minamole

Gyerekkonyha lomokból

Akik követnek a facebook oldalamon már láthatták az elkészült gyerekkonyhát, de csak most van időm leírni a történéseket. A cél az volt, hogy csakis otthon már meglévő anyagokat használjunk fel. A szerelés előtti hetek a nővéremmel azzal teltek, hogy mindent azzal a szemmel néztünk, hogy mit tudunk használni a leendő gyerekkonyhába. Vicces így nézni a világot! A cél az volt, hogy csakis otthon található alapanyagokat, tulajdonképpen lomokat használjunk fel (újra).

Az alapanyagokat tekintve a következőket szedtük össze: 1 db támla nélküli kárpitos szék, amit a padláson találtunk, 1 db régi konyharuha akasztó, 1 db szekrény hátlap, 1 db csíkos anyagdarab, 2 db szőnyegdarbból készült kör, ez eredetileg virágcserép alá szánták, 1 mini fakanál és 1 db leharcolt mini lábas, 2 db régi 80-as éveket idéző konyhaszekrény-gomb (na ezt miért őriztük meg vajon?), 1 db IKEA polc, amit ezer éve vettem, de végül soha nem használtam fel.

A konyhát névnapi ajándéknak szántuk és a kisfiam nagybátyja segített az elkészítésben. Mindenképpen segítséget kértem volna, mert még soha nem használtam dekopír fűrészt.

Fontos, hogy kisautó legyen az előkészületek alatt a közelben! A cipőkanál végül nem kapott szerepet.

 

 

A székről eltávolítottuk a kárpitot és gondosan kiszedtük a szögeket, a szekrény csíkos hátlapja pontosan illett a széktámlához, de ha nem illett volna, akkor is könnyen vágható vékony anyagból van. A konyhai akasztót a székhez rögzítettük, nem a hátlaphoz. Ez azért volt jó döntés, mert használat közben kiderült, hogy a kanalak csakis erős rángatás után vehetőek le róla, mivel még alacsony a felhasználó. Először a tálat körberajzoltuk, majd dekopírral kivágtuk a lyukat a mosogatónak, de itt egy kicsit lassan kell haladni a vágással és apránként bővíteni a lyukat, hogy pontosan és szorosan illeszkedjék a tál. A fűszerpolcot a szék oldalához erősítettük. Ez után már nagyon gyorsan haladtunk, mert csak el kellett helyezni a szőnyegből készült főzőlapot és lyukat készíteni a szép fehér gomboknak.

Öröm, boldogság – mindenkinek! 🙂

 

Az elképzelésem az volt, hogy a homokozó mellett jól használható gyerekkonyhát kapjunk a nyári napokra és ez sikerült is.

A mosogató használat közben remek keverőtálnak bizonyult, mivel csapot nem installálunk, így maradt az. A csíkos anyagot is levettem, mivel a homokozó és a víz közelsége ezt kívánta, általában homokból készül a leves.

Több héttel a használatbavétel után is elmondhatom, hogy remek lett a gyerekkonyha és azóta csak bővült a felszerelés. Természetesen lehetne még csicsázni a konyhát, de igazán férfiasat szerettem volna készíteni, és ha lefestem akkor sem lenne nagyobb öröme benne. Mindenkinek javaslom, ha vannak alapanyagai, akkor készítsen hasonlót, jó buli a tervezés és elképesztő örömet tud okozni ahogy látjuk a kis séf, hogyan veszi birtokba! Köszönöm János a segítséget!

A diófa alatt:

Ha tetszenek a megvalósult ötletek, kérlek csatlakozz a Facebook közösségemhez, ahol követheted az új bejegyzéseket, műhelytitkokat és a következő munkáimról információkat árulok el.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!