minamole

Tengernyi ötlet az első szülinapra!

Az első szülinap, főleg az első gyermek esetében mindig kiemelt esemény. Nagyon örültem a felkérésnek, amikor Beatrix írt, hogy kislánya Juditka első szülinapjára segítsek ötleteket keresni.

A témaválasztás fontos, ezért ez volt az első kérdésem, de már ez is megvolt: Beatrix elmondta, hogy azért lett a tenger élővilága a téma mert a Juditka nagyon szereti az állatokat. Kedvenc rajzfilmje a bubble guppies magyarul bubi guppik. A mese témáját gondolták tovább a dekorációban és a tengeri világ lett a téma. Én csak néhány ötlettel segítettem, Beatrix és férje rengeteget dolgoztak, hogy egyedi és tökéletes szülinapot varázsoljanak kislányuknak.

A Pinterest albumomban találtok sok ötletet, amelyek remélem egy kicsit segítették a munkát. Beatrix és a férje csapatmunkában készítették a dekorációt és nagyon kedvesen részletes leírást is adott a felhasznált anyagokról és áraikról.

A meghívó elképesztően aranyos és kreatív, természetesen saját készítésű. Karton 150 Ft az A/3 méretű, szalag 100 Ft/ 1 méter, pufi festék 180 Ft. A 8 db meghívó egy óra alatt kész volt.

meghivo

Kézzel készült meghívó

A medúza is gyorsan elkészíthető, a  lampion 650 Ft/ db ( narancssárga és lime színben) , krepp papír sötét és világos zöld a lime medúzára 100 Ft/ tekercs. Ebből maradt ki. Ebből lettek a hínárok a székekre és az asztalra. Piros és narancs a másik medúzára. A medúza darabja 850 Ft-ból jött ki.

meduzak-wm

Saját készítésű medúzák

Az asztal és az ablakok dekorációja és a szülinapi torta mind nagyon színesek és témába illőek.

diszek

A kagylós asztali dekorációhoz kellett egy kis konyhasó, pezsgős pohár, korábban gyűjtött kagylók, csigák és saját kezűleg hajtogatott papírhajók. A 8 kishajóhoz két A4-es lap elég volt. (18 Ft volt a két színes lap)

Ablakdísz a tengeri állatokkal: egy színes karton 150 ft. Kb. 25 figura fért rá. Színes kender madzag 20 méter 375 Ft, bőven elég volt. Egy ablakdísz 1,50 cm hosszú volt. Ragasztó pisztoly volt. Egy rúd ragasztó 80Ft.

Szalvéta gyűrű elkészítése: Fehér műszaki rajzlap. 2 x 8 jött ki az A/4 méretből. Dísz zsinór, ragasztó Na ez kb. egy óra volt. Mert a csomókat meg kellett kötni, méretre vágni. Zsinórból 2×5 méter kell. 500.- volt összesen. A műszaki rajzlap 15 Ft.  A ragasztó rúd elég volt az összes ragasztáshoz, ami 80 Forintba került.

Zászlók elkészítése: Egy ív tengerészeti motívumos csomagolópapír, ami  190 Ft. A felirat: Boldog 1. Szülinapot Juditka. Fehér levonó amire alkoholos filccel írtam 120 Ft/ ív. Ebből is maradt ki. A zászlók elkészítése kb 30 perc. Ragasztással együtt.

asztalidiszek

Az asztali dekoráció

ablakdiszek

Az ablakokra készült dekoráció és a zászlófüzér

A szülinapos Juditka és a szülei, akik csodálatos ünnepet varázsoltak neki. Boldog első szülinapot kívánok és köszönöm, hogy megoszthattam a történetet a blogomon és külön köszönet a sok szép képért és a rengeteg hasznos információért!

család

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!