minamole

Tök csipkés őszi hangulat

Szerintem sokunk inspirációs forrása a Pinterest, rengeteg jó ötletet találhatunk az oldalon, szépséges fotókat, jó kis tutorialokat. Itt találtam egy ötletet, szépen leírva, képekkel illusztrálva, amelyet a magam ízlésére formáltam. Eredeti ötlet itt található, ezúton is köszönet érte!

Kapásból azon kezdtem gondolkodni, hogyan tudom egyszerűsíteni a leírtakat, igy a sütőtöktök formájának egy meglévő anyagot kerestem, és egy csipketerítőre esett a választás. Fonál volt otthon, már erősen gondolkoztam, hogy mit kezdjek a narancssárga suba fonalammal, a botot nem volt nehéz összeszedni egy séta során az utcáról. A tömőanyag, pedig a jól bevált IKEA párna, amit jól átkereszteltek és egy kicsit drágább is, de még mindig remekül használható.

Előkészület:

elokeszulet

A csipketerítő szélében egy tűbe fűzött szalagot végigvezettem. Szuper, hogy eleve lyukas, annyira örültem az anyagválasztásomnak!  Ha nem csipkéből csinálnám egy kerek anyagot simán kilyukasztanék lyukasztógéppel, ezt a részt a levél úgyis jótékonyan eltakarja. Amikor végeztem, meghúztam a szalagot és masnira kötöttem. Azért masnira, mert csak a tömés után akartam a nyílást véglegesíteni. Jó alaposan kitömtem és formáltam a sütőtök formáját, egy egész párna tömőanyagát felhasználtam. Nem sajnáltam belőle, mert télre szét fogom szedni és a tömőanyagot majd másra használom. Amikor a forma kialakult, akkor egy narancssárga fonallal az inspiráción látottak alapján körbetekertem, a szalagot megcsomóztam, ezzel véglegesítettem a formát. Jó hosszú fonalat vágtam, mivel a fonalból még kell majd a szár körbetekeréséhez is. Ha nincs fonal otthon, szerintem a legolcsóbb megoldás vékony narancssárga szalagot venni, amelynek kb. 40-50 Ft métere. Ahogy meghúztam a fonalat, úgy alakult a sütőtök formája. A tetején megcsomóztam, a botot egyszerűen beszúrtam, a tömőanyag közepébe, amely megtartja amennyire kell. A levelek formáját egy papírlapra felrajzoltam és kivágtam, majd rápróbáltam a sütőtökre. A végleges levélmintát rátűztem egy barna, vastagabb anyagdarabra és kivágtam, középen kilyukasztottam és ráhúztam a szárra.

tok_reszletek

A pici anyagdarab még kiadott pár extra levelet, amelyet textilragasztóval ragasztottom a szár köré. A levélre vágott lyukon keresztül kihúztam a kötözésből maradt fonalat, ha itt rájövünk, hogy mégiscsak kevés a fonál, akkor ezt lehet orvosolni, hiszen a levél ápol és eltakar, csak kössük a meglévő fonálhoz az új szálat. A fa szárat szépen, akár több soron is körbe lehet tekerni, ízlés szerint. A kacs formájának kialakításához kétféle ragasztót próbáltam ki, ellentétben az inspirációban leírtakkal, nekem eszembe sem jutott a forró ragasztó használata. Azt javaslom, hogy textilragasztóval vékonyabn kenjétek be e fonalat, azzal a fajtával, amely nem rögtön köt, mert akkor van idő a formázásra és nem ragad az ujjatokhoz. Azzal, amely azonnal ragaszt meggyűlt a bajom, de azért vele is ki lehet alakítani a csavart formát, csak villámkezűnek kell lenni.

Már itt van az ősz, tetszenek a sütőtök dekorációk, még néhányat el fogok készíteni, úgyhogy érdemes visszanézni, vagy a facebook oldalamon követni, ott sokkal több kép van fent!

tok_keszen

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!