minamole

Így festünk mi - csajos, csacsogós tanfolyamon jártam.

Ha megkérdeznék mi a hobbim, akkor lassan már azt kellene mondanom, hogy a tanfolyamra járás. Most hétvégén antikolós- festős tanfolyamon jártam Bluer Design Biancánál. Na ilyen tanfolyamra bármikor megyek, tehát a következőre is bekukkantok.
Kezdjük azzal, hogy elképzeljük milyen amikor 20 csaj egy nagy szobában összegyűlik egy szép szombat délelőttön. Nos, leginkább hangos. Szerencse, hogy Bia nem tanárnéni, mert békésen tűrte, ahogy mi lányok egy órán át csacsogva ismerkedtünk és beszélgettünk. Gyűltek a vendégek és a finomságok, mi meg még mindig kis csoportokban sztoriztunk és kóstolgattuk a legújabb finomságokat. Ez egy csajbuli volt a javából, barátnőkkel is nehéz megszervezni egy ilyen kötetlen napot, de mi még nem is nagyon ismertük egymást, csak virtuálisan, vagy még úgy sem.

Így kezdődött, Bia nagyon készült, a kis szíveket hazahoztuk, mint az egyik köszönőajándékot.

ws1

Amikor még rend volt!

Egy óra után azért mindenki azon volt, hogy lefesse a szépen kikészített tárgyat. Az elméletet Bia elmondta és mi persze kérdeztünk, elkalandozunk, aztán belefestettünk az egész közepébe.  Én persze pont fordítva, mint logikus, de tőlem ezt simán el lehet várni! Megint türelmetlen voltan és csak a magam feje után mentem. Sok a lehetőség, érdemes mindenkinek megtalálnia a stílusát, az antikolás csak egy technika amit saját ízlésünk szerint alkalmazunk. Volt itt minden kérem szépen: a pink tortatáltól a letisztult hófehér keretig , egyedileg kevert zöld színig. Az volt a legjobb, ahogy egymásnak ajánlottuk a színeket és persze páran meg is gondolták magukat. Én egy nagy gyertyatartót választottam és folyamatosan alakítgattam, hogy mit is szeretnék. Először is a színen vaciláltam de végül – mivel a csajok nagy pancsolásban voltak én is felbátorodtam és öntögettem a festékeket.  Vittem a saját Annie Sloan színeimet és a Creme festékbe egy pár csepp Antibes zöldet öntöttem, majd megijedve a látványtól, amit kikevertem gyorsan felöntöttem Old White fehérrel. Nagyon finom, 600-as csiszolóvászonnal csiszoltam vissza a festéket, hogy igazán sima legyen. Kicsit zöld festékes, száraz ecsettel megpingáltam a széleket, hogy egyenletes legyen élő” forgatómestert” kértem fel – ezúton is köszi Betti – és a felesleget visszatöröltem, majd jöhetett a dark wax, de csak finoman.

Variációk gyertyatartóra, a jobb oldali az enyém.

ws3

Ugyanaz a forma, de kétféle festés

Amíg az első réteg száradt, addig végignéztem a többiek mit csinálnak és persze tovább kávézgattunk, beszélgettünk. A legjobb az volt, hogy Bia mindenkihez odament és beszélgetett vele és megbeszélték a színeket a technikát, segített, válaszolt. A lenti képen a jobb sarokban lévő versenyző például más színben indult, de ez a szép a festésben, ha nem tetszik, akkor kensz rá még egy réteget.

ws2

Viasztolós technikával készült tálca és zsepitartó. Jobb sarokban egy szép zöld tortatál.

Szerencsére lesz még ilyen tanfolyam, mert megyek. Ha valaki kedvet kapott és szeretne jelentkezni Bluer Design oldalán megteheti itt.

A mini blogger találkozónak is beillő eseményről, a többiek már megírták a saját bejegyzéseiket:
Bluer Design Bia itt.
Torta természetesen Évi itt.
RedCountry Kinga itt.

ws4

Bal felül Bia készítette a betűt, jobb oldalon Betti a tortatálat, bal alul: Torta természetesen cukorvirága, ami elképesztően szép és jobb oldalon From Juci cake popja, ami pedig kedvenc!

A további részvevők: Mandulaszem, Czippel Art, Bettydiy, Kreatív kert, Kreatív otthon, Zimma Design és virtuális résztvevőnk (mert nekünk az is volt) From Juci, aki a másik köszönőajándékot készítette.

Ja és még sok ilyet kívánok magunknak, sok tudás van még a csapatban amit jó lenne ellesni! Ki tartja a következő tanfolyamot? 🙂

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!