minamole

Szülinapi dekoráció - kettő azaz 2

Ezen a héten a családunk szülinapi lázban ég, hiszen a legkisebb, két éves lesz október 27-én. A szülinapi dekoráció egy részét szeretném sk elkészíteni, a facebook oldalamon már bemutatott inspirációk alapján. Ma a kettes szám készült el szalvétából.

Amikor megtaláltam ezt a képet a neten, tudtam, hogy meg kell csinálnom a saját verziómat. Azt gondoltam ki, hogy papírszalvétából készítek pomponokat, az alapot vastag kartonból vágom ki és ragasztópiszollyal ragasztok, a terv jónak tűnik! Már sok pompont készítettem, de azokat fonálból, itt találjátok az őszi ajtódíszt, ami 30 pompon felhasználásával készült.

A szalvétagombóc elkészítésére a Pinteresten kerestem rá és több képből és leírásból raktam össze a saját variációm. A szalvéta itthon volt, IKEA-ban vásároltam, 16cm x 16cm-es (összehajtva), de ha nem lett volna a dekorációhoz illeszkedőt bárhol be lehet szerezni. Egy pici odafigyelés, hogy ne csak a felső réteg legyen szivezve és én egyszínűt javasolok, mivel a minta nem jérvényesülne. A széthajtott szalvétát a hajtások mentén 4 egyforma négyszögre vágtam, ezeket egymásra tettem és legyezőnek összehajtottam, a képen is látható, hogy elég sűrűre. Nem gond, ha nem tökéletesen egyformák a hajtások. Középen egy erős fonállal elkötöttem, a közepét csak szemmel lőttem be, de egy egyszerű összehajtással meg lehet állapítani, az hol is van. A végét el lehet dönteni, hogy valaki levágja-e egyátalán, vagy kerekíti, én végül a háromszögre vágtam. Fontos, hogy még a legyező formában le kell vágni a végét, én kétszer is elfelejtettem és nagyon másként nézett ki igy a pompon. Nem voltam boldog!

Szalvéta pompon készítés, első lépések

Szalvéta pompon készítés, első lépések

A lapokat óvatosan széthúztam, mivel felragasztom őket, nem gömbre, csak félgömbre. A lapoknak 2 rétege van (kivéve ha 3 rétegű szalvétával dolgozik valaki), a rétegeket a az oldalsó széleknél (amely alulra esik) érdemes szétválasztani nagyon óvatosan. Ha szakad itt nem feltünő, mert szakadni fog várhatóan, de ez persze nem gond! Szépen elrendeztem a rétegeket és tulajdonképpen már kész is egy félpompon.

Szalvéta pompon készítés, tupírozás

Szalvéta pompon készítés, tupírozás

A pompongyár újra beindult és 10 darab készült el. Az itthon lévő karton 48 cm magas, így ekkora számot vágtam. Először kézzel felrajzoltam a 2-est és hozzánéztem a kész pomponokat, nem akartam, hogy túl széles legyen a karton és kilógjon. Ez után vágtam csak ki az alapot, amely 7 cm széles lett. ha valaki kisebb vagy nagyonn szalvétával dolgozik, az persze ahhpz mérje a szám vastagságát. A ragasztás után még lehet csinosítgatni a széleket, ha esetleg kilógnak, picit nekem is kellett.
Először elrendeztem a gombócokat és kipróbáltam, mennyire kell szorosan egymás mellé ragasztanom, hogy csinos legyen. Na itt gyorsan ki is derült, hogy még 4-5 pompon bizotsan kell. Javaslom a sűrű elhelyezést, az mutat igazán. A ragasztópisztollyal gyorsan fel lehet helyezni a gömböket a karton közepére. A kettes szám felső részébe két lyukat fúrtam, hogy fel tudtam akasztani, azért kettőt, hogy biztosan egyenesen álljon. A szalvéta szinéhez illeszkedő szalagot válaszottam, de ez akár lehet kontasztos is, ez egyéni ízlés dolga. Ezen a héten a nappali ajtaján fog lakni, nem csak egy napra fogom kitenni. Nagyon látványos lett és örülök, hogy elkészítettem. Egyszerűen imádom! A terv jól működött!
kettoAki elkészíti és meg szeretné mutatni nagyon örülnék neki, a facebook oldalamra fel lehet tölteni!

A kész pompon

A kész pompon közelről, 1 szalvétából készült

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!