minamole

Színskálából szobadísz

Az  inspiráció általában egy csodásan beállított és fényképezett fotó, ezért is akad meg rajta a szem. Amikor már szeretném elkészíteni a saját verziómat, mindig van valami amiért nem lesz egészen olyan, mint a képen. De ezért szeretem, mert én találtam ki hogyan kellene megcsinálni, én szereztem be a hozzávalókat és persze a végén én is fotóztam az én gyerekemnek. Az inspirációs képet a Pinteresten találtam, itt:

Színskála nálam volt itthon, de ezt biztosan be lehet könnyedén szerezni mintaboltokban, nagyobb barkácsüzletekben.A forma nem nagyon kérdés, ha Marciról van szó valahogy először a csillag jut eszembe. A szobájában is lakik néhány csillag, a bölcsis jele is az.A mintavágók piacán is nagy a szórás az ár tekintetében, 500-1500 Ft között lehet minőségben és méretben is eltérőeket találni. Én egy 790 Ft-os darabot választottam, de csak azért mert ez volt az egyetlen csillag mintavágó abban a kreatív boltban. Nagyon okosan vittem magammal a színmintámat a boltba, hogy a mintavágó nehogy nagyobb legyen. A ragasztásnál gondban voltam, mert szerettem volna, ha a csillag kissé elemelkedik a háttértől. Mindig elcsodálkozom, hogy milyen megoldások léteznek, mert igenis van 2 mm-es pici habszivaccsal ellátott öntapadós 3D ragasztókocka, ára 350 Ft. A keretet az IKEA-ban választottam a RIBBA sorozatból, mivel most 500 Ft árkedvezménnyel megvásárolható vettem fekete és fehér színben is (új ára: 1490 Ft) előre nem tudtam melyikben mutatna jobban.

minta_elokeszulet

Előkészületek

Próbáltam okosan tervezni, vágtam egy próba csillagot és ez segítségével, a keret közepén kiszámoltam, hogy 36 csillag fér el. Kiválasztottam a színskálából, hogy mely szineket használjam fel, a szobába a kék és zöld színvilág illik. Gyorsan rájöttem, hogy a vastag karton vágásánál a szélek nem mindig egyenletesek, a festék könnyen lepattan, igy kissé rusztikusabb a látvány. A kivágott csillagokat szín szerint sorba tettem, hogy ne kavarodjanak össze. Miután kivágtam őket, a 3D habszivacs ragasztása előtt kis pontokkal jelöltem be a papíron a helyüket. A mini habszivacsok felragasztásához egy szemöldökcsipeszt használtam, annyira kicsik, hogy ujjal elég macerás bánni velük. A habszivacsokon van egy fedő réteg, azt is szemöldökcsipesszel távolítottam el, ez után már csak a sorbarakott csillagokat kellett elhelyezni. Persze, hogy nem lett katonás a sor, de elsőre nagyon meg vagyok vele elégedve.

minta-kozelrol

Csillagok közelről

A keretválasztásnál pedig a fehéret választottam, nekem abban jobban mutatnak ezek a visszafogott szinek, a szobába azonban mindkettő illett volna. Remélem elkészítitek!

minta-keret

Melyik keretet szeressem?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!