minamole

Le akartam valamit festeni - ez lett belőle!

A kreatív emberek előbb-utóbb megtalálják egymást, ez most is így történt. Mónikát egy hobbi bútorfestő facebook csoportban ismertem meg virtuálisan. Először csak “lájkolóként” csodáltam a munkáját, de amikor ezt a szekrényt elkészítette, amit most bemutatok, már írnom kellett neki. Mindenkinek meg szeretném mutatni miket művel. Megkértem arra, hogy írja le nektek, hogyan készítette el a szekrényét.

“1997-ben kaptam a kis szekrényt, egy barátnőmé volt, lecsiszolva és kijavítva rajta a hibák. Nekem adta nászajándékba, úgy félkészen. Mi meg jól lefestettük valami akkoriban divatos lazúrral, – tv állvány lett belőle a nyaralóban-, mígnem megismertem az Annie Sloan Chalk Paintet és sürgősen le akartam festeni valamit…na, ekkor került elő a tv alól.

szekreny_ilyenvolt

Ilyen volt, mielőtt Mónika kezelésbe vette volna

Azzal a külsővel már cseppet sem tetszett, egyáltalán nem sajnáltam gyakorolni rajta,  viszont a lakásba semmilyen külsővel nem passzolt, így fogalmam sem volt, milyenre fessem át?!  Egyik reggel arra ébredtem, hogy ez a kis szekrény pont passzolni fog Szerelmem autójavító műhelyébe, az ügyfélváróba. Persze ez ügyben folytattunk némi verbális közelharcot, mert az Ő véleménye az én bútorfestési törekvéseimről nagyjából annyi, hogy engem néha elvisznek a földönkívüliek és megparancsolják, hogy szerezzek egy régi szép bútort és fessem át vállalhatatlanná. Szóval azt mondta, hogy ha átfestem, nem vihetem be a műhelybe. Hát én meg ilyenkor persze, hogy csak azért is! Vártam az isteni szikrát, tudtam, hogy valami pasis kell …és akkor megtaláltam a decoupage-papirt az ajtóra és a fiókra. Nem sikerült tökéletesen felragasztanom -vannak hiányosságaim decoupage-ügyben-, hullámzott, mint a Duna. Félre is tettem, egészen addig, míg net barangolásom közben nem láttam valahol egy mindenféle színű szekrényt és megvilágosodtam, hogy ez kell nekem! Volt már pár színem az említett festékből -aminek nagyszerűsége, hogy semmiféle előkezelést nem igényel, fogod az ecsetet, meg a bútort és nekiesel – egymás mellé tettem őket és amelyek a legjobban tetszettek egymás mellett, azzal minden koncepció nélkül nekiálltam a festésnek. Így került a lábakra, a gombra és a felső élre az Emperor’s silk (piros), kevertem világos szürkét Old white-ból és Graphite-ból az oldalára és a polcok éleire, a sötétebb kéket Aubusson blue-ból és Greek blue-ból hoztam össze, a polcok lapjain pedig a felső réteg Provence, ami alá festettem egy világosabb árnyalatát, hogy előjöjjön csiszoláskor.

szekreny_sarok

A felület és színek közelről

Miután a festéssel megvoltam, száradás után, ami kb fél óra,  következett az Annie Sloan clear wax, amit lehet ronggyal vagy ecsettel is felvinni, kinek mi esik jobban. Én waxolás után szoktam csiszolni, mert lévén ez egy krétafesték, nagyon poros ès azt nem annyira szeretem. A koptatás utàn felkentem a dark waxot, amitől  olyan agyonhasznált lesz az egész:) Gondoltam, ezzel vége, feltettem az ajtót és a polcot…és nem tetszett:) Túl steril volt a papíros rész. Így hát lecsiszoltam az ajtót-polcot (így legalább a hullámok is kisimultak) ,vizes provence festékes ecsettel átkentem azokat is, majd erre is tettem clear, majd dark waxot és végre kész lett!

szekreny_kesz

Ilyen egy igazi pasis szekrény

Természetesen a műhelyben van, sőt a Drágámtól megbízást is kaptam, hogy a mellette lévő kis asztalt is hozzam hasonló hangulatba…meg akkor már a székeket is!”

A fotókat Mónika készítette, az ő tulajdonát képezik.  Nagyon várom a többi alkotást és természetesen itt is szeretném mindet bemutatni.

Ha van kedved csatlakozz a facebook csoportomhoz, ahol Te is megmutathatod a munkáid.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!