minamole

Karácsonyfadísz csipkéből

Az első karácsonyfadísz, amelyet remélem még több is követni fog.

Ehhez a karácsonyfadíszhez két egyforma csipkére lesz szükségünk. Természetesen nem mindenkinek van otthon ilyen, de lehet keresni a piacon, a facebook használcikk oldalakon, esetleg megkérni valakit, hogy készítsen.

A csipke belsejéhez két egyforma filc karikát vágtam és kézzel varrtam össze. Azért választottam pirosat, hogy kiemelje a csipke mintáját és a karácsonyi hangulatba is ez illik nálunk. A karika méretét a csipke belső része határozza meg, mivel a szélét szalaggal fogom összefűzni. A belső párnácskát a már sokszor használt olcsó IKEA párna tömőanyagával töltöttem meg. Adtam hozzá egy kis szegfűszeget, fahéjat és szárított narancshéjat, majd bevarrtam teljesen. Nem kell nagyon megtömni, mert a csipke megnyúlik ha túl nehéz a közepe.

Csipkedísz előkészületek

Csipkedísz előkészületek

A zöld szalagot tűbe húztam és a két csipke széleit összefűztem vele, előre nem vágtam le a szalag hossszát, mert nem tudtam mennyi fog elfogyni és mekkora akasztót szeretnék. Mielőtt teljesen körbefűztem beleillesztettem a piros filc párnácskát és befejeztem. A két szalag ugyanazon oldalon találkozott és ott kötöttem egy egyszerű csomót rá. Kitaláltam milyen hosszú akasztót szeretnék és elvágtam a szalagot. A végére is egy csomó és kész. A csipkére még illesztettem egy kis masnit, hogy elfedjem a szalagok találkozását, de ez már a csicsázás rész, elhagyható.

csipkedisz_kesz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!