minamole

A hasznos ajándék is lehet személyre szabott!

Mónika valahogy mindig sámlikat azaz fellépőket töltögetett a mi kis festős csoportunkba fel, mint aktuálisan elkészült és mutogatni való darabot. Sokan vagyunk, de valahogy feltűnt, hogy a csajnak tuti van valami története ezekről a sámlikról, az mégsem lehet, hogy otthon minden szobában van egy. Megkérdeztem. Volt történet. Elmondta, vagyis leírta. Sajátos stílusán nem változtattam. Érdemes elolvasni, mert leír egy két jó tanácsot is!

Már leírt egy másik történetet, ami egy pasis szekrényről szólt és itt olvashatod.

kekfesto_samli

Az első, kékfestős témájú

“Akkor a  sámlikról…az egy olyan karácsonnyal kezdődött, amikor a költséghatárt 5000 Ft/fő-re limitáltuk és a Húgom még azt is kikötötte, hogy tőlem csak saját készítést fogad el. Éppen előtte vettem magamnak egy „Bekvam” fellépőt az Ikeában, mert nem érem fel a konyhaszekrény felső polcait, szóval képben voltam az árával pont belefért a festékkel a keretbe. Ez egy kékfestő-témájú sámli lett, nagy volt a sikere, de van két gyereke, azoknak két külön feneke. Állandó vita, hogy ki üljön rajta, hát legyen még egy sámli…és tulajdonképpen itt a lavina elindult, mindenki minden alkalomra sámlit kér.

 

bekvam_samli_pasis

Pasis fellépő

Szerelmem, ha Budapestre megy üzleti ügyben, már kérés nélkül 2 sámlival jön haza és a család tagjai, ahányszor Ikea közelébe kerülnek, felhívnak, hogy kell-e sámli?:)
Technikai része annyiból áll, hogy kicsit átcsiszolom és jöhet a festés. Festeni egyébként nekem szétszedett állapotában kényelmesebb, csak a lakkozás -vagy waxolás- előtt szerelem össze, olyankor még tudom javítani, ha esetleg szerelés közben megsérül a festék. Minimum két rétegben kenem, a rétegek között általában finom csiszolópapírral (240-essel szoktam) meg kell csiszolni, mert  a festéktől “kiszőrösödik” a fa.

samli_piros_lábakkal

Édesanyjának különleges darab készült

Festeni hobbifestékkel szoktam, de mióta van ASCP-m (Annie Sloan Chalk Paint- a szerk.), azóta azzal is. Díszítem szalvétával vagy valami esetlen saját mintával, de ezt annyira nem erőltetem, mert rajzból az óvoda óta nem sokat fejlődtem!:) Száradás után jöhet a lakk (vízbázisú) vagy a wax, attól függően, milyen festéket használtam (krétafestéket waxolok, bár kipróbáltam már a lakkot is rá, azzal is működött) Lakkból a sprays kivitelt szeretem, igaz, hogy antigazdaságos, de szebben tudok fújni, mint kenni:) Mindig megpróbálok annak a szemével látni, akinek készül, igyekszem arra törekedni, hogy eltaláljam az ő ízlését…talán eddig még egyszer sem nyúltam mellé”

bekvam_samli_vidam

Vidám, virágos fellépő

Csíkos sámli

Csíkos és virágos

Csajos sámli

Dögös fellépő

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!