minamole

Bohókás pompon koszorú

Őszi hangulatot szerettem volna a lakásba varázsolni, a lehulló levelek szineit becsempészni. Amikor megláttam a színes suba fonalakat akkor meg kellett vennem őket, a színek tökéletesek voltak. Ezután gondolkodhattam, hogy mit is kezdhetnék én egy halom suba fonallal. A színek klappoltak, de mégis mit csináljak belőlük?

Az első ötlet az volt, hogy pompon szőnyeget fogok gyártani, inspirációt keresve viszont megtalálam egy nagyon helyes koszorút a neten itt a pompon szóra keresve (nem pompom ahogy én eredetileg leírtam, mert ő gyermekkorom rajzfilmhőse leginkább!) Tehát pompon koszorú. Következő lépés: hogyan csináljunk csinos pomponokat? Van már erre is célszerszám, de majdnem 2000 Ft az ára, igaz 4 méretben is megkapom rögtön, de ezt most kihagytam. Két módszert találtam a neten az egyik az ujjracsavarós, a másik a sablon készítős, arra tekerős. Az ujjra tekerős könnyebb és kéznél van, így azzal kezdtem. Nekem nem jött be, mivel nem tudtam egyedül szorosan összekötni a  közepén, mielőtt lehúzom az ujjaimról . Kicsit csúszkált is a fonal, mert elég sokat kell feltekerni, hogy jó duci gömböt kapjak és tuti elbénáztam valamit, így maradt a sablon. A sablon mérete egy aventes pohár, mivel ez volt kéznél és jó méretűnek tűnt, a közepe egy kapszula lett. A karton egy tápszeres doboz,  de bármely vastagabb doboz jó. Nem kell nagyon merevnek lennie, a fonal tekerése közben jó, ha tudod egy kicsit hajlítani. Kettő dupla fogyott el 30 pompon alatt. Szóval sablon kész, két darabot vágtam, mert így írták és kezdődhetett is a gyártás. Nem tudok aranyszabályt, inkább azt mondom, hogy jó ducira kell tekerni, íme egy kép, ha ez segít.

pompon előkészületek

pompon előkészületek

Kell egy próbagyártás és abból rögtön mindenki rájön mennyit kell feltekerni, de a lényeg , hogy ne szorítsátok a papírra. Én az elsőt túl szorosra tekertem, mert valamiért azt gondoltam, hogy az úgy jó lesz, de nehezen tudtam levágni. Csak lazán! Amikor úgy gondoljátok, hogy elég duci, akkor a sablonok között éles ollóval el kell vágni és egy hosszú fonállal szorosan megkötni a közepét, még a sablonok lehúzása előtt. Szorosan, mert kicsúszkálnak a fonaldarabok, ha nem tökéletes nem gond, utólag lehet fodrászkodni. A gyárban 30 db pompon készült el, tulajdonképpen azért, mert ennyi fonalam volt. A koszorú alapja egy 25 cm átmérőjú koszorúalap,  de kartonból is ki lehet vágni az alapot.

pompon_kozeli

pomponok közelről

A pomponokat amikor összekötöztem, hosszabb fonalat hagytam (kb. 30 cm), hogy az alapot majd átérjék a kötözésnél. Mielőtt nekiláttam volna, a koszorúalap köré elrendeztem a színeket, ez után jöhetett a kötözés, rendezgetés, forgatás. Ez a része volt a leggyorsabb, mivel csak masnira kötöttem, így könnyen lehetett forgatni, mozgatni őket. Nem is fogom az alapra ragasztani, mert így még újra fel tudom majd használni. Kell is majd, mert egyhamar nem indítom be a pompongyárat. Tetszik? Nálunk a bejárati ajtóra költözött, de belülre, hogy sokat lássam!

pompon_kesz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!