minamole

Feliratot mindenre! Könnyen, olcsón és tartósan!

Megint valamit tanultam! A transzfertechnika az új szerelem, amelyet most szeretnék nektek is bemutatni. Senki kedvét ne szegje az esetleges kezdeti sikertelenség, kitartással hamar sikerélményünk lehet.

A technika alapja, hogy egy szerrel (ami lehet Almawin tisztítószer, vagy akár illóolaj is) a kinyomtatott papírról a festéket átvigyük egy másik felületre. Azt javaslom, hogy aki ki szeretné próbálni nézzen otthon körül és próbálja meg az otthon lévő illóolajokkal, mielőtt nagyobb beruházásba kezd. Elképzelhető, hogy az otthon lévő illóolaj és a nyomtató teljesen kompatibilis egymással. Alul a hasznos tudnivalókban leírok néhány lelőhelyet, ahol meg lehet vásárolni a citrasolvot, vagy almawint és egy oldalt, ahonnan szuper minőségű transzfer képeket lehet letölteni.  A kezdeti lépések textilre transzferálásnál: a képet tükörben kell kinyomtatni (ez főleg szövegnél érdekes), a festéknek a textil felé eső részén kell lennie. Figyelnünk kell, hogy ne mozduljon el a kinyomtatott kép, miközben kanállal dörzsöljük a lapot, ezért érdemes cellux segítségével rögzíteni. A textilre transzferálással érdemes első körben próbálkozni, mert az gyors sikerélményt okoz.

Ha ügyesek vagyunk és mindenre odafigyeltünk, az alábbi kép elkészítése nagyon egyszerű.

Transzfer_kanál

még csak a papírlap/bekenve citrasolve-val/a kész mű.

Még  a nyomtatóra is oda kell figyelni, nem mindegyik alkalmas transzferkép nyomtatására. Érdemes kipróbálni többet is.

transzfer_anyagra

Olcsó konyharuhára transzferált képek

Ha már az anyagra transzferálás a kisujjunkban van, csak akkor lépjünk a következő szintre, a fára. Itt sok bakit el lehet követni és én persze mindet szépen el is követtem. Tehát tükörben nyomtatás, rögzítés és vivőanyag, de csak spórolósan! Ha sok szert használunk, akkor lefolyhat a festék. Érdemes néha bekukucskálni a papír alá, hogy szépen átvittük-e a festéket. Ha nem, akkor még lehet a kanállal egy kicsit erősebben dörzsölni.
A transzfer után lehet viaszolni, antikolni a fát Az alábbi képen jól láthatóak a hibák, amelyek még szerethetőbbé teszik az általunk elkészített képet.

transzfer_fára

Az apró hibák ellenére nagyon szépek

Hasznos információk: Oldalak, ahol a citrasolv megvásárolható, kinek melyik tetszik:
www.iherb.com 7-11 Dollár + postaktg.
Ebay.co.uk: egyszerű kereséssel 10 Font körüli áron kapható + postaktg.
Amazon.co.uk: 8-10 Font + postaktg.

Almawin narancsolajos tisztítószer beszerzési helyei itt.

Letölthető sablonok: The Graphics Fairy oldaláról itt.

A transzfertechnika csoport pedig várja a lelkes tagokat, ahol megmutathatod, hogy te mit készítettél, vagy ha elakadtál akkor segítséget kaphatsz.

A fotókat én készítettem. Még több kép és inspiráció csináld magad témában a Facebook oldalamon.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Szia!

  Én Almawinnel próbáltam fára is, annak nem maradt nyoma. Az illóolajjal nincs tapasztalatom fára, de mivel nem kell sokat használni, szerintem nem marad nyoma.Mindenképpen egy próbadarabot ajánlok első körben!

 2. Szilvi Szakál says:

  Szia! Ha fára szeretném transzerferálni a mintát, akkor is használhatok illóolajat vagy Almawint? Nem marad annak nyoma a fán? vagy fa esetében mi a vivőanyag?
  Köszönöm:
  Szilvi

 3. minamole says:

  Szia!

  A folyamat: ráfekteted a lapot a textilre, rögzíted cellux segítségével, hogy tuti ne mozduljon el. A hátoldalát kened be, de csak kevés szert használj! Majd kanál hátoldalával dörzsöld be, nem kell nagy erőfeszítés, de határozottan. Végül kukucskálj be a kép alá, hogy mennyire vitte át a képet, ha kell akkor még dörzsöld!

 4. gabi asmany says:

  Köszönöm a részletes leírást! Alig várom, hogy kipróbálhassam.

  A sorrenddel kapcsolatos csak a kérdésem: először ráfektetem a lapot nyomtatással lefelé az anyagra és utána a hátoldalát kenem le, vagy a nyomtatott felületet kenem le és utána fektetem az anyagra?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!