minamole

Zászlófüzér filcből - könnyen elkészíthető dekoráció

Szerintem itthon a zászlófüzér-őrület egy, esetleg két éve kezdődött. Nagyon jópofa és rengetegféle stílusban elkészíthető. A Pinterestet és a hazai oldalakat is átnézve találtam ki a saját verziómat. Kisfiam születésnapjára készítettem el, akkor az ünnepi asztalt díszítette, azóta a szobáját! A színválasztás nálam nem kérdés, elöször zöld, utána zöld, de ehhez most választottam egy kis kéket is a változatosság kedvéért.

A filc anyagnak nagy barátja vagyok, sokféle színben lehet már itthon is kapni, könnyen használható, olcsó és nem kell szegni! Bevallom, ezeket a szineket még első nekifutásomban és lelkesedésemben külföldről vásároltam, de azóta szép számban jönnek velem szembe a filccsomagok itthon is. A bogyószalagot (hivatalos elnevezését nem tudom), pedig Röltexben vásároltam (igen, még létezik és tök jó bolt).

A hiba, amit én elkövettem, de másnak nem kell, hogy túl puha filcet választottam a zászlóknak. Ez csak annyiban gond, hogy kevésbé tart jól. Kis hullám a szélén, de igy is jól mutat! 🙂

Nem sok tudományt vittem a tervezésbe, mivel 11 db filclapom volt, ezért 11 db zászlót vágtam ki. Lehet ollóval, de a vágókés sokkal gyorsabb, de persze ez feltételez komolyabb előkészületet és befektetést, amely nem szükséges (vágókés/vágólap/vonalzó). Szóval egy éles olló is megfelel, ha nincs más.

Miután kivágtam a háromszögeket, három méter bogyószalaggal nekiláttam a kézi varrásnak. Ettől sem kell megrémülni a harmadik zászlóra belejöttem és ráéreztem, mekkora öltésekkel kell dolgoznom. A cérna a bogyószalag színével azonos volt, így elölről nem is látszik a varrás, és mivel kis öltésekkel varrtam, hátul sem csúnya. A két oldalán hagytam még egy kis szalagot a felkötéshez. Egy esti filmnézés helyett/alatt elkészültem vele. Nagyon szeretem, azóta már kétszer készítettem ajándékba csajos szinekkel a barátnőknek.

A szoba dísze:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!