minamole

Apró karácsonyi hangulatelemek

Napról napra készülnek el az apróságok, amelyek megadják a karácsonyi hangulatunk. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mind-mind itthon lévő anyagokból született újjá. Ha ismerősek a képek az azért lehet, mert a facebook oldalamra már feltettem őket, amint elkészültek. Itt most összegyüjtöttem a hangulatelemeket és egy kis leírást is mellékelek, hátha szeretnétek elkészíteni.

Egy fém keverőtálat egy nagyon picit bekrémeztem, fogalmam sincs, hogy ez szükséges-e csak nem tudtam mennyire lesz kemény a csipke és hogyan tudom majd leszedni. Szóval ez el is hagyható! A tartós keményítőt egy olcsó boltban vásároltam, 500 Ft alatt volt az ára kicsivel. A csipkékhez később jól fog jönni. Egy kis tálba kiöntöttem a keményítőt, a csipkét beáztattam és hagytam, hogy jól megszívja magát. Ez után a fém keverőtál hátoldalára fektettem és egy picit még meg is locsoltam a keményítővel. Eligazgattam és újságpapírra tettem a tálat, ez azért szükséges, mert a keményítő egy kicsit le fog folyni. Reggel még kissé nedves volt, nem sok reményem volt arra, hogy lesz belőle valami, de egy nap után megkeményedett és felfordítva ilyen szép formát kaptam. Nem bír el nagy súlyt, ezért csak könnyű díszekhez javaslom. Karácsony után pedig egyszerűen kimosom. Nagyon szeretem, már elég régen megcsináltam és tartja a formáját.

Hangulat_csipketal

Keményített csipketál

Ezt a hópihét csipkeblokkból készítettem, amelyre az a jellemző, hogy vágható, nem foszlik szét a vágás mentén, jó áron vettem egy használtcikk oldalon. Egy hópihe két blokk összeragasztával készült el. A már bevált ragasztósprayt használtam. Az akasztót a biztonság kedvéért egy picit ráöltöttem. Miniajándéknak, ajándékkisérőnek is tökéletes, nálam most a függönyön lógnak díszként.

hangulat_csipke_hopihe

Csipke hópihe

Egy turizott sál született újjá karácsonyfadíszként. Hasonlót láttam egy üzletben, csak eszméletlen drága volt, ez adta az inspirációt. A facebook oldalamon kaptam a tippet, hogy a sál hátuljára vetexet vasaljak. Ezért a tippért itt is nagyon hálás vagyok!! A vetex vasalásnak is kitanulom még a fortélyát, mert nekem a vasalóra ragadt és sokat küzdöttem vele, mire leszedtem. Valószínűleg túl melegen vasaltam. Nade, ez más téma. Szóval a hátuljára vetex vasalás, a forma természetesen csillag, körberajzoltam és gyorsan kézzel körbe is varrtam sűrű öltésekkel. Kifordítás után megtömtem és az akasztót átfűztem rajta, a varrást befejeztem.

Csillag sálból

Csillag sálból

A csillag lesz a fő motívuma az idei karácsonyunknak (is). Ezt a díszt is 5-10 perc alatt el lehet készíteni. A csillag alapja tápszeres doboz, a formát kivágtam és elkezdtem fonallal tekergetni. A sarkoknál áttetsző ragasztóval megerősítettem, hogy ne csússzon el, tetszés szerinti mennyiségű fonal feltekerése után már kész is az egyedi díszünk.

hangulat_csillag_fonal

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!