkérdeztem valakit, akit tudom, hogy csinált már ilyet! Mert egy ilyen medált szívesen viselnék.

evoeszkoz_medal

Lapított kanálból medál inspiráció

Lapított kanál témában kedves virtuális ismerősömet a Kincseskamrából szeretettel facebook oldal íróját Julcsit kerestem meg, mivel ő már csinálj ilyet, az oldalán meg is osztotta. Persze könnyű dolga van, mert egy komplett lakatosműhely van az udvarukban. Szóval ha ilyet szeretnénk, akkor keressük fel helyi lakatosunk és kérjük meg egy alpakka kanál kilapítására, esetleg feliratozásra. Otthon ez nehezen kivitezezhető.

kincseskamra_kanal2

Ha nincs lehetőségünk kilapítani a kanalat, még mindig le lehet festeni! Az otthon lévő anyagokkal pedig lehet dekorálni. Julcsi ízlését tükrözi az alábbi kép, de én is szívesen elfogadnám a konyhámba úgy ahogy van (na jó, lehet én zöld masnit kötnék rá) .

evoeszkoz_kepenEz a szó szoros értelmében újrahasznosítás. A terítőnehezék a késből? Szuper kreatív és persze hasznos is!

evoeszkoz_teritonehezek

Praktikus késnyél

A virág formájú medál elkészítéséhez nemcsak bele kell látni a formát, hanem el is kell tudni készíteni.

evoeszkoz_virag

Virág

Sokféle lámpa búrát láttam a keresgélésem során, de ez egészen elképesztő. Alapként egy régi edény, néhány üvegdísz és persze az evőeszközök és máris kész az elvarázsolt lámpa.

evoeszkoz_lampa

Evőeszköz és üvegkristály lámpa

A naptükör, mint klasszikus darab is újraértelmezhető a konyhai fiókból.

evoeszkoz_tukor

Naptükör

Minden kép forrása megtalálható a Pinterest albumomban. Minden nap inspirációért gyere a Facebookra. Julcsinak köszönöm a képeket!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!